dudi75 Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Opublikowano 7 Marca 2010 Im wyżej tym twardziej. kłóciłbym się z tą teorią Wczesniej tez bym sie klucil ale teraz widze po autku . Zeby go poniesc musisz przerecic srubu regulacyjne do gory a w tedy sciskasz sprezyne . A scisnieta sprezyne jeszcze trudniej scinnac . Jedno wiem na pewno szkoda ze tego nie zauwazylem wczesniej bo ustawil bym tak samochow w odrazu oszczedzil byl miske olejowa ,przewody od klimy , sanki podwozie , no i blotniki bo mi by na zakretach ich nie wywlekalo .niewiem moze zle to rozumuje ale widze po zachowaniu samochodu gdy go podnioslem o 1cm nawet przy ostrej jezdzie nie wale o asfalt miska .Nie wiem moze inni maja inne wrazenia z jazdy
SoMeS Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 nie ma co panikować... ja mam miskę, przewody itd... już idealnie wyprofilowane
Cristoforo Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 ja jak swojego podniosłem na zimę z -60mm na -40mm to poprawił sie komfort
Krycha Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 ja jak swojego podniosłem na zimę z -60mm na -40mm to poprawił sie komfort bo założyłeś zimówki
Cristoforo Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 :polew: gwintem manipulowałem już latem i zdecydowanie lepiej mi się śmiga jak jest on wyżej jak springi są bardziej napięte
Nosb Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 Nie klos sie esemesik Im wyzej auto stoi tym bardziej napieta sprezyna i jest sztywniejsze Im nizej tym bardziej miekko. Dlatego sa amory z regulacja twardosci ale nie w tanich gwintach Ja mam h&r i nie mam regulacj twardosci amora
SoMeS Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 nie wiem dzisiaj mam zamiar swoją jeszcze trochę opuścić to będę porównywał :gwizdanie:
michal-oracz Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 a dudi nie masz problemu z trzeszczącymi gumami jak jest zimno to trzeszczą a jak troche pojezdze to ucichają i co jest przyczyna?
dudi75 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Opublikowano 9 Marca 2010 a dudi nie masz problemu z trzeszczącymi gumami jak jest zimno to trzeszczą a jak troche pojezdze to ucichają i co jest przyczyna? Zadne gumy mi nie trzeszcza teraz po zimie skrzypia mi wachacze ale takie problemy ma 70% posiadaczy audi
michal-oracz Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 A dudi jeszcze jedno pytanko masz założone te dolne gumy na sprężynie?
dudi75 Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Opublikowano 13 Marca 2010 Nie , sprezyna odrazu jest na nakretce bez gumy
michal-oracz Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Czyli dobrze założyłem Wkurza mnie tylko, że gumy trzeszczą jak wsiądę i po kilku kilometrach ucichają. A co do twardości to tył jset twardszy od przodu
dudi75 Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Opublikowano 27 Marca 2010 Dudi nakreciles cos? Na razie cos mi fura kuleje turbina od Dzo-Dza okazala sie wielka kupa tak jak sie spodziewalem .Poprostu nie lubie jak mi z muszli od strony goracej leca spaliny a z muszli od strony zimnej zyga olejem Nie mam do niego z tego powodu zadnych pretesji , jest dla mnie jak rodzina . Jak kupie druga dopracuje szczeguly to cos nakrece
michal-oracz Opublikowano 27 Marca 2010 Opublikowano 27 Marca 2010 dudi miales racje towachacze trzeszcza czy da sie cos z tym zrobic bo tak to mi nic nie puka
Dzo-Dzo Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 dudi wyslij do bialego.. on ci to poprawi mowilem ci masz gwarancje - a gdzie ci zyga olejem ? ze splywu to co nie mozesz uszczelki wymienic czy jak ?
dudi75 Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Opublikowano 28 Marca 2010 dudi wyslij do bialego.. on ci to poprawi mowilem ci masz gwarancje - a gdzie ci zyga olejem ? ze splywu to co nie mozesz uszczelki wymienic czy jak ? Uszczelke dalem nowiutka ,a cieknie od muszli strony zimnej . Ale to wszystko pikus, bo z pod flanszy muszli wydechowej jest taka nieszczelnosc ze mam pol silnika okopcone spalinami i wogule ten samochod nie jezdzi . Dlatego kupie inna turbine uzywana ,nie regenerowana i mam nadzieje ze w koncu bedzie tam sucho i czysto jak na poprzednich moich turbinkach . Dzo-DZo nie mam do ciebie zadnych pretensji, jestej dla mnie jak brat jak ja od ciebie kupowalem to ja ogladnolem i powiedzialem Ci ze to jest kupa ale i tak ja wziolem . Jakos to ogarne a jak nie to kupie z powrotem BRD i przeloze
Piotrek98igo Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 to mowisz ze przygoda z gt22 moze sie szybko skonczyc
MARCIN607 Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 ale i tak na 200 wkręca sie jak mażenie
dudi75 Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Opublikowano 31 Marca 2010 Postaram sie zalozyc inna GT22 . Wczoraj wymienilismy przeplywke i auto zaczelo jezdzic , przypuszczam ze przeplywka padla od turbiny bo gdy ja wyjolem byla cala w sadzach . Poprostu jak turbo wali spalinami , stozek zaciaga powietrze z tymi spalinami i przeplywka sie wysrala . Dlatego bede musial wymienic turbinke na szczelna bo niewiem czy da sie to jakos uszczelnic .
Rekomendowane odpowiedzi