dlugi Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Mam dość spory dylemat, od początku w moim autku był lany CASTROL SLX Proffesional Powerflow VW 5W30, olej który w ASO audi kosztuje 80 pln za litr, średnio w sklepach internetowych, hurtowniach motoryzacyjnych kosztuje około 50 pln za litr, a tu nagle znalazłem na allegro http://allegro.pl/item867580541_olej_castrol_slx_5w30_longlife_iii_1l_tanio_kurier.html jestem z Wrocławia więc do Żurawiny mam rzut beretem i moge podjechać obejżeć ten olej, pytanie tylko czy będe w stanie odróżnić podróbkę od oryginału? Chciałbym kupić odrazu 12l żeby mieć dla siebie + jeszcze do skody Octavi II. Tylko pytanie, czy chcąc oszczędzić pare stów nie naraże się na dużo większe koszta.
Wihajster Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 odradzam kupowanie na allegro olejów
ogar Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Do niedawna w ASO był Castrol,teraz leją Shela,a swoją drogą do twojej motorowni przewidziana jest zdaje się norma oleju 505.01.W większości na forum polecane są Mobil,Motul,Liqui Moly,które po dobrych cenach można dostać od forumowiczów z pewnością tego co jest w bańce
lapek85 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 znajomy kupił na alledrogo castrola 10w40 do diesla, cena atrakcyjna i nic wiecej poza nią po otwarciu bańki odrazu ulotnił się śmierdzący zapach, podobny do rzepaku (ori ten sam olej tak nie pachaniał smrodem ) i ten jeden raz uświadomił mi, że oleju nie kupuje się na alledrogo, tylko od sprawdzonych dostawców
Daimos Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 ja też się kiedyś nadziałem na podróbkę castrola z allegro, od tej pory żadnych firmowych rzeczy tam nie kupuje, no chyba że polecany i sprawdzony sprzedawca
piotrsob1 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ne wiem czy uda Ci się choćby go obejżeć, gostek pisze że nie ma możliwiści odbioru osobistego.... :gwizdanie:
OLIVER Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Daimos Witam a opisz jak to stwierdziłeś ze zakupiony olej na Allegro okazał sie podróbką....? Panowie jak wiadomo wszędzie mozna trafić na fałszerzy..nawet w sklepie można kupić np. wódkę której nie Idze wypić ...ale czy zaraz wszystkich na Allegro zaraz podejrzewać o takie przekręty ...przecież można obejrzeć czym gościu handluje, jaki i ile towaru ma , jakie ma komentarze...itd. Są sprzedawcy co trudnią sie od lat sprzedażą olejów również sprzedają na Allegro ...i co to są wszyscy kombinatorzy....nie sądze Oczywiście niczego nikomu nie sugeruję , kazdy robi jak uważa Wszyscy wiemy jakie ceny są części i olejów ASO i w niektórych sklepach ,więc decyzję pozostawiam indywidualną każdemu.....Pozdrawiam...
kapete Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgadzam się z Oliverem. Częst jest tak, że na Allegro sprzedają hurtownie i normalne sklepy. Trzeba po prostu się trochę rozejrzeć.
Musashi Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 o czym wogole dyskusja, jezeli chcesz tani olej, kup rzepakowy i sobie zalej. kupujesz auto za 40.ooo a sepisz pare zlotych na oleju?
I r o Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 motula kupuje zawsze na allegro ze względu na jego kiepską dostępność w przeciętnych sklepach motoryzacyjnych (tu gdzie mieszkam) a jego oryginalność mogę stwierdzić tak samo jak po tym zakupionym w przeciętnym sklepie czyli nie osiągalne bez badań laboratoryjnych
GRazny Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 ja też miałem Mobil1 z zawartością Lotosa... i sam już nie kupuję na allegro... tym bardziej że mamy taką ładną obsługę w klubie...
slaweq Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Allegro to chyba ostatnie miejsce na kupowanie olejów itp. U nas na Forum można kupić pewny olej
I r o Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 ja też miałem Mobil1 z zawartością Lotosa... w jaki prosty sposób można to zbadać, może przebadam mojego motula ???
GRazny Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 ja też miałem Mobil1 z zawartością Lotosa... w jaki prosty sposób można to zbadać, może przebadam mojego motula ??? konsystencja, zapach, kolor... zupełnie inny niż Mobil... zresztą jak mi w sklepie pokazali jak się plombę z Mobila ściąga to mogę sam go sprzedawać za 100zł na allegro...
sebulba Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Niektórzy z naszych zaufanych sprzedawców z forum sprzedaje też na alledrogo oleje.
OLIVER Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Niektórzy z naszych zaufanych sprzedawców z forum sprzedaje też na Allegro oleje. Tego to ja nie potwierdzam ale przecież to nie jest zabronione ... Jeśli to prawda to mamy też ich zaliczyć do oszustów?? Panowie ...A moze podać zaufanych sprzedawców z naszego grona oraz ich oleje co mają w ofercie....co Wy na to??,, Może by nie jeden z nas skorzystał z ich oferty....
DeeJay_Kill Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 W Łodzi, normalnie w sklepie, kupowałem tego Castrola po 38zł/l. Wcześniej w innym sklepie był w granicach 50. Po otwarciu dokładnie taki sam zapach, nie sądzę, żeby był podrabiany, ale głowy za to nie dam, bo jak to stwierdzić, jeśli nie w laboratorium...
I r o Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 ja też miałem Mobil1 z zawartością Lotosa... w jaki prosty sposób można to zbadać, może przebadam mojego motula ??? konsystencja, zapach, kolor... sprawdziłem i stwierdzam, że kupiłem ori dzieki za pomoc
OLIVER Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 A ja jeszcze raz Zrobiłem porównanie oleju "MOBIL"zakupionego z Allegro,a olejem "MOBIL" zakupionym na stacji paliw BP.według wskazań kol....GRazny i żadnej różnicy nie stwierdziłem poza niższą ceną Chociaż to taki sobie test ...... Dodam jeszcze ze jeździłem lata Seatem Toledo na oleju zakupowanym na Allegro i Seacik służył bez zarzutu , poboru oleju....0 od wymiany do wymiany, a obecny właściciel jest bardzo zadowolony z niego . Kończąc Panowie tą trochę burzliwą dyskusję z mojej strony ja niczego nie sugeruje , kazdy kupuje tam gdzie uważa i to co uważa ,dla niektórych cena nie odgrywa różnicy a dla niektórych niestety ma znaczenie... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi