Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialem podzielic sie opinia wahaczy RTS. wiec tak na poczatku jak zalozylem caly komplet wahaczy RTS milem problem z ciezko chodzaca kierownica a pewnie dlatego ze ciasno sa sprasowane ale po paru setkach km wszystko zaczelo chodzic dobrze kierownica chodzi lekko itd jk narazie zrobilem 10tys na nich i ostanio sprawdzalem stan to wygladaja jak nowe nic nie peka nie stuka itd :) z czasem bede dawal znac jak sie trzymaja. opony na jakich smigam zima to 195/65/15 lato 225/45/17 pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 873,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie mam dylemat ponieważ mój mechanik stwierdził, zę do wymiany mam 4 tuleje(2 wahaczy górnych oraz 2 wahaczy dolnych(bananów)). Koszt operacji to jakieś 240 zl. Jeżdżę głownie po mieście i rocznie robię niecałe 10 tys. km. Czy w moim przypadku jest sens bawić się w wymianę tulejek skoro w kwocie 500-550 zł mogę kupić cały komplet wahaczy ms ??

Opublikowano

Według mnie nie ma sensu, bo przecież jak wahacz jest ORI to tuleje wymienisz, a sam materiał jest już ostro wymęczony przez lata i nie wiadomo czy w pewnym momencie nie pęknie aluminium...

Opublikowano

A ja mam u siebie Max Gear'a + końcówki drążka Lema. Latem smigam na felgach 18' na zime 17. Od momentu wymiany 75 tys km - cisza :)

Opublikowano

Witam wszystkich

Po przekopaniu całego tematu również zdecydowałem się na RTS (zakupione u kolegi Dzika na forum-gorąco polecam-szybko i profesjonalnie).

Ori lemy po 250k nie były w takiej złej kondycji (sworznie ok-tylko tuleje spękane na górnych plus jeden banan miał luz)

Zdecydowałem się na komplet od razu, jedna strona górnych została ori ( nie mogłem ruszyć śruby, czeka na wolny weekend;), końcówki drążków też został ori.

Prawdą jest, że sworznie na RTS są strasznie ciasno spasowane-na początku kierownica chodziła z wielkim oporem-ale po jakimś czasie gdy wszystko się ułożyło i rozruszało nie mam żadnych zastrzeżeń co do pracy układu kierowniczego. Na razie zrobiłem dopiero 8kkm i jest ok.

Opublikowano

Za kilka dni odbiorę auto po wymianie kompletnego zawieszenia, w tym i kompletu wahaczy RTS, i też zdam relację :)

Opublikowano

Witam . W przyszłym tygodniu szykuje mi się wymiana zawieszenia . Co sądzicie o wahaczach ruville ? Jeździ ktoś na tym?

Opublikowano

To pakowacz, więc albo trafisz badziew, albo coś lepszego. Wg mnie szkoda kasy, wolałbym Delphi lub RTS.

Opublikowano

Albo lemforder... Niby drogi ale wymieniasz raz i smigasz :)

Opublikowano

Opublikowano

Słyszałem że Delphi to też pakowacz. A co polecacie do 1400zł? Na czym jeździcie i ile wytrzymuje. Nie chciałbym jak kupię Lemfordera za 2000zł pojeździć rok i żeby za 10tys. coś mi stukało. Różne opinie słyszałem.

Opublikowano

Zobacz na mayle HD, słyszałem dobre opinie i też nad tym myśle.

Opublikowano

Lemforder to ori czesc, czasem trafiaja sie ze slabo zeszlifowanym logiem audi wiec na 100% jest ori.

Opublikowano

Chyba że te opinie o wahaczach które zaczęły się sypać po 5tys. 10tys. piszą osoby którym mechanik skręcił na sztywno na podnośniku . Już tyle tematów na necie przeczytałem że sam nie wiem co wziąć. Ostatnio czytałem że gość wymienił cały przód na Lemfordera i po `7tys. zaczęły padać.

Opublikowano

Ostatnio w "modzie" wahacze RTS, ok 1100 zł komplet. Firma nie jest pakowaczem, tylko produkuje własny towar.

Opublikowano

Ostatnio znajomy mechanik montował komuś w B6 wahacze RTS. Jeździ ktoś z was na tym?

Opublikowano

Ja jeżdżę od piątku :D Póki co 400 km zrobione, więc mało co mogę powiedzieć, ale jest ok. Dzik z forum sprzedał sporo kompletów i jeśli dobrze pamiętam to nie miał żadnych reklamacji, czy negatywnych opinii od klientów.

Opublikowano

Warto brać ms'y z allegro bo znalazłem komplet za 500 zł.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ja wziąłem pare lat temu i do tej pory jeżdżę a roczne przebiegi to ok 20tys. Nie mam powodów do narzekań. Także decyzja należy do Ciebie.

Opublikowano

przelatałem 6 lat na meylah hd i niemiec ileś tam przede mną i teraz założyłem zaś meyle hd

ogólnie prawie nie stukały ale jakoś tuleje się poprzeciągały,kto ma nieco mocniejszy silnik w napędzie na przód to wie czym to się kończy :hi: