Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nikt nie daje zestawu śrub poza tym z wahaczami. Jedyna opcja to kompletowanie z osobna. Dla mnie osobiście wystarczy jak kupisz śruby o odpowiedniej twardości z wymaganym gwintem i wyjdzie na to samo, co oryginały.

Niby każdy zabija się o oryginalne śruby z dobrej stali ale nikt nawet nie pomyśli, że przez te wszystkie lata tyle razy już były odkręcane i dokręcane, że od nominalnego wymiaru jednak odbiegają. A na moje, jak do każdego zestawu wahaczy i tak dorzucają komplet śrub to na kiego się tak bawić? Ta śruba fakt, do drugiego użytku się nie nada ale od samego trzymania się nie wyciąga, a przy nowym zestawie i tak nowe się zakłada..

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 874,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu ‎20‎.‎05‎.‎2020 o 07:59, krzysiekml napisał:

Wandej kiedyś kupiłem meyle HD jak pamiętasz i to było dawno temu latałem na nich ze 3 lata i sprzedałem auto sawulowi on śmiga dalej i nic tam nie grzebał jeszcze jak mi wiadomo a auta nie mam już ze 4 lata, nie wiem jaki tam przebieg ale ze 100 tyś pękło 

Meyle twarde ale jak dla mnie przy cenie porównywalnej z lemforderem brałbym Lema.

6 godzin temu, marko009 napisał:

Wybór padł na Regum. Przyglądałem się tuleją i są albo bez log albo jakieś cyferki a na którejś wypatrzyłem znaczek vw :audi:  Sworznie  też niby bez logo  ale jeden ma TRV ;) Mam nadzieję, że trochę posłużą. 

Podpowiedzcie jeszcze  proszę gdzie szukać zestawu śrub montażowych ? Znalazłem tylko pojedyncze sztuki.

Obyś się nie przejechał na tym Regumie:hi:

Opublikowano
7 godzin temu, Langista napisał:

Nikt nie daje zestawu śrub poza tym z wahaczami. Jedyna opcja to kompletowanie z osobna. Dla mnie osobiście wystarczy jak kupisz śruby o odpowiedniej twardości z wymaganym gwintem i wyjdzie na to samo, co oryginały.

Niby każdy zabija się o oryginalne śruby z dobrej stali ale nikt nawet nie pomyśli, że przez te wszystkie lata tyle razy już były odkręcane i dokręcane, że od nominalnego wymiaru jednak odbiegają. A na moje, jak do każdego zestawu wahaczy i tak dorzucają komplet śrub to na kiego się tak bawić? Ta śruba fakt, do drugiego użytku się nie nada ale od samego trzymania się nie wyciąga, a przy nowym zestawie i tak nowe się zakłada..

Ciekawe teorie... Ori śruby nie kosztują miliony żeby ich nie kupić, tym bardziej na przód. Na tył wychodzi drożej bo są te z regulacją mimośrodową.

Kupno śrub gdzieś w sklepie wcale nie będzie tańsze jak chcesz twardość jak Ori a do tego skok gwintu inny niż śrub na kilogramy. Co do odkręcania po ileś tam razy. Miałem w swojej b6 zawieszenie nie ruszane od fabryki, czyli 15 lat te śruby nie były ruszane, a nawet jeśli by były i robił to fachowiec to wymienia się na nowe. 

Opublikowano
5 godzin temu, Wandej napisał:

Obyś się nie przejechał na tym Regumie:hi:

Tfu tfu tfu odstukać w niemalowane ;)

Tak jak pisałem niedawno wymieniałem całą górę więc jest świeża może z 2000km. Myślę, że to i tak lepsze niż tania china  a do Lema to 1/3 kasy.

Jak się wysypie szybko to wtedy kupię komplet.

Opublikowano

Śruby w ocynku płatkowym kołnierzowe do tego nakretki samohamowne też kołnierzowe twardość 10.9. Koszt w sklepie za M10 ok 3zł komplet śruba + nakrętka czyli nie najtaniej. A oryginalne są zrobione ze specjalnego stopu w technologii kosmicznej i dlatego kosztują po 20zł za sztuke. Twardość 10.9 jest taka sama dla OOOO jak i innych śrub. 

Opublikowano
5 godzin temu, kijaszi napisał:

A oryginalne są zrobione ze specjalnego stopu w technologii kosmicznej i dlatego kosztują po 20zł za sztuke. Twardość 10.9 jest taka sama dla OOOO jak i innych śrub. 

Śrubom nowym radzę się dokładnie przyglądać, przejście trzpienia w główkę śruby, wykonanie gwintu.

