Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziś mam wynik zbiornik 56 L - gazu weszło 48 L styka na 280 km po mieście co daje 17 L komputer pokazuje 15,6 jazda 3-4.5 tys obr. fura w automacie

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Na trasie ok 2600km srednia predkosc wyszla 117km/h a spalanie 6,3l dodam ze samochod byl obciazony i predkosci dochodzily do 220km/h :evil:(chwilowo wtedy pokazywal 18l :shocked:)

Ostatnio zrobilem trase 380km w miare spokojnie i pokazalo 5,3l, ale nie przekraczalem 110km/h (skrzynia 6b). :good:

Opublikowano

srednio robie 900km na zbiorniku tzn wskazania na liczniku to 850km przejechane, świeci sie rezerwa a FIS wskazuje mowi ze na paliwie przejade jeszcze 50km.

Komputer pokazuje 6.9-7.2 w tych granicach.

Predzej mialem Audi A3 tez 131KM i tam spalanie mialem 4.9-5.5 a jezdzilem bardzo szybko.

A4 jezdze ostroznie bo wlasnie A3 mialem wypadek ze zwierzęciem ( jeleń ) i narobisz szkód i zadko kiedy jade 120km/h i to moje spalanie wydaje mi sie za duże.

Tankuje Shell V-power racing.

Wczoraj szwagier przyjechal Skoda SuperB z AWX i pokazal mi swoje srednie spalanie 3.9 na odcinku 30km ( Z bydgoszczy do koronowa ) i mnie całkiem zdołował .... Cos nie tak z autem czy tak maja?? Mam swojego VAga gdyby cos.

Opublikowano

za wiele nie poradzę... 3.9 to abstrakcja (choć wykonalne:60km/h na 5tym biegu w AWXie non stop)

ja właśnie siedzę u rodzinki gdzie miałem 24km odległości i średnie spalanie 4,4 (jadąc emerycko)

jedyne co mogę podpowiedzieć to ciśnienie w oponach - jak ostatnio mi na trasie wciągnął trochę za dużo to sprawdziłem i było 3 x 1,8 bara i w przednim prawym 1,4 (a niby wyglądało normalnie) - jak dopompowałem wszystko do 2,4 to odrazu litr mniej...

Opublikowano

ja na pelnym baku robie ok 950-1000 i jazda typowa po miescie , odcinki 3-5km po drodze jakies swiatla i czasami dluzsza trasa tzn ok 30 km (jesli to mozna nazwac dluzsza trasa). komp pokazuje srednia 7,3 i czasami tez sie kulam ze spalaniem 3,9 l/km ale to to by musiala byc pusta droga i 4-ka ok 60

Opublikowano

Wczoraj szwagier przyjechal Skoda SuperB z AWX i pokazal mi swoje srednie spalanie 3.9 na odcinku 30km

uwaga zbliżamy się do 0 :wink4:

znowu diesle robią mega przeloty, ze sporymi prędkościami, z minimalnym spalaniem :>

nie uwierze w cuda 200+, średnia ponad 100, spalanie 6 :naughty:

Opublikowano

Wczoraj szwagier przyjechal Skoda SuperB z AWX i pokazal mi swoje srednie spalanie 3.9 na odcinku 30km ( Z bydgoszczy do koronowa ) i mnie całkiem zdołował .... Cos nie tak z autem czy tak maja?? Mam swojego VAga gdyby cos.

jest to możliwe:

- był zjazd z górki

- spore przekłamania komputera

- inne

no chyba, że śwagier na całym baku zrobił 2000km - wtedy chylę czoła przed skodą :hi:

Opublikowano

Tez mi sie wydaje ze cos mi ta skodzina okłamuje. Ale moje spalanie 6.5-7.0 przy spokojnej jezdzie to chyba o litra za duzo.

Dzisiaj jadac na prostej 6 bieg predkosc 100km/h to chwilowe spalanie wynosilo 5.6 po ustabilizowaniu.

