Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lemforder z pewnego źródła będzie najlepszym rozwiązaniem. Na forum jest wielu sprawdzonych sprzedawców np. Weso.

Osobiście zawsze zakładam Lemfordera i nie miałem z nimi żadnego problemu.

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 873,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Lemforder z pewnego źródła będzie najlepszym rozwiązaniem. Na forum jest wielu sprawdzonych sprzedawców np. Weso.

Osobiście zawsze zakładam Lemfordera i nie miałem z nimi żadnego problemu.

Oczywiście każdy by założył do siebie lema tylko ta cena....

Opublikowano

Zakupiłem ms z allegro. Zobaczymy jak sie będą sprawować.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie ja też muszę wymienić wahacze ale tylko górne będę wymieniał. Myślałem nad RTS lub Meyle HD,muszę popytać Kolegów jakie ceny proponują :wink:.

Opublikowano

Osobiście zakładam do swojego drugiego auta komplet Lemfordera, odradzam TRW i SWAG zawieszenie tej firmy zaczęło pukać po przejechaniu tysiąca kilometrów. W Passacie B5 założyłem MOOGA i również jestem zadowolony. W tym rodzaju zawieszenia moim zdaniem Lemforder i MOOG jest warty uwagi.

Opublikowano

Tyle ze pukac moga tez przeguby i amortyzatory ☺

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy jestem rekordzistą, ale na na master sporcie, wierzcie lub nie zrobiłem przeszło 80 tysięcy (drogi niezłe koła 15/16) i nadszedł czas na ich wymianę bo od tygodnia dość mocno słychać zawieszenie
wymieniam oczywiście znowu na ms :)

Opublikowano

Czemu w ankiecie nie ma możliwości wielokrotnego wyboru oraz czemu jest MS i master sport?

Ktoś chyba ma problem z rozumieniem zasad statystyki.

Opublikowano

Odnośnie Master sporta i MS tu po prostu admin się pewniepomylił, nie każdy musi się znać na wszystkim nie biłbym piany o to.

Jednak samo pytanie jest wg mnie źle zadane.

Jakie wahacze polecasz? pewnie, że oryginały a czemu by nie skoro za to nie place :D

Opublikowano

Odnośnie Master sporta i MS tu po prostu admin się pewniepomylił, nie każdy musi się znać na wszystkim nie biłbym piany o to.

Jednak samo pytanie jest wg mnie źle zadane.

To sie zgłasza a nie robi off topic w temacie :wink:

Opublikowano

Jeszcze rts można do ankiety dodać sporo ludzi na tym śmiga i poleca...

Opublikowano

Powiem tak...ja śmigam na LMO i odpukać, nie puka :grin: . Ale we wrześniu 2015 zakładałem dwa komplety RTS w passacie i a4 b6. Pierwsze z nich ma pokonane 10kkm na 205/55/16i przy wymianie hamulców z ciekawości zdemontowałem "tą długą śrubę" i powiem jestem mile zaskoczony...sworznie dalej bardzo sztywne :shock3: . A w drugim, było do wymiany łożysko i...tak samo...demontaż "te" śruby i znów ku mojemu zdziwieniu sworznie sztywne, choćby przy montażu :o . Przebieg około 10kkm, ale już 225/40/18. I stwierdzam, że na dzień dzisiejszy można polecić RTS. Sam zaryzykowałem w maju zeszłego roku i wymieniłem proste dolne na RTS (od razu ripostuję, LMO dobre, lecz musiałem, bo wymiałem na hamulce 320 z przodu i wrzuciłem zwrotnice alu z b6, a tam nie podchodzą "proste" z b5) i po przebiegu ~10kkm sworznie dalej sztywne, jakbym je wczoraj kupywał.

I po tych "jazdach" z tymi wahaczami, stwierdzam, że zaryzykuję jak się moje LMO sypną na wymianę RTS. ALE pod warunkiem, że te w.w w tych autach pojeżdzą długo, tzn. np po przebiegu 30-50kkm, jak zdemontuję i będę zadowolony z ich stanu :wink:

Opublikowano

Latem śmigam na kołach 225/45/r17 jakie wahacze polecacie? Poza najdroższymi. Prawa strona z przodu tłucze

Edytowane przez mateuszeks

Opublikowano

Latem śmigam na kołach 225/45/r17 jakie wahacze polecacie? Poza najdroższymi. Prawa strona z przodu tłucze

Wybór masz taki:

z tanich sprawdzonych MS (tutaj jednak do kalkulacji dodaj jakieś sensowne końcówki drążków kierowniczych, bo MSowych nie warto montować),

z tanich w fazie testów SKV,

z droższych które znajomy ma i poleca Delphi,

z droższych które forum zachwala RTS.

Febi to pakowacz, chgw co trafisz. Wyżej to już TRW i Lemm.

Edytowane przez azure

Opublikowano

Ja od siebie polecam MS, odradzam ruvilla gdyż mam i po 15 tys banan ma już dość luźny sworzen , gdzie z drugiej strony siedzi MS (lewej narazonej na pobocza) po 30 tys sworzen jeszcze ścisły .

Opublikowano

meyle hd jeszcze są,miałem na aucie w 2008r założone i zmieniałem teraz na początku tego roku zaś na meyle hd

Opublikowano

W aucie mam SKV, więc na te wahacze leci mój głos. Ogólnie to dociera do mnie sporo pozytywnych opinii o tym wynalazku i to z różnych stron :wink: .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie sie juz skonczyly gorne z prawej strony. Wymieniac tylko te ktore maja luzy czy lepiej zakupic komplet na lewa i prswa strone i za jednym zamachem zrobic obydwie strony?

Opublikowano

Z mojego doświadczenia wynika ze lepiej wymienić wszystkie, zanim zmieniłem cały zestaw na MS to wymieniałem raz z prawej raz z lewej strony.

Opublikowano

Witam, panowie mam do wymiany dolny lewy banan takze mam zamiar wymienic banan razem z prostym, czy ms to Dobra opcja? Duzo przeczytalem watkow i sam nie wiem, auto tak czy inaczej za rok pewnie sprzedam.

A dodam jeszcze ze wszystko mam lema i szkoda mi wymieniac wszystko.