Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka z ośki na quattro w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy przy ASN  trzeba zmieniać wybierak ?po przekładce z ośki na quattro biegi wchodzą na odwrót tzn wsteczny jest do tyłu

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 590 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
8 godzin temu, ŁYSY44 napisał:

czy przy ASN  trzeba zmieniać wybierak ?po przekładce z ośki na quattro biegi wchodzą na odwrót tzn wsteczny jest do tyłu

Jeśli miałeś skrzynię 01E a założyłeś 02X lub odwrotnie to tak 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, poratuje ktoś i podrzuci jakim momentem dokręcać śruby wału napędowego do flanszy skrzyni biegów?  Sprawa dotyczy AVF'a w quattro. 

Nie mogę znaleźć tego info w elsie która mam zainstalowaną   :(

Opublikowano
37 minut temu, staniek napisał:

Panowie, poratuje ktoś i podrzuci jakim momentem dokręcać śruby wału napędowego do flanszy skrzyni biegów?  Sprawa dotyczy AVF'a w quattro. 

Nie mogę znaleźć tego info w elsie która mam zainstalowaną   :(

A tam czasem nie ma takich samych srub jak pomiedzy polaczeniem walu z dyfrem? Sruby imbusowe? Jak polaczenie jest takie samo to i moment bedzie taki sam, chyba 25Nm.

Opublikowano

Siemka  :)

Śruby są M8x90 na imbus nr6, bardzo możliwe, że moment będzie taki sam. Jeszcze chwilę poszukam, a jak nic nie znajdę to dokręcę narazie 25-30 Nm

Opublikowano

do skrzyni jak i dyfra wał przykręcamy na 55Nm

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano

Przechwytywanie.PNG

5 -  Śruba z gniazdem sześciokątnym, 55 Nm
Opublikowano

@MemberA4 dziękuję bardzo  :)

Opublikowano

Panowie napotkałem mała zagwostke w mojej przekładce .Mianowicie mam skrzynie FZK z 2,5 tdi  skrzynia ma przesunieta poduszkę w prawo i mam problem z wydechem nie chciałbym go puszczac zbyt blisko buty szukam innej łapy po etce ale wszystkie mają poduszki centralnie jak wy to rozwiązaliście ?

Opublikowano

8e0399115R kup taką łapę bedzie pasowac 100% do tej skrzyni i zostaw swoja podpore od 1.9

Opublikowano
W dniu 6.04.2020 o 20:43, marek94xd napisał:

8e0399115R kup taką łapę bedzie pasowac 100% do tej skrzyni i zostaw swoja podpore od 1.9

dzieki za podpowiedz wszystko teraz pasi 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może ktoś tu będzie wiedział. Mam mam napęd quattro bex. Czy przełożenia dyfra są takie same jak przy skrzyni GVE ? Bo natknąłem się na takie info w necie, że przy tym napędzie 6 biegów, wystarczy podmienić skrzynię na GVE. Może to ktoś potwierdzić ?

Opublikowano
5 godzin temu, r7adek napisał:

Może ktoś tu będzie wiedział. Mam mam napęd quattro bex. Czy przełożenia dyfra są takie same jak przy skrzyni GVE ? Bo natknąłem się na takie info w necie, że przy tym napędzie 6 biegów, wystarczy podmienić skrzynię na GVE. Może to ktoś potwierdzić ?

Na 99% do wymiany dyfer (wal razem ze skrzynią też z resztą, do tego wybierak i łapa z poduchą.

Że skrzynią GVE współpracuje dyferencjał ETS seryjnie, ale ETT ma takie same przełożenie główne jak i ETS. Są też inne pewnie o takich samych przełożeniach, ale na pewno nie w bexie.

Opublikowano
1 godzinę temu, DivaynEays napisał:

Na 99% do wymiany dyfer (wal razem ze skrzynią też z resztą, do tego wybierak i łapa z poduchą.

Że skrzynią GVE współpracuje dyferencjał ETS seryjnie, ale ETT ma takie same przełożenie główne jak i ETS. Są też inne pewnie o takich samych przełożeniach, ale na pewno nie w bexie.

Dzięki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam posiadam audi a4 b6 2.4 automat chciałbym zamontować quattro ktoś pomoże ?

Opublikowano
18 minut temu, slawek9106 napisał:

Witam posiadam audi a4 b6 2.4 automat chciałbym zamontować quattro ktoś pomoże ?

W automacie chcesz zostawic?

Opublikowano
16 godzin temu, DivaynEays napisał:

W automacie chcesz zostawic?

Nie manual 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie .po przekładce mam problem z czujnikami paliwa mianowidzie  przyjmuje kodowanie ale wyrzyca mi bład 00771 otwart lub zwart do plusa .podłaczyłem jak było wczesniej opisane z wtyczki pin 3 na mase a 2 do licznika i wpiety w wejscie 11. Miał ktoś podobny problem ? Edit ogarniete

Edytowane przez Rafal2410

Opublikowano

wszyscy mieliście bład ABS po przekładce ? bo u mnie nie wystepuje 

Opublikowano
22 godziny temu, Rafal2410 napisał:

wszyscy mieliście bład ABS po przekładce ? bo u mnie nie wystepuje 

U mnie też nie było.