BlackHazelAudi Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) A więc tak już totalny kosmos mam podłączyłem się viakenem do kompa chce odczytać ten pin z VDO przez Commandera I CO? Na zegarach wyskakuje mi tam gdzie dzienne KM fail po tym jak skończy analizę fail znika i już wszystko jest po staremu i teraz juz cholera wie czy końcu ten zegar to VDO CZY Jaeger Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez BlackHazelAudi
Banan Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 jeżeli zrzut ekranu z poprzedniego postu jest twój to masz Jeagera - Kombi+Wegfahrspehre M73 o tym świadczy
Banan Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) no ale skoro masz immo2 to Tobie Pin z Jeagera niepotrzebny dobra teraz przebranąłem przez te posty poprzednie - spróbuj kablem KKL i VAg Epprom Programeer 1.19 Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez Banan
BlackHazelAudi Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) czyli rozumiem ze do tego dziada potrzebuje VAg tacho ? ok sprobuje jutro z tym programem Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez BlackHazelAudi
BlackHazelAudi Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Kabel kkl, eeprom 1.19 podłączam kkl chce odczytać i ... Nic się nie dzieję Nie chce nawet połączyć z kompem dziwne kabel viakena kkl i nic zero reakcji jeszcze jakieś pomysły?
kichy Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) W dniu 8.04.2018 o 22:57, Fazii napisał: Jedziesz według tego --> http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Immobilizer_II_Key_Matching_(Cluster) Pin Commanderem, kabel zwykły kkl Witam ponownie jest problem kabelek łączy ale w każdym z programów wyskakuje komunikat o rejestracji tak jakby niepełne wersje były bo chyba tego kabla nie trzeba jakoś rejestrować? Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez kichy
BlackHazelAudi Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 A czemu kolega zakupił na eBayu na allegro masz oficjalnego dostawce viakena kkl i on wysyła i płytkę i po przekazaniu info może również wysłać to w formie elektronicznej (zwłaszcza jak ktoś w lapku nie ma stacji dysków cd/dvd jak ja)
kichy Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Bo siedzi w Niemcach ?on też dostał płytkę ale też podobno mu wyskakuje że jest niezarejestrowana i trzeba placic, tak więc pomocy Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez kichy
Kowi87 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Ja to tu zostawie https://github.com/ibanezgomez/FISBlocks
Langista Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 Panowie, a ja mam takie pytanie.. polift 2001 silnik AJM, czy czujnik poziomu oleju daje też temperaturę oleju? Koleś co mi zakładał fullfis powiedział, że nie trzeba żadnej wiązki ciągnąć, bo jeżeli mam oryginalny czujnik i jest on sprawny to właśnie ten czujnik (w misce olejowej) powinien podawać temperaturę oleju, prawda to? Co prawda nie mam oryginalnego czujnika, bo z SKV, ale błędu żadnego nie wywala. Jak faktycznie na oryginalnym działa temperatura oleju to zapytam się w SKV czy ich czujniki faktycznie są uboższe o czujnik temperatury..
Banan Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 Tak temp. Oleju idzie z tego czujnika - jak nie pokazuje na zegarach to albo czujnik strzelony albo byly kombinacje w sofcie w zegarach Spotkalem sie z sytuacja ze chinski zamiennik dzialal jak emulator - brak blexu na desce a temp. rosła w funkcji czasu niezależnie od warunków
Langista Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 Czujnik z Hella z IC będzie to miał, czy muszę do ASO dzwonić za tym? Średnio uśmiecha mi się 400 zł płacić..
Banan Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 Tak hella to ori - ja kupiłem używkę ori za 29 zl
Langista Opublikowano 8 Maja 2018 Opublikowano 8 Maja 2018 Już raz używkę miałem, po dwóch dniach wyskoczył błąd.. z tego co widzę to trochę potaniały, bo były po 500 zł w ASO i ok 420 w IC, a teraz widzę za 290, może się skusze..
grippen Opublikowano 6 Czerwca 2018 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Pany poszukuje osoby która wymieni wyświetlacz fis w liczniku poliftowym prosze info z cenami na pW tak aby cena już była z nowym wyświetlaczem
grippen Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Pany a jak zrobić aby wyświetlana była otwarta tylna klapa jest możliwość 6 pin zielonej kostki gdzie podpiąć bo u mnie nie pokazuje otwartej klapy ? licznik poliftowy fis
grippen Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Pany ktoś na forum przerabiał wskaźnik temperatury oleju gdzieś trza coś przylutowąć tylko nie moge znajść ma ktoś coś nie chodzi tu o emulator prosze o info
grippen Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Na przedliftowym fisie chodzila ale na poliftowym nie. Ale byla gdzies rozpiska u nas jak przerobic bez eymuany tylko omija sie ktores sciezki itp gdzues kabelkami na liczniku tylko.nue moge znajsc ale bylo na pewno
BlackHazelAudi Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Czyli rozumiem że kostki masz 16 pinowe ? Bo jak 32 to musi to działać wejdź w poradnik soulmastera tam masz opis wszystkich kostek 32 pinowych do zegarów i sprawdzaj po koleji każda
Rekomendowane odpowiedzi