merus78 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Miejsce zamieszkania to kwestia gustu. O gustach podobno sie nie dyskutuje. Mając na mysli spalanie w miescie mialem na mysli duze miasta takie jaK np. Kraków. Wiadomym jest że przy muskaniu pedalu gazu uzyskasz poniżej 6 l na 100 ale nie masz żadnej frajdy z jazdy takim samochodem. zawsze pozostaje fiat cc na gazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cuber Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Wiadomym jest że przy muskaniu pedalu gazu uzyskasz poniżej 6 l na 100 ale nie masz żadnej frajdy z jazdy takim samochodem. ale i tak w miescie typu Kraków nie ma takiej opcji aby w tygodniu miedzy 8-18sta było takie spalanie :gwizdanie: skoro 60 % stoisz w korkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Wiadomym jest że przy muskaniu pedalu gazu uzyskasz poniżej 6 l na 100 ale nie masz żadnej frajdy z jazdy takim samochodem. ale i tak w miescie typu Kraków nie ma takiej opcji aby w tygodniu miedzy 8-18sta było takie spalanie :gwizdanie: skoro 60 % stoisz w korkach no i stąd spalania po 15 litrów... co mnie również nie dziwi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KmK Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Cuber 8-18 to przesada, 7-9 i 15-18 to się zgodzę żeby w tamacie było ~12 :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cuber Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Cuber 8-18 to przesada, 7-9 i 15-18 to się zgodzę żeby w tamacie było ~12 :> hmmmm wszystko zalezy którędy jeździsz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mmcv Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Cuber 8-18 to przesada, 7-9 i 15-18 to się zgodzę żeby w tamacie było ~12 :> hmmmm wszystko zalezy którędy jeździsz najlepiej na przelaj. Panowie pamietajmy ze w stolicy(probowlaem sie tamtedy przebic pare razy jest fajne :gwizdanie:) sie jeszcze gorzej jezdzi wiec nie ma co narzekac na Krakow . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cuber Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Panowie pamietajmy ze w stolicy(probowlaem sie tamtedy przebic pare razy jest fajne :gwizdanie:) sie jeszcze gorzej jezdzi wiec nie ma co narzekac na Krakow . hmmmm, całkiem nie dawno text kolegi z Warszawy ...... :polew: " Cuber to u Was nawet w Niedziele sa korki " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mmcv Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Panowie pamietajmy ze w stolicy(probowlaem sie tamtedy przebic pare razy jest fajne :gwizdanie:) sie jeszcze gorzej jezdzi wiec nie ma co narzekac na Krakow . hmmmm, całkiem nie dawno text kolegi z Warszawy ...... :polew: " Cuber to u Was nawet w Niedziele sa korki " no sa przed samochodowka na rybitwy i przed elektroniczna na balicach. Bez przesady CUBER jezdzilem po krakowie 7 lat samochodem jak tam mieszkalem i naprawde nie ma az takiej tragedi. Owszem jest zle w niektorych miejscach starsznie ale jest duzo lepiej niz bylo kiedys i da sie przezyc :gwizdanie: . To moje odczucia moze jezdze malo newralgicznymi drogami :gwizdanie: p.s nie robmy z Krakowa Londynu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3rs Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 U mnie standardowo zimą mniej spala, z 12-12,2 spadło do 11.5. Ale ostatnio wyszło jaki mam nie ekonomiczny styl jazdy, w sobotę polatałem po mieście w stylu emeryta, bez wyprzedzania, przepisowo itd, wyszło 10,4 , co by nie było że awaria dzisiaj powtórzyłem i było 10.5, ruch spory ale generalnie bez duzych korków, zerowanie fisa i druga częśc dnia po staremu i wyszło 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cuber Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 no sa przed samochodowka na rybitwy i przed elektroniczna na balicach. Bez przesady CUBER jezdzilem po krakowie 7 lat samochodem jak tam mieszkalem i naprawde nie ma az takiej tragedi. Owszem jest zle w niektorych miejscach starsznie ale jest duzo lepiej niz bylo kiedys i da sie przezyc :gwizdanie: . To moje odczucia moze jezdze malo newralgicznymi drogami heh to chyba Ciebie dawno w Krakowie nie bylo.....aleje korek , nowochucka korek, . kalwaryjska korek, wadowicka korek, wielicka korek opolska korek wiec któredy jeździłeś ? :gwizdanie: no chyba ze w nocy jeździłeśto zmienia postac rzeczy lepiej moze bedzie sie jeździło za jakieś 4 lata zrobiło sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deszcz Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Miałem 15l/100 potem nagle 11,5 a teraz 13l - chyba standard jak na miasto i krótkie odcinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooralos Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 AVF - jazda mieszana 15km do miasta, 10km po mieście, 15km poza - 8; / 100km jak nic nich nikt nie wciska kitu, ze spali mniej szczególnie jeszcze jeżdżąc po samym mieście:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 AVF - jazda mieszana 15km do miasta, 10km po mieście, 15km poza - 8; / 100km jak nic nich nikt nie wciska kitu, ze spali mniej szczególnie jeszcze jeżdżąc po samym mieście:D to chyba do mnie więc spełniam prośbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiniaJ Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 na baczku po autostradach 900-1000km (wiem obciach:) ale to sie rzadko zdarza bo nie ma u nas takich warunkow) srednio 850-900km (pol na pol w miescie i na trasie) po samym miescie bak mi starcza na ok 650km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemian Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 2.0 TDI BLB. Moc ~180KM. Na baku (70 litrów) robie średnio 500 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 2.0 TDI BLB. Moc ~180KM. Na baku (70 litrów) robie średnio 500 km Albo nie umiesz jezdzic dieslem, albo go strasznie katujesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 2.0 TDI BLB. Moc ~180KM. Na baku (70 litrów) robie średnio 500 km takie spalanie to ja mam w swoim małym potworku albo coś niedomaga albo kierownik nie taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 2.0 TDI BLB. Moc ~180KM. Na baku (70 litrów) robie średnio 500 km Albo nie umiesz jezdzic dieslem, albo go strasznie katujesz... o tym samym pomyślałem ale ja już w tym temacie wolę się nie udzielać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 2.0 TDI BLB. