Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziś zrobiłem 975 na zbiorniku (już więcej się bałem bo na kompie pokazywało 0), wychodzi ~ 7,1 L/100 KM

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 623,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Po wymianie rozrządu (w tym termostatu) wyszło średnie 13.87

Opublikowano

Ostatni test na bardzo ekologiczna jazde TYLKO po MIESCIE :) przejechane 40km , na FISie 8,3 :P (kazdy bieg zmieniany przy 2000rpm)

Test na bardzo dynamiczna jazde TYLKO po MIESCIE :) przejechane 45km , na FISie 16,8 :P (kazdy bieg na maxa :P)

Opublikowano

Jazda mieszana to tak koło 11l, same miasto to nie wiem bo jeszcze nie udało mi sie wyjeździć całego zbiornika wyłącznie po mieście ale jak zatankuje i pierwsze 100 jest tylko po mieście (praca-dom = korki) no to na kompie pokazuje koło 14 z tendencją wzwyż tak do 16 w zależności czy duże korki. Natomiast trasa, jazda raczej spokojna tak do max 150-160 km/h z klimą to wychodzi tak koło 8-9 l. Jeżeli chodzi o osiągi to są ok. Instrukcja mówi 0-100 7,9s Vmax 231. Sam nie mierzyłem bo nie mam czym. A na baku to po mieście wychodzi jakieś 430-500km, w trasie 600-660.

Opublikowano

dziś zrobiłem 975 na zbiorniku (już więcej się bałem bo na kompie pokazywało 0), wychodzi ~ 7,1 L/100 KM

alv, w takim razie masz takie samo spalanie na tych zimowych pazdziochach co na 18"? :)

Opublikowano

no tak ale jest zima a w zimie auto więcej pali a w lecie znowu inne koła (większe , więc to się wszystko jakoś równoważy... hyhy) :D

Opublikowano

Spalanie podczas dyyynamicznej jazdy po mieście w zeszłym tyg: po 515,7km, zalałem 41,39L. Po podstawieniu do wzoru i uwzględnieniu stałej kosmologicznej wychodzi coś ~8,03L/100km. W końcu "ósemkę" udało sie przekroczyć ;)

Opublikowano

Ja ostatnio wyzerowałem FIS i po samym mieście nie zejde nizej niz 9 l/100 km... inna sprawa ze czasami z pracy odcinek 4 km "jade" w korkach ponad poł godziny :thumbdown:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnie testy:

Trasa: Warszawa-Iława

Spalanie: 5,5l/100km

Elastyczność :

80-120 km/h na V biegu - 9,8 sekundy(średnia z 3 pomiarów, 2 osoby na pokładzie)

Mógłby mi ktoś podać wyniki własnych testów elastyczności do porównania(silnik AWX,AVF lub AVB po czipsie)?? Z góry dziękuje.

Opublikowano

na oponach 235/40/18 - ostatnio tylko krotkie odcinki po miescie, jakies 50 km dziennie, w tym 3-4 rozruchy calkowicie na zimno

14,7 l/100 - trzymajac go w zakresie 2-3k obr/min + srednio 2 razy dziennie but do oporu i krecenie do 6k na 1-dynce lub 2-jce

jesli dodac do tego temp. jaka teraz mamy, wynik uwazam za calkiem dobry

pzdr

Opublikowano

Jeśli chodzi o jazdę po mieście to:

10-11 (mało korków, dość spokojna jazda)

12-13 (mało korków, dynamiczna jazda)

15+ (korki, dynamiczna jazda)

Trasa:

5,9 litra (udokumentowane fotką :> ) Kraków - Chrzanów, toczenie się na 5'tce 70-90 km/h

= rekord ;)

8-10 (spokojna jazda)

10-12 (dynamiczna jazda)

14-18 (zapierniczanie ile wlezie)

[br]Dopisany: 03 Styczeń 2008, 02:13 _________________________________________________Tak w ramach ciekawostki, jakoś w maju(?) zeszłego roku jechałem z cubrem do Kielc.

On swoim, ja swoim. Jechaliśmy "dość" szybko :)

U niego wyszło coś 8,8 u mnie koło 11.

O ile dobrze pamiętam oczywiście :)

Opublikowano
U niego wyszło coś 8,8 u mnie koło 11.

u mnie nawet tyle nie wyszlo jak z Kuliogowa wracalem. Cuber chwalil sie tak kolo listopada ze w koncu nauczyl sie jezdzic TDI :tongue4:

Opublikowano

Średnie spalanie roczne wyszło 8,5 :confused4:

Opublikowano

O kufa, zalane do pełna wyjeżdżone poniżej rezerwy (550km) weszło niecałe 55l, ok 10l/100km :shocked:

W tym trasa na kraków bez korków-110km i trasa sylwestrtowa bez korków-50 km i wojnicz 60 kmreszta 'ciskanie' w mieście i duzo jazdy na zimnym silniku, w trasie i 170 sie pojawiło..

10/100 w cylku mieszanym(50/50) przy 1,6 :thumbdown:

Opublikowano

No to faktycznie kibel z tego 1.6 :)

Mi ostatnio pali przy temperaturach -7/-10 od 9 do 10 w trasie (śr. 140 km/h) :decayed:

Opublikowano

Flyer a ile pali Ci w miescie? mnie ok 12-13 i nie wiem czy to normalne

Oczywiście 70% jazdy w mieście to jazda w korkach :thumbdown:

Opublikowano

Normalne, niskie temperatury, straty ciepła... Mi tez pali od 10 do 11 w normalnym poruszaniu sie (korkow unikam :cool:)

Opublikowano

Normalne, niskie temperatury, straty ciepła... Mi tez pali od 10 do 11 w normalnym poruszaniu sie (korkow unikam :cool:)

ok , dzięki

Pozdro

Opublikowano

Myslalem ze tylko u mnie tak duzo pije, ale widze ze w normie... przy obecnej pogodzie i temp 10,1 l/100

Opublikowano

Ja na baku robię jakieś 600km, średnie spalanie po mieście wychodzi mi 9,7 (korki) a na trasie KRK-Zakopane spokojna jazda 8,5 natomiast jazda "normalna" to wyszło coś koło 12 :)

Jeżdżę niedługo, i jest ślisko cały czas, więc myślę że jak będzie sucho to i spalanie automatycznie wzrośnie :tongue4: