Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mógłby ktoś mnie oświecić zmieniem navi z leda 193G na 193A i mam problem z kodowaniem nie mogę odpalić Audi Music Interface (oryginalne zamontowane seryjnie nie dokładane). Z LEDem 193G działą bez zarzutu a na ledzie 193A jak próbuje dodać w kodowaniu wyskakuje mi error31, może coś zle koduje kodowanie które było dla  LEDa G: 0209727 próbowałem tak zrobić dla Leda A ale nie idzie kodowanie leda A: 0209715 tylko na takim navi nie wywala błedu a jak próbuje zmienić z1 na2 dla Audi Musić interface wywala error31 ma ktoś jakąś rade?? Robię to w Audi s3 2011r jeśli ma to jakieś znaczenie

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 801,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pewnie nie przyjmie. Słyszałem też że nie każdy LED ma obsługę kamery cofania. Że brakuje jakiejś elektroniki. I przypuszczam że tu będzie tak samo.

Opublikowano

tak tylko właśnie LED A to ta wersja która obsługuje kamerę cofania  LED B i G wiem napewno że są ''ubogie''

Edytowane przez spinacz47

Opublikowano

Ja tylko podałem przykład.

Opublikowano

spoko dzięki mam nadzieję że nie jest jak piszesz i że jednak da się to jakoś odpalić może ktoś będzie coś wiecej wiedział niż my

Opublikowano

Rns-e przestała odczytywać sms-y. Wcześniej czytało na głos, można było potwierdzić odczytanie lub anulować.

Obecnie tylko na fisie pokazuje informację o przyjściu smsa (mowa) i nie ma reakcji.

Telefon bez zmian z windowsem, wszystkie ustawienia wydaje się, że w porządku.

Błędów przy scanie brak.

Gdzie może tkwić problem? Trochę mi tego brakuje :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie. Z przechodzenia z radia Concert II na RNS-E, to muszę prowadzić przewody CAN z licznika ? pogubiłem się :D:D. B6 2002r.

Opublikowano

Panowie, może ktoś ma zbędną płytę  lub by mi nagrał mapy? oczywiście gratyfikacja do dogadania ?

Edytowane przez karol24

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę że jest tu duży wątek dotyczący RNS-E. Mam pewien problem ze swoim RNS-E. Wszystko było wcześniej w porządku zanim nie zrobiłem downgrade by wgrać VIM HACK. Po wgraniu softu 080 i ponownym wgraniu sw600 i sw650 oraz włożeniu płyty z mapami 2018 wyświetlił mi się dziwny ekran w trybie NAVI. Po wciśnięciu przycisku NAV wcześniej pojawiała mi się okrągła tarcza z literkami i mogłem wpisywać adres. Teraz po naciśnięciu NAV wyświetla mi taki ekran jak na dołączonym zdjęciu. Czy ktoś miał taki przypadek i wie jak ten problem rozwiązać? Czy brakuje mi jakiejś aktualizacji?

20190329_184806.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę brak wprawy ... znajdź opcje trasy (pod prawym górnym przyciskiem) - wyłącz opcję nawigacji przez punkty pośrednie i będzie ok.

Panowie spotkaliście się z czymś takim - niedawno odpaliłem nowe mapy, w moim regionie uruchomiono nową ekspresówkę w listopadzie 2018 i co ciekawe jest ta droga w mapach ale navi nie wytycza po niej trasy?!?!?!

Opublikowano
W dniu 4.05.2019 o 08:31, adadur napisał:

Widzę brak wprawy ... znajdź opcje trasy (pod prawym górnym przyciskiem) - wyłącz opcję nawigacji przez punkty pośrednie i będzie ok.

Adam, bardzo Ci dziękuję. Oczywiście zadziałało. Męczyłem się z tym już dłuższy czas i zachodziłem w głowę jak wersję soft muszę nagrać żeby w końcu wróciło normalne menu nawigacji. Tymczasem okazało się że to tak banalnie proste.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, czytam szukam odpowiedzi napytanie moje,a więc, posiadam Audi a4b7 radio Concert 2 i subwoofer ori, nie BOSE,dostałem Rns-e , z koszem 2 din, kupiłem przejściówkę fakra, czy dużo roboty z przełożyć ? trzeba kodować? nie chcę Bose,nie chcę Navi, TV, tylko wymiana radia.I czy można podłączyć emulator zmieniarki???, posiadam taki do obecnego Concert. Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanie, czy da się vcdsem otworzyć ekran?

Wiem że wysunięcie płyty można wymusić ale czy ekran też można otworzyć?

Opublikowano
1 godzinę temu, Exmi napisał:

Mam pytanie, czy da się vcdsem otworzyć ekran?

Wiem że wysunięcie płyty można wymusić ale czy ekran też można otworzyć?

Nie wiem czy w testach nie ma funkcji testu mechanizmu ekranu..

Opublikowano

:hi: Bardzo długo mi w LEDzie przeskakuje piosenka ? czym to może być spowodowane, karta do bani ? 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej. W którym miejscu w module komfortu wpiąć przewód z masy DWA? Pytam, bo RNS'e rozładowuje mi akumulator. 

Opublikowano

DWA to pin 19 w kostce IV (czerwona wtyczka)

Edytowane przez lucasek

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Czy kosz 2 din z Seata exeo podejdzie do a4 b7 czy się różnią? 

Opublikowano

Witam.

Podłączyłam RNS-E. Ładnie wszystko działa ale nie wyłącza się całkowicie. Fabrycznie miałem RNS-D i w kostce gdzie powinna być masa DWA jest tylko kawałek przewodu który kiedyś szedł do zestawu głośnomówiącego ale nie jest połączony z instalacją w aucie. Czy da się jakoś wygrzebać tą masę DWA bliżej radia czy trzeba pruć podłogę i ciągnąć przewód od samej puszki modułu komfortu? Od tego zestawu głośnomówiącego szły jeszcze jakieś przewody zielony i fioletowy które zostały w kostce od RNS-D i jest to część fabrycznej instalacji. Może któryś z nich? Gdzieś czytałem że jak jest alarm to powinna być wyprowadzana masa DWA....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej mam problem z moim rns-e w b5 nie lapie mi satelity żadnej, wymieniłem antenę i dalej to samo. Okazało się z gniazdo niebieskie ma ułamany "bolec, pręcik" który jest w środku w gnieździe. Jest możliwość wymiany gniazda w RNS-E?