turzol Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 No i tu jest ciekawostka, bo odchyliłem ten przód plastiku i tam chyba w środku nic nie ma. Jak ściągnę ten dekiel boczku widać prostokątna plastikowa skrzynkę ale nie widzę tam TMC Nie dopisałem, że musisz zrzucić całą tapicerkę i dostać się do modułu TMC "od tyłu" On jest wsunięty na szynach w ten stelaż. Z wtyczki idącej do modułu TMC wziąłem sygnały CAN LO i CAN HI.
patryk10015 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 a jakie będzie kodowanie rns-e pod kiere mf b7 i blutka i telefon inny niż nokia i reszte czyli heble kola w standardzie bo nie moge dojść?
domin79 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 a jakie będzie kodowanie rns-e pod kiere mf b7 i blutka i telefon inny niż nokia i reszte czyli heble kola w standardzie bo nie moge dojść? 0311715
patryk10015 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 a jakie będzie kodowanie rns-e pod kiere mf b7 i blutka i telefon inny niż nokia i reszte czyli heble kola w standardzie bo nie moge dojść? 0311715 dzięki
Gość adus20 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 panowie, przeszukałem pobieznie watek ale nie znalazlem, chodzi mi o opis nagrania map na dvd DL (kopia zapasowa,szybko mi sie plytki rysuja), gdzie to mozna znalesc ?
miszka Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 witam panowie zagadka na wieczór z którą walczę cały dzień Chodzi o podłączenie navi RNS-E z vagiem bez pośrednictwa samochodu , czyli w domu na stole . Przewija się przez moje ręce parę sztuk na jakiś czas i nie chcę mi się z każdą biegać do samochodu:kwasny:. Podłączenie na stole ogarnąłem , używam do tego celu akumulatora który wcześniej służył w moim samochodzie . - wpinam w pin 12 w złączu D + wpinam w pin 15 w złączu D Po takim podłączeniu wszystko śmiga oprócz podświetlenia przycisków no ale to akurat nie potrzebne. Tak to podłączyłem , kierowałem się wskazówkami które zawarte są w tym wątku Mój problem polega na tym że po takim podłączeniu vag nie łaczy się z RNS-E Z drugiej strony , czyli złącze diagnostyczne mam podłączone tak Korzystałem z tego opisu Mimo takiego podłączenia vagina nie chcę połączyć się z RNS-E i to na trzech różnych kablach. Używam oprogramowania VCDS na licencji kupionego ze strony Ross-Tech. W samochodzie nie ma żadnego problemu z połączeniem , łączy się zawsze i z każdą navi . Więc nie wiem o co chodzi . Jeżeli ktoś by coś wiedział jak ugryźć ten problem był bym bardzo wdzięczny za pomoc . Dzięki
wladi Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Z tego ostatniego rysunku według mnie to pin 7 jest po drugiej stronie:naughty:
domin79 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 elo ale zasil jeszcze vaga:grin: bez 12 v vagulec nie ruszy:wink: ---------- Post dopisany at 19:20 ---------- Poprzedni post napisany at 19:19 ---------- Z tego ostatniego rysunku według mnie to pin 7 jest po drugiej stronie:naughty: no właśnie i nie 7 tylko 15 bo to jest k-line
wladi Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 No chyba że na rysunku jest pokazane złącze w aucie a nie wtyczka to wtedy jest po dobrej stronie:whistling:
miszka Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 elo ale zasil jeszcze vaga:grin: bez 12 v vagulec nie ruszy Domin ja dopiero się uczę , jak czytam nie które twoje wypowiedzi to ja jestem pionek To jak zasilić tego vaga i czemu 15 a nie 7 jeżeli 7 to według opisu k-line Z tego ostatniego rysunku według mnie to pin 7 jest po drugiej stronie:naughty: no właśnie i nie 7 tylko 15 bo to jest k-line Na rysunku jest pokazane złącze diagnostyczne w samochodzie , w kostce kabla właśnie będzie po tej stronie
domin79 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 bo ma być w 15 , 7 to stara linia kk
miszka Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 zapomniałem napisać że kabli używam USB KKL ----------- ok zmieniłem z 7 na 15 i dalej nic
wladi Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 zapomniałem napisać że kabli używam USB KKL ----------- ok zmieniłem z 7 na 15 i dalej nic No ale jeszcze prąd, masz?
miszka Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 ok , zaraz to ogarnę , ciągnę ten sam prąd co zasila navi
miszka Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 dajesz do 4 mase a do 16 +http://s13.postimage.org/xaqppwiz7/DLC_Pinout.jpg ok wszystko podłączone tak jak pisałeś i to samo tylko tyle że mi się dioda w kostce z kabla zapaliła ciągle brak połączenia , próbowałem na trzech różnych kablach
domin79 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 luknij czy dobrze wpiołeś w 15 , chyba że próba w 7 ale u nas zawsze jest linia-k na 15pinie:wink:
miszka Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 ok :banan::banan:, śmiga grzebałem w portach i musiałem coś przestawić Dzięki Domin jesteś moim guru , jestem kolejny raz twoim dłużnikiem wladi
wladi Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 ok :banan::banan:, śmiga grzebałem w portach i musiałem coś przestawić Dzięki Domin jesteś moim guru , jestem kolejny raz twoim dłużnikiem wladi Postawisz nam z Dominem 5L bimberku i będzie git:polew:
Rekomendowane odpowiedzi