H4mm3R Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 jakie qd polecacie? Chemical Guys Pro-detailer
Bieniek Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Az taki dobry? Ja znowu zamowilem sobie megsa. Mogle wyprobowac co innego:doh:
H4mm3R Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Az taki dobry?Ja znowu zamowilem sobie megsa. Mogle wyprobowac co innego:doh: Lepszego chyba nie miałem megs jest dobrze rozreklamowany i ludzie czasem błędnie się nim zachwycają, bo tak na prawdę są lepsze produkty i tańsze.
przemciotorun Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 kurna moze i od d*py strony troche zaczolem.... ogolnie uzbieralo mi sie cos takiego... meguiars deep crystal step1 - paint cleaner meguiars deep crystal polish step2 na to pierwszy raz chce uzyc wosku dodo orange crush i wtedy jakis qd ktorego mi brakuje (np Chemical Guys Pro-detailer) cos jeszcze do tego?
Młody_drog Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Tak sobie myślę czy by nie wypróbować jakiegoś Swissvaxa na nowy lakier:decayed: Miał ktoś z jakimś styczność? Ciekaw jestem, czy aż tak widać tą różnice cenową
variocustoms Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 _Makki_ kocha SV i testował, podpytaj go
Młody_drog Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Chociaż w sumie dla amatora jak ja to może lepiej zamiast SV zaopatrzyć się w parę innych kosmetyków a SV zostawić na kiedyś jako wisienka na torcie jak się wkręcę bardziej:decayed: Miał ktoś styczność z powłoką kwarcową? Czytałem testy i nie wiem czy warto czy nie:whistling:
H4mm3R Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Chociaż w sumie dla amatora jak ja to może lepiej zamiast SV zaopatrzyć się w parę innych kosmetyków a SV zostawić na kiedyś jako wisienka na torcie jak się wkręcę bardziej:decayed:Miał ktoś styczność z powłoką kwarcową? Czytałem testy i nie wiem czy warto czy nie:whistling: To jednak korekata a nie malowanko całości Ja bym polecił Zymol Glasure zamiast SV ABC12 Test wosków - CWWC 2009
Młody_drog Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Chociaż w sumie dla amatora jak ja to może lepiej zamiast SV zaopatrzyć się w parę innych kosmetyków a SV zostawić na kiedyś jako wisienka na torcie jak się wkręcę bardziej:decayed:Miał ktoś styczność z powłoką kwarcową? Czytałem testy i nie wiem czy warto czy nie:whistling: To jednak korekata a nie malowanko całości Ja bym polecił Zymol Glasure zamiast SV ABC12 Test wosków - CWWC 2009 Malowanko Malowanko Tomaszu:decayed:
Michał Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Miał ktoś styczność z powłoką kwarcową? Czytałem testy i nie wiem czy warto czy nie:whistling: Adamoo aplikował u siebie jeśli mnie pamięć nie myli, ogólnie dobre recenzje zbiera ten wynalazek:wink:
Młody_drog Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Ale Adamo nie jeździ autem:decayed: Recenzje dobre tylko ciekaw jestem jak te 3 mikrony później schodzą z lakieru bo jak jest taki efekt łuszczenia jak schodzący bezbarwny to ja dziękuję
variocustoms Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 dziadek w A5 miał zaaplikowane i na początku coś było z tym nie tak
Gracjan Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Poza tym żeby pozbyć się CQuartz trzeba walczyć z maszyną, IPA ani nic innego go nie usunie:wink: Ja bym tam jednak pozostał wierny woskom
Fr0styyy. Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Ładna pogoda dzisiaj była a wczoraj przyszły kosmetyki więc pojechałem do garażu zabrać się za czyszczenie felg. Wcześniej felgi regularnie myłem Bilberry i Atakiem, ale tylko z zewnątrz. Wczoraj doszedł Prickbort i IronX więc "arsenał" prawie pełny :E Do dyspozycji miałem APC Nielsena 1:5 VP Bilberry 1:2 Autoland Atack Mac Prickbort 124 CarPRO IronX Szczoteczka do zębów Pędzelki Aplikator Megsa Relacja może być trochę pomieszana, bo po zrobieniu dwóch felg zabrakło mi wody i musiałem jechać na działkę po 2 bańki 5L :X No to zaczynamy Tak wyglądały po zdjęciu z samochodu Przerzuciłem na drugą stronę i usuwanie brudu z góry APC 1:5 Środek też z grubsza przejechałem, ale fotki niewyraźne był więc nie ma Teraz pora na Prickborta Coś tam z tej smułuchy i asfaltu wyłapał... I przerzutka na górę W ruch poszedł oczywiście IronX Druga strona, coś tam pomyziałem pędzelkiem i gąbką Po małym szorowanku i płukanku taki efekt A teraz wisienka na torcie... Najbardziej upieprzona felga, nie tykana przeze mnie od początku wewnątrz Combo IronX + Mac Prickbort ratują sytuacje! Grubo, co? Efekt końcowy Felga a na gumy poszedł Nielsen Brilance Wiem, wiem. Praca nie jest największych lotów, ale ja jestem zadowolony z efektów, bo felgi wreszcie odżyły (co nie zmienia faktu, że wciąż są brzydkie i mi się nie podobają ). Pewnie efekt byłby lepszy gdybym miał glinkę, może Blue Gel i Karchera, ale musiałem sobie radzić wodą z opryskiwacza do kwiatków 1L A dopiero później sobie przypomniałem, że mam szczoteczkę do zębów i tylko ta najbrudniejsza została nią poczochrana
darooo Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 To ja zapytam się o podstawy podstaw. Czym umyć auto, w sensie czy taka rękawiczka z frędzlami za 12-15 zł z tesco wystarczy czy coś innego, ktoś tam prędzej rzucił linkiem do takiej kudłatej rękawiczki ale stówki na to niestety nie wydam. Rozumie, że gąbki odpadają?
majkel20 Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 To ja zapytam się o podstawy podstaw. Czym umyć auto, w sensie czy taka rękawiczka z frędzlami za 12-15 zł z tesco wystarczy czy coś innego, ktoś tam prędzej rzucił linkiem do takiej kudłatej rękawiczki ale stówki na to niestety nie wydam. Rozumie, że gąbki odpadają? Mycie - ShowCarShine - Detailing Shop
variocustoms Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 dostałem dzisiaj w ręce A4 B5 śliwka w akrylu, mega zajechany lakier kilka fotek z postępów, o glince i ... nie wspominam nawet @Makki dzięki za konsultację tel. generalnie zacząłem rotacją Makita + biały pad Flexi + Menzerna 2500, efekty po godzinie prac były raczej marne, po konsultacji z Makkim zaryzykowałem futro + M2500 i dopiero zaczęło być widać efekty małe 50/50 ---------- Post dopisany at 23:10 ---------- Poprzedni post napisany at 23:07 ---------- jedna strona po futrze a druga bez korekty ---------- Post dopisany at 23:18 ---------- Poprzedni post napisany at 23:10 ---------- tylna klapa 50/50 po Menzernie i białym padzie, generalnie będzie jeszcze poprawka futrem auto po futrze dostanie jeszcze "shine" Menzerną 3000 a po tym wosk Collinite
variocustoms Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 zostało jeszcze roboty na jutro, byle chłodniej było bo paść idzie na pysk
Rekomendowane odpowiedzi