Opublikowano

Panowie , mozna skasowac FIS ( spalanie średnie ) zjechac z górki dotoczyc sie do kogos i ot mamy 3,9 l/100 :naughty:

Opublikowano

a śkoda to co VW a to to samo co audi :)

ja proponuje żagiel i będzie poniżej 3 L / 100 km :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

ja miałem spalanie w drodze powrotnej z rodznnych stron (pomorze) do poznania 4.7l cały czas ok 100km/h...i jestem mega zadowolony ...jak mi się punkty skasują w marcu to nie wiem czy nie zostane przy tej prędkości :mysli: no może o 10-20 więcej :gwizdanie:

Opublikowano

Panowie , mozna skasowac FIS ( spalanie średnie ) zjechac z górki dotoczyc sie do kogos i ot mamy 3,9 l/100 :naughty:

można, albo nalać darmochy i butować aż turbo the end i ot mamy >10 l/100 :naughty:

Opublikowano

Dzisiaj jadac na prostej 6 bieg predkosc 100km/h to chwilowe spalanie wynosilo 5.6 po ustabilizowaniu.

dziś sprawdziłem... przy równiutkiej 100km/h na tempomacie, płaski teren, -4st., zero wiatru (chyba) miałem po ustabilizowaniu 4,9-5,0... przy podjeździe do mostu (chyba jakieś 5 - 7st.) miałem 5.9.

później zmieniłem na 130km/h i przy tych samych warunkach (trasa w drugą stronę) miałem 5,8-6,1...

oponki, jak pisałem wcześniej, 2,3 - 2,4 bara... zimowki Dunlop Wintersport M3 205/55/16

asfalt wiadomo w Polsce - a ten ma dużo większe opory toczenia niż niemiecka autobahnowa płyta...

Opublikowano

a ja pobiłem w wigilie własny rekord 7.6 :notworthy:, oczywiście nie na baku jak to mam w zwyczaju robić.

Trasa ~100km, prędkości na obwodnicy krakowa max 100 [nie wiedziałem, że tak długo można jechać te ~20km], dalej na krajowej 70-90 :kox:

Jeśli mam zaoszczędzić 2-3 litry przy takiej jeździe w stosunku do normalnego przemieszczania się to ja dziękuje bardzo :naughty:

powrót normalny ~10 litrów :decayed:

Nie istotne dlaczego tak jechałem :wink4:

przyjmuję to za min w zimowych warunkach, stawiam orzechy przeciwko eu, że nikt mnie nie pobije :kox:

a obecnie po mieście ~11, ale mam garaż, więc się szybciej nagrzewa przy obecnych temp.

Opublikowano

Ja też zrobiłem testa .. Lublin-Warszawa i z powrotem.

W tamtą stronę :evil: do 180 dynamicznie i bez oszczędzania 8,6

Z powrotem do 120 tempomat delikatnie 6,7

Także wszystko zależy od stylu jazdy :cool1:

Opublikowano

Panowie do Warszawy gniecione dobrze 8.5 l - czas przejazdu 247km (Miechow- Warszawa) 2:23 (srednia predkosc jakies 107 chyba bylo)- godzina 5 ta rano wyjazd pusto na drogach :).Powrot (po chipie u Rogala :naughty: ) ten sam odcinek spalanie 8.7-8.8 duzo samochodow masa wyprzedzania i ... radosc z jazdy nieziemska. Jak dostane wykres to zaloze odpowiedni watas.

Opublikowano

Na moim FIS ie pokazuje mi średnie ogólne spalanie na poziomie 6,7l a w rzeczywistosci spalanie wynosi 7,8 jezdze głównie trasy do 30km 50%to miasto

Opublikowano

od 2 tyg 100% miasto , od 7-8l

Opublikowano

FTS 2 z ostatnich 4900km średnia 8,3

Opublikowano

U mnie na FIS2 z ostatniego miesiaca 9,3 :)