The a4 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 czyli ten czujnik u mnie w podstawie filtra to czujnik temperatury oleju??? nie ciśnienia???musze wybadać jak przewód idzie... u mnie trochu ciężko będzie bo webasto obok filtra oleju siedzi... cytuj normalnie bo kurde połapać sie nie idzie.. bo w koncu miska jest najlepszym rozwiązaniem, bo jakby cos sie działo to będziesz wiedzial, po za tym emulator nie pokazuje temp oliwy... a przy butowaniu sie przydaje... Wiec juz mowie mam emula sensoru i pokazuje mi temp.oleju jestem na etapie ustawienia testowania jedyny minus to brak powiadomienia o cisnieniu o i to tyle jak bys przeczytal ten watek od poczatku to wiedzialbys ze da sie zmontowac temp.oleju w poliftowym blacie jest opisane na tym forum ale komu chce sie czytac ogolnie to tu jest od jakiegos czasu burdel i jak taki jak ja laik o cos pyta to mu sie nie odpowiada wiec zaczolem czytac od poczatku oooo i tyle Pozdro
xxxSzYbAxxx Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 no jest napisane i napisałem to trochę wyżej.. tu jest wszystko zgadza się i jest burdel jak cholera, jaki koszt był zrobienia takiego emulatora? korzystałes ze schematow z tego szwabskiego linka? ---------- Post dopisany at 21:46 ---------- Poprzedni post napisany at 21:44 ---------- bo w koncu miska jest najlepszym rozwiązaniem, bo jakby cos sie działo to będziesz wiedzial, po za tym emulator nie pokazuje temp oliwy... a przy butowaniu sie przydaje... ja poczekam aż Ty założysz... jak będzie GUT to też se sprawie.... przy misie alu to mus będzie spowrotem osłone pod silnik założyć... blaszna się wniotła tu i uwdzie i problemu nie było... ciekawy czy alu też taka wytrzymała... ta plastikowa osłona kija da, chyba że się zaloży z blachy, ta plastikowa osloni Ci tylko to żeby wtyczki od sensora nie urwać..
xxxSzYbAxxx Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Koszt bo ja wiem z 10 pln ? masz jakieś zdjęcie takiego emulatora?? może opisz go tu łopatologicznie dla potomności..
pawelwor Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/kasowanie-inspekcji-in1-in2-oil-2641/ ---------- Post dopisany at 16:28 ---------- Poprzedni post napisany at 16:27 ---------- licznik z 2000r założony do 96, jednak...Miał ktoś może problem ze złym wskazaniem zewnętrznej temperatury powietrza, ale i na FISie i na klimatroniku kanał 55? Temperaturę pokazują tak samo. Po włączeniu zapłonu temperatura jest ileś tam na plusie i sobie powoli spada. Jakieś rozwiązanie problemu? a połączone to masz z kostką B klimatronika?? bo chłopaki włąsnie dziś to przerabiali stronę wcześniej... Z klimatronika kostka B pin 1 brałem właśnie sygnał i takie rzeczy się dzieją.
sbenios Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ma ktoś rozpiskę pinów do liczników, ale w wersji PL? Bo mam po angielsku, a przydało by się po polsku. Podrzućcie coś na maila [email protected]
Gość cwiara Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zaraz podesle Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Post dopisany at 23:57 ---------- Poprzedni post napisany at 23:54 ---------- poszło
sbenios Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ok mam już, to jest to Dzięki bardzo. Powiedź mi cwiara czy ty też FISy wymieniasz czy w to się nie bawisz?
Gość cwiara Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Nie, fisow nie naprawiam. Sent from my iPhone using Tapatalk
stomi Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jak wygląda sprawa z włożeniem licznika z polifta-elektroniczny zegarek do przedlifta, da się to zrobić we własnym zakresie?
bediks Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Jeśli ktoś ma furę poliftowa 99 r a licznik stary przedliftem zwykły z czerwonym podświetleniem to immo jest juz w liczniku czy jeszcze poza i domniemam ze sensora w misie brak wtedy mimo ze polift?
xxxSzYbAxxx Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Jeśli ktoś ma furę poliftowa 99 r a licznik stary przedliftem zwykły z czerwonym podświetleniem to immo jest juz w liczniku czy jeszcze poza i domniemam ze sensora w misie brak wtedy mimo ze polift? trzeba organoleptycznie sprawdzic, immo w zegarach juz, a sensor, jedynie trzeba zobaczyc miske czy jest sensor czy go brak...
bediks Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Wiem gdzie jest sensor i jak wyglada:decayed: Tylko czy byłby sens jego obecności w przypadku licznika przed liftem który nie krzyczy sensora i oil min tylko to auto kumpla i nie mam jak zobaczyć teraz
bronson Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Chłopaki... jaki mam kabel kupić do wrzucania/ściągania wsadów do liczników??? oczywiście w rozsądnej cenie do użytku hobbystycznego nie zarobkowego..
Gość cwiara Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Vag commander 1.4 wystarczy do B5. Tylko uwazaj z tym wgrywaniem wsadow bo mozna licznik uwalic. Sent from my iPhone using Tapatalk
bronson Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji taki starczy??? czy lepiej pare zł dołożyć i kupić Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji w sumie to programator do samych kości moge sobie sam złożyć... kostki mam czym wyciągać z licznika, hotair stoi w warsztacie.. do kostek to prog musi być do pamięci szeregowych ??
Gość cwiara Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Tak. Moze byc ten pierwszy. Po co sobie zycie utrudniac z programatorem? Jak da rade to przez zlacze latwiej. Sent from my iPhone using Tapatalk
bronson Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 chyba że jak maciej uwali sie licznik.. wtedy żeby nie bawić się w wysyłki...
xxxSzYbAxxx Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 dzięki chłopaki wiedziałem że będziecie o mnie pamiętać i o moim uwaleniu licznika.. Grzesiu doszedł już? ---------- Post dopisany at 19:09 ---------- Poprzedni post napisany at 16:11 ---------- Grześ mi przesłał mój wsad... cytuję... : "ale żeś upierdolił pamięc, ja tak nie potrafie :grin:" dziękuję, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi