Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no właśnie aby tylko czy to ori hmm.....

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 874,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Według mnie tamte z wawy bez drązków i srubek moze temu taniej??

Opublikowano

a slyszeliscie o takiej firmie ABS?? pod spodem jest logo tego na fotce, gosc z motoryzacyjnego polecal mi to dzis ma niby kosztowac 850zl, podobno jest godne uwagi, zna ktos lub wie ktos cos na ten temat?

d556dc69d1e5e471med.jpg

[br]Dopisany: 10 Marzec 2009, 15:30_________________________________________________http://www.absallbrakesystems.com/

to jest adres tego producenta niestety po niemiecku /nieznam/ niemiecka firma, może kichy nie odwalają co Wy o tym sądzicie??

Opublikowano

dachstein i GP, górne wywaliło po 18 tyś i to simerbloki :wallbash:

a widziałem wyjęte regenerowane po 50 tyś i jeszcze by polatały.

Opublikowano

tylko lemforder, ewentualnie moog;

Opublikowano

wahacze zakupione leżą już u mnie od czwartku, dzisiaj patrzyłem po nich i zdecydowałem że wymienie je sobie sam, mam już odpowiednie klucze i wszystko, tylko nurtuje mnie jedno, i miałbym do Was pytanie, dostałem śruby, niby komplet ALE WOLE SIĘ UPEWNIĆ DLATEGO PYTAM...

obstawiam że śruby będą zapieczone, więc nie srał bym się z nimi tylko poprostu szlifierka kątowa i odcinam, wybijam stare wahacze i zakładam wszystko na nowych śrubach, NAPEWNO TAM SĄ WSZYTSKIE??? nie chcę się zdziwić że poodcinam wahacze a tu cyk, nie ma któreś ze śrub:/

Opublikowano

Jeżeli nie jesteś mechanikiem to polecam Tobie cykl "poradników" z serii "Sam naprawiam samochód - Audi A4 i A4 Avant" pana H. R. Etzold , wydawnictwo "WKŁ". Tam masz dokładnie rozrysowane gdzie i jaka śruba z jaką siłą ma być dokręcana, książka jest bogata w rysunki techniczne. Ewentualnie możesz zassać netem plik pdf ma on jakieś 104Mb. [br]Dopisany: 15 Marzec 2009, 09:19_________________________________________________Po przeliczeniu jest tak:

- wahacz górny tylny 1szt,

- wahacz górny przedni 1szt,

- wahacz dolny przedni 1szt,

- wahacz dolny tylny 2szt,

- łącznik stabilizatora 2szt,

Łącznie na jedną stronę w sumie 7szt śrub i nakrętek, zgodnie z opisem wszystkie nakrętki powinny być nowe i zgodne z katalogiem. Trzeba też zwrócić uwagę na rocznik samochodu, w jednym przypadku możesz zastosować starą śrubę (ale nowa nakrętka) jest to łączenie wahacza dolnego tylnego z amortyzatorem.

Opublikowano

Bogumił akurat ja tam książek nie potrzebuje bo jestem samoukiem i zawsze to co rozbiore to poskładam, pytam tylko czy napewno do każdego wahacza dodali tam śruby, tak tylko żeby zaoszczędzić czas i nie męczyć się w odkręcanie, tylko bym poucinał i nie ma kłopotu bo i tak te nowe mam zamiar założyć...

najwyżej dzisiaj sam przymierze śruby do wahaczów i wyjdzie mi samo czy wszystko okej czy też będę musiał się pomęczyć z jakąś śrubą żeby ją wykręcić bez szkód

ps. odrazu będe montował gwint na przód więc tak czy siak to muszę rozebrać :)

dzięki za info

Opublikowano

Ja na swoich MS już 20 000 styl jazdy ostre przyśpieszanie i hamowanie ogólnie nieekonomiczny po zajebiss...ch dziurach koleinach kocich łbach i cisza nadal :good: polecam te wahacze :)

Opublikowano

Witam :hi:

Mam zamiar zakupić Master Sporty znalazłem takie na Allegro i nie wiem czy akurat takie testujecie.

Warto się skusić?

http://moto.allegro.pl/item576710688_wahacze_master_sport_vw_audi_a4_6_8_z_koncowkam.html

kolego cały wątek jest o tych wahaczach i tam masz przedstawione opinie

:cygaro:

Opublikowano

Chyba i ja sie szarpne na nie :mysli:

Opublikowano

ja też je zapodam, co bedzie to bedzie, mam nadzieje ze chociaż ze 30tyś wytrzymaja, no i bede wolno po dołkach jezdzil

Opublikowano

Ja już też mam doś panowie co 11miechów wymieniam cały przód. Nie wiem też już w co inwestować :wallbash:

Opublikowano

Ja już też mam doś panowie co 11miechów wymieniam cały przód. Nie wiem też już w co inwestować :wallbash:

a jakich już próbowałes?

Opublikowano

Panowie a co sądzicie o firmie MASTERSPORT..zna ktoś ją?? przetastowana jest prze was??ostatnio wlasnie sprzedawca polecal mi je ale sam nie wiem..ma ktos moze jakas opinie o nich?? :mysli:

Opublikowano

szczerze to nie mam pojęcie bo dobierał mi pan mechanik jakieś zamienniki na pewno . polecał i zapewniał ze dobre ;D

Opublikowano

chyba roczek mi minął i tak ok 40 tyś na MS-ach i jest cisza :). Przegląd wczoraj bez problemów, więc chyba nie tak źle z tą zawiechą (współczynnik ceny do jakości). Może to nie będzie 80 tyś jak na ori ale i nie ta cena

Opublikowano

Ja wczoraj założyłem master sporty wymiana z kolega około 4 godzin dam znac jak przejade wiecej kilometrów pozdro

Opublikowano
bo dobierał mi pan mechanik jakieś zamienniki na pewno . polecał i zapewniał ze dobre

to słuchaj go się dalej to co 6 miesięcy budżet będziesz mu wzmacniał :gwizdanie: