Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

lukaszr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Spytajcie vario on teraz ma dużo czasu więc korektę zrobi bez problemu i cenowo też nie skaleczy:wink:

tylko bierz pod uwagę odległość i czas, bo musisz auto odstawić i odebrać:wink:

No właśnie a ja ostatnio zarobiony jestem i szukam czegoś na miejscu ewentualnie Wrocław, Katowice, Kraków

jakby nie było Tobie do Cz daleko to mogę Tobie też kogoś konkretnego polecić(szczegóły ewentualnie na pw):wink:

W Katowicach masz MrCleanera, który też wie co robi.... Pod Krakowem w Wieliczce też taki kolega urzęduje i polecam... Auto Detailing - Korekta, Renowacja, Polerowanie lakieru - Kraków

oficjalnie mało... ale jest gro ludzi, zapaleńców, którzy robią to po "garażach"... w każdym mieście znajdziesz "specjalistów"...

generalnie to drogi interes (przynajmniej dla mnie)...

oficjalnie mało... ale jest gro ludzi, zapaleńców, którzy robią to po "garażach"... w każdym mieście znajdziesz "specjalistów"...

Czy drogi?? Za coś co jest dobrze zrobione trzeba parę groszy zapłacić:whistling: to tak jak z autem chcesz mieć rodzynka to musisz wyłożyć ponad przeciętną niż zwykły model:wink:

Czy drogi?? Za coś co jest dobrze zrobione trzeba parę groszy zapłacić:whistling: to tak jak z autem chcesz mieć rodzynka to musisz wyłożyć ponad przeciętną niż zwykły model:wink:

jeżeli ktoś usłyszy że ma zapłacić za korektę 500-600zł, to bardzo dużo osób odpada (bo przecież tam robią takie coś za 150zł:doh:), ostatnio znajomy mnie się pytał czy mu wnętrza nie wypiorę i za ile, mówię mu że 80zł, a on na to ale tamten robi za 50zł, no i odesłałem go do domu:wink: ( za samą robotę może i byłoby ok, ale gdzie zużycie maszyny, prąd, woda itd):kwasny:

Pranie wnętrza też nie jest najtańsze... wszystko kosztuje :wink: Każdy już powinien moim zdaniem zrozumieć że nie ma nic za darmo i wszystko kosztuje... Wiadomo po koleżeńsku czasami można lekko oko przymknąć ale to wszystko to tez nie wolontariat :wink:

Właśnie poszło zamówienie na taki zestaw MEGUIARS NXT CAR WASH 1,8 L GRATIS MIKROFIBRA, POORBOY'S WORLD BLACK HOLE NAJLEPSZA GŁĘBIA I WET LOOK, POORBOY'S WORLD PROFESSIONAL POLISH OCZYŚĆ LAKIER, POORBOY'S WORLD EX SEALANT + CARNAUBA "WOSK W PŁYNIE" GRATIS MIKROFIBRA,POORBOY'S WORLD SPRAY AND RINSE WHEEL CLEANER WYCZYŚCI KAŻDĄ FELGĘ GRATIS MIKROFIBRA, SHOWCARSHINE FLUFFY DRYER 90X60CM - STRUKTURA PLUSZU, NAJPOPULARNIEJSZY, pewnie przyjdzie to w następnym tygodniu to na weekendzie wypróbuje te specyfiki

Fluffy rządzi :)

Co do Megsowego szamponu, to się dziwię, że ktoś jeszcze to kupuje, jest kilka dużo lepszych i tańszych :whistling:

---------- Post dopisany 07-09-2012 at 00:20 ---------- Poprzedni post napisany 06-09-2012 at 23:24 ----------

Kilka fotek z pracy nad Passatem B6, kurefsko twardy lakier :doh:

4f7456c677daa2c6.jpg

3ff28c8c227b7f27.jpg

7a78b6f360f096f5.jpg

9cb3a56717b1c108.jpg

51aa4d750dd4129e.jpg

95b092579e740bfe.jpg

1545558b23a78d6b.jpg

d19ec945c99f7091.jpg

f281b254be54e0d2.jpg

a0c14ca69bff32b5.jpg

be3c487896dd9bbd.jpg

de224f38afa72722.jpg

a7fb593564954f3a.jpg

b7cb7112a3c5fd98.jpg

Black hole po korekcie a potem wosk. W weekend też robię korektę. Postaram się zrobić jakieś 50/50.

Odświeżyłem na szybko silnik w dupowozie...

dsc0522kopiowanie.jpg

dsc0523kopiowaniea.jpg

dsc0525kopiowanie.jpg

dsc0526kopiowanie.jpg

dsc0527kopiowanie.jpg

dsc0528kopiowanie.jpg

dsc0529kopiowanie.jpg

dsc0530kopiowanie.jpg

dsc0531kopiowanie.jpg

dsc0532kopiowanie.jpg

Stanowisko pracy... Szkoda mi było brudzić kostkę więc szybko na trawę za dom ;)

dsc0533kopiowanie.jpg

Na wszelki wypadek okryłem alternator, mimo że aku odłączony...

dsc0535kopiowanie.jpg

dsc0536kopiowanie.jpg

dsc0537kopiowaniem.jpg

dsc0538kopiowanie.jpg

dsc0539kopiowanie.jpg

dsc0540kopiowanie.jpg

dsc0541kopiowanie.jpg

dsc0542kopiowanie.jpg

dsc0543kopiowanieh.jpg

dsc0544kopiowanie.jpg

dsc0545kopiowanief.jpg

Część wody wydmuchałem, reszta wyparowała :)

dsc0546kopiowanie.jpg

dsc0547kopiowanie.jpg

dsc0548kopiowanie.jpg

dsc0550kopiowanie.jpg

dsc0551kopiowanie.jpg

Wiem wiem, można było dużo lepiej ale głównie chciałem odświeżyć bo już nie umiałem na to "paczeć", tym bardziej że auto za niedługo idzie znowu do mechanika więc jak wróci to poprawimy ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...