Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVB] A4 S LINE Pakiet RS4 19" RNS E 193 320/300 mm BRD AL 188KM/380Nm

wrclaguna

Rekomendowane odpowiedzi

Juz nie ma sensu placic AC w takim starym klekocie :cool1:

nie masz AC od kradziezy?

U nas nie kradną :decayed:

masz pod reka numer tej szyby kukne za ile moj znajomy by taka zalatwil :)) moze sie komus przyda na przyszlosc :))

8E0 845 099 L http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ cena 3000 PLN :)

Juz nie ma sensu placic AC w takim starym klekocie :cool1:

nie masz AC od kradziezy?

U nas nie kradną :decayed:

Kiedys nawet mi antene GPS ktos chcial mi nozykiem odkrecic :chytry:

Witam,

Odnośnie szyby i ubezpieczenia. Być może komuś się takie info przyda. Grzesiek, popraw mnie, jeśli błędnie załozyłem że masz ubezpieczenie w PZU. Właśnie w PZU jest ubezpieczenie Autoszyba. Składka wynosi 25 PLN za każdy 1000 PLN kwoty odszkodowania. W przypadku normalnej szyby to 25 PLN wystarczy. Zaraz mnie ktoś zakrzyczy, ze normalna czołowa szyba do A4 kosztuje w ASO więcej. Ale tu właśnie jest knyf. PZU ma podpisaną umowę z firmą Autoglass Jaan i tylko tam uszkodzoną szybę w ramach tego ubezpieczenia można zamówić. A ta firemka ma własnego producenta szyb i takie szyby idą w pierwszej kolejności( Cena do B6/B7 - 598 PLN). Jak auto jest rzadkie i nie mają takiej szyby w asortymencie, to najpierw szukają zamiennika od innego producenta, a dopiero potem dają oryginał, jak auto jest tak nietypowe, że żaden producent nie robi zamienników. Wiec jeśli ktoś liczy, że za 25 PLN wymieni szybę na oryginał po uszkodzeniu w A4 to chciałem tutaj wyprowadzić z błędu. Wprawdzie tutaj jest to nietypowa szyba( grzana ), więc pewnie zamiennik nie występuje i byłby oryginał w razie korzystania z tego ubezpieczenia, ale do typowych sprawa ma się tak właśnie.

Grzesiu, mam nadzieję, że to nie jest aż tak bardzo OT. A jak możesz to napisz, czy miałeś to ubezpieczenie szyb własnie PZU i co powiedział ubezpieczyciel.

Grzesiu - jak będzie potrzeba, mogę załatwić nową ori szybę z ASO za 2500zł.

szybka Bartku zamowiona :) bedzie w przyszlym tygodniu i tez bede mial po rabatach :decayed:

u mnie po znajomosci ta szyba kosztuje 550euro + wysylka 30euro

to bardzo dobra cena :good: dzieki za info :)

Witam,

Odnośnie szyby i ubezpieczenia. Być może komuś się takie info przyda. Grzesiek, popraw mnie, jeśli błędnie załozyłem że masz ubezpieczenie w PZU. Właśnie w PZU jest ubezpieczenie Autoszyba. Składka wynosi 25 PLN za każdy 1000 PLN kwoty odszkodowania. W przypadku normalnej szyby to 25 PLN wystarczy. Zaraz mnie ktoś zakrzyczy, ze normalna czołowa szyba do A4 kosztuje w ASO więcej. Ale tu właśnie jest knyf. PZU ma podpisaną umowę z firmą Autoglass Jaan i tylko tam uszkodzoną szybę w ramach tego ubezpieczenia można zamówić. A ta firemka ma własnego producenta szyb i takie szyby idą w pierwszej kolejności( Cena do B6/B7 - 598 PLN). Jak auto jest rzadkie i nie mają takiej szyby w asortymencie, to najpierw szukają zamiennika od innego producenta, a dopiero potem dają oryginał, jak auto jest tak nietypowe, że żaden producent nie robi zamienników. Wiec jeśli ktoś liczy, że za 25 PLN wymieni szybę na oryginał po uszkodzeniu w A4 to chciałem tutaj wyprowadzić z błędu. Wprawdzie tutaj jest to nietypowa szyba( grzana ), więc pewnie zamiennik nie występuje i byłby oryginał w razie korzystania z tego ubezpieczenia, ale do typowych sprawa ma się tak właśnie.

Grzesiu, mam nadzieję, że to nie jest aż tak bardzo OT. A jak możesz to napisz, czy miałeś to ubezpieczenie szyb własnie PZU i co powiedział ubezpieczyciel.

