Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka z ośki na quattro w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja dziś zaczynam montaż Q - cała buda wyczyszczona i zakonserwowana - dziś się rozpoczyna montaż - jak będę miał jakieś problemy pytania to będę pisał.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 591,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, PASSATB5 napisał:

Zbiornik jest inny(idzie upchnac) ale pompa paliwa i plywak sa inne. I nie idzie wepchnac starszej wersji

Czyli jezeli bede mial od 2.0tfsi zbiornik razem z pompa i plywakiem to rozumiem ze i tak nie bedzie dzialac? Dobrze wnioskuje?

Opublikowano

Owszem. 

Opublikowano
38 minut temu, PASSATB5 napisał:

Owszem. 

Ok. I wszystko jasne. Wielkie dzieki.

W takim razie gdyby ktos mial na sprzedaz przekladke od bexa to jestem chetny ;)

Opublikowano

skończyłem przekładkę , wszystko działa elegancko :D

została pompa abs ale to już kiedy indziej :P

Opublikowano

Dziś przekładka zakończona - fajnie się jeździ - lecz na razie delikatnie ponieważ mam wszystkie tuleje w tylnym zawieszeniu nowe i nie są skręcone na max-a - muszę wymienić jeszcze całe przednie zawieszenie i dopiero pojadę na zbieżność - jutro będę prowadził kable do zbiornika paliwa - i wkładał cały środek z nowymi wiązkami i gratami :) dziś po jeździe testowej zmieniłem pompę ABS i jak na razie mam same błędy - na szczęście hamulce działają ( wiecie w jaki sposób ją zaadoptować, przypisać - żeby tych błędów nie było - wyczytałem na forum że trzeba zamienić jakieś piny? )

Opublikowano
Dnia 6.07.2017 o 22:34, Pawci_o napisał:

Dziś przekładka zakończona - fajnie się jeździ - lecz na razie delikatnie ponieważ mam wszystkie tuleje w tylnym zawieszeniu nowe i nie są skręcone na max-a - muszę wymienić jeszcze całe przednie zawieszenie i dopiero pojadę na zbieżność - jutro będę prowadził kable do zbiornika paliwa - i wkładał cały środek z nowymi wiązkami i gratami :) dziś po jeździe testowej zmieniłem pompę ABS i jak na razie mam same błędy - na szczęście hamulce działają ( wiecie w jaki sposób ją zaadoptować, przypisać - żeby tych błędów nie było - wyczytałem na forum że trzeba zamienić jakieś piny? )

tak trzeba zmieniać piny :D

melon-83:

Parę odpowiedzi temu podałem link do schematu elektrycznego

Podaje jeszcze raz :

ABSEDS.jpg

chodzi o czujik G47 na schemacie :)

Wypinacie pin 28 (zielony) i wipnacie w 12 który jest pusty

nastepnie wypinacie 13 (czarny) i wpiacie w 28

Edytowane przez STANIV

Opublikowano
Dnia 9.07.2017 o 08:05, STANIV napisał:

A następnie zakodować wszystko zgodnie jak podaje wiki to co sam rozgryzłem jako kod roboczy trzeba wpisać numer który jest na pompie 4 lub 5 ostatnich cyfr zależności od modelu:) inaczej ciągle widzisz zera które śnią Ci się po nocach...:(

w moim przypadku coding 04475 WSC 0466 ale cyfr musi być 5 więc WSC 00466 każda pompa ma inny

tak trzeba zmieniać piny :D

melon-83:

Parę odpowiedzi temu podałem link do schematu elektrycznego

Podaje jeszcze raz :

ABSEDS.jpg

chodzi o czujik G47 na schemacie :)

Wypinacie pin 28 (zielony) i wipnacie w 12 który jest pusty

nastepnie wypinacie 13 (czarny) i wpiacie w 28 

Edytowane przez doktorek83

Opublikowano
Dnia 5.07.2017 o 07:52, PASSATB5 napisał:

Zbiornik jest inny(idzie upchnac) ale pompa paliwa i plywak sa inne. I nie idzie wepchnac starszej wersji

Zbiornik 2.0 TFSI nie będzie też pasował do B7 1.8T?

Opublikowano

Panowie poszukuje wału 8E0521101R / AD 

dorzucę na flachę.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Tego nie powiem ja próbowałem upchnąc do b6  1.8t zbiornik z b7 2.0t no i jest hujnia.

Opublikowano

Ja poszperałem w necie i jużz wiem dlaczego, bo 2.0T ma większy zbiornik 70L a nie 66L

Info wziąłem z tej strony http://www.audiklub.org/dane/a4/b7.html

Opublikowano
9 minut temu, MemberA4 napisał:

Ja poszperałem w necie i jużz wiem dlaczego, bo 2.0T ma większy zbiornik 70L a nie 66L

Dotyczy to również wersji B7?

Opublikowano

Wedlug stronki B7 1.8T ma zbiornik 66L pojemności wiec to samo co w B6 a w B6 zadne quattro nie ms większego zbiornika niz 66L

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Będę miał kompletną przekładkę quattro z wersji DTM, może tu zbiornik będzie mniejszy.

Opublikowano

Stronka podaje ze wersjaDTM ma jeszcze mniej czyli 63L

Opublikowano

Widac ze z B7 lubili juz kombinowac [emoji6]

Opublikowano
Teraz, MemberA4 napisał:

Widac ze z B7 lubili juz kombinowac emoji6.png

Strasznie kombinowali, ale dam znać czy uda się włożyć ten zbiornik z DTM, czy będą jakieś cyrki ;) mam nadzieję, że reszta będzie p&p bez żadnych udziwnień ;)

Opublikowano

jestem już po przekładce - wszystko pięknie pasowało tylko mam jeden problem w FWD miałem na podwoziu w tunelu środkowym dwie poprzeczki - jedna krótsza z przy końcu tunelu a druga długa mniej więcej w połowie auta- teraz po zamontowaniu Q tej tylnej nie zamontuję bo przeszkadza Q - wydech i w przedniej podobnie - pytanie czy tam mają być poprzeczki jeśli tak to jakie ?

Opublikowano

Panowie przymierzam się do przekładki za 2 miesiące i mam kilka pytań do was:
1. gdzie najlepiej szukać części ? Sprawdzam Allegro i najwiecej ofert jest od użytkownika Małysz, osoba która będzie robiła przekładkę odradzała branie części od niego, bo nie pochodzą z jednego auta tylko jest to składak z kilku samochodów. Na forum mało osób oferuje się z takim zestawem.
2. Postanowiłem włożyć wydajniejsza pompę paliwa dw65v - jakie przewody paliwowe wtedy dać ?
3. Pójdą sprężyny -30mm jakie wtedy amortyzatory na tył dajemy ? Co zazwyczaj dostajecie w pakietach zakupionych do przekładki ? Przód zostaje taki sam ?
3. Jaka skrzynie biegów polecicie , zostać przy 5b czy 6b dodam ze ciężko coś znaleźć z 6b

Może macie jakiegoś sprzedawcę godnego polecenia ?

Sent from my iPhone using Tapatalk