Mam już kilka ostatnich  ORI z przed wielu lat i ich wykonanie jest wzorcowe czego nie można powiedzieć o aktualnie produkowanych.

Zakupiłem ostatnio komplet  Febi i niestety trafiły do pudełka "NÓWKI ???".

Do zawieszenia zawsze nowe śruby.

Mając pojęcie czego szukamy i dostęp do renomowanych produktów można rzeczywiście za mniejszą kasę zakupić lepszej jakości niż te oferowane w ASO.

Opublikowano

Czy te Ori. śruby to sa na pewno 10.9 ?

Opublikowano

Z przodu chyba wszystkie są 10.9 z tyłu jak dobrze pamiętam są też 12.9

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Noszę się z zamiarem wymiany wahaczy z przodu (góra) bo już trochę nadszarpnięte zębem czasu i polskich dróg :grin:  Postanowiłem, że spróbuję Lemfordera. Na allegro znalazłem aukcję, gdzie można skompletować wszystkie 4 wahacze. Bazując na waszym doświadczeniu, cena okej czy za niska? Nie mam niestety do czego porównać, ciężko mi znaleźć cały zestaw górnych wahaczy do B7...

LEMFORDER-WAHACZ-GORNY-LE-PR-AUDI-A4-B7-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 141,80 zł - LEMFORDER WAHACZ GÓRNY LE /PR AUDI A4 B7 SEAT EXEO (6393734255). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Opublikowano

cena dosyć niska ale nie jakoś drastycznie ten co wkleiłeś w sklepach jak iparts.pl to 163zł w ucando 158zł.

zobacz jeszcze u kolegów u nas na forum co sprzedają części co Ci zaproponują za ceny.

Opublikowano

Dzięki! jeszcze dwa pytania, czym się różni taki 21614 od 13720? Oba od Lemfordera, do mojego modelu i oba oś przednia, góra, z prawej, z przodu. Generalnie mam wszystkie górne tuleje do wymiany, jest sens się w to bawić czy lepiej od razu komplet wahaczy wymienić i mieć spokój?

Opublikowano

lem obrazek.PNG

Interesuja Cię te numery górne.  (Te dolne są do S4)

Opublikowano
1 godzinę temu, kamilozo napisał:

Generalnie mam wszystkie górne tuleje do wymiany, jest sens się w to bawić czy lepiej od razu komplet wahaczy wymienić i mieć spokój?

ja bralem od Wandeja z forum komlecik. Cenę zrobił naprawdę dobrą :tongue4: no i oryginalne :banan:

Opublikowano
3 godziny temu, kamilozo napisał:

Dzięki! jeszcze dwa pytania, czym się różni taki 21614 od 13720? Oba od Lemfordera, do mojego modelu i oba oś przednia, góra, z prawej, z przodu. Generalnie mam wszystkie górne tuleje do wymiany, jest sens się w to bawić czy lepiej od razu komplet wahaczy wymienić i mieć spokój?

21614 jest do zawieszenia BV

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Odkopuje temat, ale mam do wymiany w osi przedniej górne tylne i dolny prosty plus łaczniki stabilizatora, gdzies czytałem ze febi to gowno ale to chyba fake info ? lepiej wymieniac to co trzeba czy od razu całe zawieszenie kupić febi za 1000zł i założyc ? Z tego co widziałem to siedzi u mnie jeszcze orginał audi, i nie wiem co robić lem jest drogi, koszty robocizny wymiany 500-700 zł mi powiedzieli za cały przód.

Opublikowano

Tak, febi to gówno. Zamiast febiego kup komplet z regum.pl albo lema jak masz zamiar długo i dużo jeździć.

Opublikowano

Patrzyłem na stronie ale nie widzę kompletów tylko są pojedyncze no i nie ma np górnych tylnych. Jako ciekawostka koles w warsztacie powiedział ze jeden sie uparł na zawieszenie mastersporta i po pół roku było po zawieszeniu xD

Opublikowano

z lema musisz pojedyńcze sztuki brać bo zestawu nie znajdziesz. Napisz do kolegów co handlują częściami na forum to na pewno będziesz zadowolony

Opublikowano

widze na allegro pełno zestawów z lema, czy to są jakieś inne zestawy ? Tak zrobię tylko są jakieś konkretne osoby czy w dziale sprzedaż w forum sponsorowanym mam pytać o części ?

Opublikowano
3 godziny temu, Tom3k007 napisał:

widze na allegro pełno zestawów z lema, czy to są jakieś inne zestawy ? Tak zrobię tylko są jakieś konkretne osoby czy w dziale sprzedaż w forum sponsorowanym mam pytać o części ?

Podrzuć vin na pw i działamy.:hi: