Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyli radio FM nie bedzie dzialalo poprawnie ?

• Odpowiedzi 4.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czestotliwosc bedzie co 0.2 :) Nie pamietam czy gdzies to sie przestawia kompem czy trzeba dac radyjko do specjalisty co sie zajmuje przestrajaniem

Opublikowano

aha, czyli rozumiem, ze nie ma problemu, zeby wgrac europejski soft i odpowiednio radio przestroic ?

Opublikowano

aha, czyli rozumiem, ze nie ma problemu, zeby wgrac europejski soft i odpowiednio radio przestroic ?

Kumpel to robil :) Napisz do WITT33 to ci podpowie :wink4:

Opublikowano

Można jakoś wymusić by FIS przewijał nazwę piosenki?

Opublikowano

czy ktoś rozwiązał juz ten temat przytoczę treśc od kolegi z forum :

;Szukam odpowiedzi na to czy da się zmienić ustawienia samego suba za pomocą vaga?

Posiadam RNS-E + bose i uważam że gra to bardzo słabo mało przejrzyście i brak basu. Nie wiem czy tak mam bose czy coś u mnie jest nie tak?

Udało mi się obudzić i to nawet dosyć dobrze suba z tyłu wyjmując z wtyczki B Pin 7 kabelek kodowanie do masy (tylko w przypadku bose),

teraz muzyka gra o wiele lepiej i konkretny bas, tylko RNS-E jak podłączam się do niej vagiem pokazuje błędy przerwa w obwodzie na wszystkich 4 głośnikach i niepoprawny pin czy coś takiego, oraz bluetooth zaczał głośniej gadać i nie można go przyciszyć.

Dlatego zastanawiam się czy może tak zostać, ale najlepiej było by obudzić jakoś suba za pomocą vaga;

I pytanie czy po odłączeniu pinu bose nie pogarszają się tony wysokie

Opublikowano

czy ktoś rozwiązał juz ten temat przytoczę treśc od kolegi z forum :

;Szukam odpowiedzi na to czy da się zmienić ustawienia samego suba za pomocą vaga?

Posiadam RNS-E + bose i uważam że gra to bardzo słabo mało przejrzyście i brak basu. Nie wiem czy tak mam bose czy coś u mnie jest nie tak?

Udało mi się obudzić i to nawet dosyć dobrze suba z tyłu wyjmując z wtyczki B Pin 7 kabelek kodowanie do masy (tylko w przypadku bose),

teraz muzyka gra o wiele lepiej i konkretny bas, tylko RNS-E jak podłączam się do niej vagiem pokazuje błędy przerwa w obwodzie na wszystkich 4 głośnikach i niepoprawny pin czy coś takiego, oraz bluetooth zaczał głośniej gadać i nie można go przyciszyć.

Dlatego zastanawiam się czy może tak zostać, ale najlepiej było by obudzić jakoś suba za pomocą vaga;

I pytanie czy po odłączeniu pinu bose nie pogarszają się tony wysokie

Moze ten temat cos pomoze w sprawie BOSE :)

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=93747.480

Opublikowano

mam szybkie pytanko, pewnie już gdzieś to było, ale ciężko znaleźć tą informację :/ otóż jechałem dzisiaj w trasie na navi ,miałem wyświetlane informację z rns na fisie, ale chciałem sprawdzić spalanie, wcisnąłem przycisk reset na manetce i pokazały się informacje z kompa, ale po tym już nie mogłem wrócić do opcji nawigacji na fis .Myślałem, że po wyłączeniu auta i navi wszystko wróci do normy, ale niestety w drodze powrotnej po wprowadzeniu nowej trasy nie miałem już wyświetlanych informacji z navi na fis :( jak to włączyć z powrotem ?

Opublikowano

mam szybkie pytanko, pewnie już gdzieś to było, ale ciężko znaleźć tą informację :/ otóż jechałem dzisiaj w trasie na navi ,miałem wyświetlane informację z rns na fisie, ale chciałem sprawdzić spalanie, wcisnąłem przycisk reset na manetce i pokazały się informacje z kompa, ale po tym już nie mogłem wrócić do opcji nawigacji na fis .Myślałem, że po wyłączeniu auta i navi wszystko wróci do normy, ale niestety w drodze powrotnej po wprowadzeniu nowej trasy nie miałem już wyświetlanych informacji z navi na fis :( jak to włączyć z powrotem ?

Na zapalonym silniku wyłącz i włącz RNS-a... wróci :)

Opublikowano
Na zapalonym silniku wyłącz i włącz RNS-a... wróci smiley

dzięki wielkie :)

Opublikowano

Potwierdzam, przy zwykłym concercie na płyty rolka zmiany utworu działa :good:

Opublikowano

W pierwszym poście w pkt 9 jest informacja o malej navi i dokupieniu "przedluzacza", jezeli pod pojeciem malej navi mowi sie o bns 5.0 to powyzszym punkt jest kompletna bzdura, majac radio bns instalacja jest dokladnie taka sama, pytanie tylko co autor mial na mysli piszac mala navi :)

Opublikowano

W pierwszym poście w pkt 9 jest informacja o malej navi i dokupieniu "przedluzacza", jezeli pod pojeciem malej navi mowi sie o bns 5.0 to powyzszym punkt jest kompletna bzdura, majac radio bns instalacja jest dokladnie taka sama, pytanie tylko co autor mial na mysli piszac mala navi :)

Pewnie chodziło o rns-d kolego :gwizdanie:[br]Dopisany: 02 Luty 2012, 13:56_________________________________________________A raczej o "małą Navi " sterowaną panelem w tunelu a wyswietlana na fisie, wspołpracuje ona ze zwykłymi radiami concert itp.

Opublikowano

a czy ktos jest w stanie mi powiedziec jaka jest roznia miedzy rns-e z literka C z 2004 roku, a np. z literka T z 20007, albo koncowka K ? Czy jest w ogole jakas istotna roznica ? np w jakosci uzytego procesora do dzwieku, albo niezawodnosci lasera, ktory jak wiadomo lubi w tych urzadzeniach padac ...

Opublikowano

c moze byc bez wersji HIGH wiec sie nie da zrobic sds np

Opublikowano

komunikatow glosowych akurat nie uzywam, czy jest jeszcze jakas inna istotna dysfunkcja ?

Opublikowano

komunikatow glosowych akurat nie uzywam, czy jest jeszcze jakas inna istotna dysfunkcja ?

RNS E w rocznikach 2004-2006 niektore miały problemy z mechanizmem oraz z laserem :)

Opublikowano

a teraz najwazniejsze pytanie jak z jakoscia dzwieku, mialem na testy dwie nawgiacje z literką C na końcu i z literką T.

Wydaje mi się, że jakość dźwięku była lepsza w T, czy może tak być ?

Opublikowano

a teraz najwazniejsze pytanie jak z jakoscia dzwieku, mialem na testy dwie nawgiacje z literką C na końcu i z literką T.

Wydaje mi się, że jakość dźwięku była lepsza w T, czy może tak być ?

mało prawdopodobne

Opublikowano

mam problem kupilem zupelnie nowa navi rns-e i nie dziala mi poprawnie mikrofon :/ navi laczy sie z telefonem, mnie slychac, ale ja nic nie slysze :/ ewidentnie problem z mikrofonem, czy moze to byc problem sprzetowy ( np. uszkodzony pin ) czy raczej kwestia zakodowania radia/odkodowania funkcji ?