Dobrze Madbar piszesz :good: i tak wlasnie jest z ubezpieczycielami , wiekszosc ma podpisana umowe wlasnie z Autoglass Jaan . Troche to trwalo rozmowy z ubezpieczycielem i firma Jaan ( fotka ,szukanie takiej szyby , oczywiscie wciskanie kitu ze taka szyba nigdy nie byla montowana w A4 itd. ).Oczywiscie ze doszli po VIN auta ze szyba byla inna :decayed: ale po zrobionych fotkach i dokumentacji stwierdzili ze ktos na zachodzie sobie doposazyl i zalozyl taka szybe ze sterownikiem :) . Ubezpieczenia nie mam w PZU :gwizdanie: a moj obecny (Inter Risk ) powiedzial ze wymiana na nowa . Reszte kosztow sam pokryje i wyciagne wnioski aby zmienic ubezpieczyciela :cool1:

Grzesiu - jak będzie potrzeba, mogę załatwić nową ori szybę z ASO za 2500zł.

szybka Bartku zamowiona :) bedzie w przyszlym tygodniu i tez bede mial po rabatach :decayed:

I to po jakim rabacie :naughty:

Jak już rozmawiacie o szybach to się podepnę :wink4: mam nadzieję, że Grześ się nie obrazi :gwizdanie:

Nie wiecie przypadkiem czy Autoglass Jaan ma w ofercie zamienniki szyby do A4 B7 którą audi nazywa ACUSTIC czy jakoś tak.

Mam odprysk od kamienia a nie chciał bym wstawiać jakiegoś ichniego zamiennika. Mam ubezpieczenie Warta Auto Szyby do 2k zł.

ja jako pierwszy w PL dostałem ubezpieczenie w PZU na szyby na kwotę 5000zł bez zakupu ubezpieczenia (AC+ OC). :kox::decayed:

Adas tak to jest jak ktos jest VIP-em :decayed::kox:

Jak już rozmawiacie o szybach to się podepnę :wink4: mam nadzieję, że Grześ się nie obrazi :gwizdanie:

Nie wiecie przypadkiem czy Autoglass Jaan ma w ofercie zamienniki szyby do A4 B7 którą audi nazywa ACUSTIC czy jakoś tak.

Mam odprysk od kamienia a nie chciał bym wstawiać jakiegoś ichniego zamiennika. Mam ubezpieczenie Warta Auto Szyby do 2k zł.

musze sie popytac szybiarzy :)

nie wiem czy ta szybe dostaniesz jako zamiennik mnie wymieniali w aso i dostalem nowa acoustic sie nazywa koszt lacznie z wymiana 638euro pokryte w calosci przez ubezpieczenie :))

nie chcialbym jakiegos mylnego toku rozumowania wprowadzac ale kolega wymienil w a8 na zamiennik i sie szyba 3x szybciej porysowala i odpryskow nabrala niz ori z aso potem mu pekla od odprysku i pojechal do aso a terar mowi ze calkiem inna jakosc tych szyb sa twardsze powierzchniowo i sie tak nie rysuja -- nie wiem jak ma sie to do realiow ale moze cos w tym byc

Co myslicie o czyms takim w RNS E 193 w opcji CAR :decayed: :gwizdanie:

Klamka juz zapadla i tak zostanie :) Troszeczke bym przesunal numer rejestracyjny ale to nastepnym razem zostanie poprawione :chytry: . SDS odpalony :naughty: i zrobiony Vimshack :dance: Pewnie jutro NAVI bedzie u mnie w aucie

20110125137.jpg

musze sie popytac szybiarzy :)

Będę wdzięczny :wink4:

Klamka juz zapadla i tak zostanie :) Troszeczke bym przesunal numer rejestracyjny ale to nastepnym razem zostanie poprawione :chytry: . SDS odpalony :naughty: i zrobiony Vimshack :dance: Pewnie jutro NAVI bedzie u mnie w aucie

20110125137.jpg

Spoko nie jest źle :decayed:

20110125137.jpg

mój soft się robi :) tylko u mnie będzie 5 linijek zobaczymy czy wyjdzie :gwizdanie: :decayed:

adamooo.jpg[br]Dopisany: 26 Styczeń 2011, 17:33_________________________________________________to jest text próbny czy się da :) ..a więc da się - dalej będziemy działać żeby wkleić jakiś wzorek lub cuś innego :decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...