yankees Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Witam Wkurza mnie to ze jak jade po nierownosciach to z tylu slychac takie skrzypienie ...raczej nie stuki tylko skrzypienie czy to beda łaczniki stabilizatora?? A4 tdi 96r sedan
gruby1983r Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 raczej gumy na tylnej belce<ja tak mam>
yankees Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2010 hmm... skrzypi mi tak jakbym mial polke z tylu...jakbym wozem jechal przy nierownoscciach. Chodzi ci kolego o tuleje belki tylniej?http://www.allegro.pl/item995526410_tuleja_tylnej_belki_audi_a4_import_niemcy.html
daniels Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 mi czasem skzypnie z przodu wtey radio na full
mlodyy Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 sprawdz tuleje tylnej belki jak nie to, to amor juz sie kaczy
grzesu3 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 u mnie skrzypiała sprężyna a raczej jej końcówka co się opiera na kielichu ( nie znam odpowiedniej nazwy). Wrzuciłem tam trochę smarku i mam cicho.
Daimos Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 sprawdź też gumy poprzez które sprężyna opiera się na amortyzatorze, uszkodzone mogą powodować skrzypienie
_Solar_ Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 sprawdź też gumy poprzez które sprężyna opiera się na amortyzatorze, uszkodzone mogą powodować skrzypienie dobrze prawi rozebrac nasmalcowac i problem zniknie o ile to było przyczyna
dziadekM Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Witam. Mam to samo po wymianie amorków i tulei na belce. Możliwe żeby nowe tuleje skrzypiały tzn żeby obcierały o coś metalowego? Jak stoi w garażu i oprę się lekko o samochód to jęczy jak oszalały. Już mnie szlak trafia. Wymieniłem wszystkie amorki (Sachs), wahacze (MS), tuleje na belce (Febi). Wcześniej skrzypiało z przodu a po wymianie z tyłu. Wiecie może co jeszcze można wymienić, ewentualnie rozebrać i nasmarować żeby to minęło?
largovinch Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Ja mam problem tego typu, gdy auto postoi 2 dni nie ruszane o podpaleniu przez pierwsze 30 km skrzypi coś z tyłu jak bym świnie w bagażniku woził... Wystarczy najechac na delikatny kamyk czy zakręt i już piszczy, co to może być?
dziadekM Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 U mnie powód skrzypienia był banalny. Ocierał przewód od ABS-u o osłonę termiczną tłumika gdzieś w okolicach belki.
Banan Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 u mnie skrzypiał odbój amortyzatora - zsunąłem troszkę napsikałem smaru silikonowego i cisza , sprawdź najpierw ręką jak go będziesz odbój obracał czy to to hałasuje
Rekomendowane odpowiedzi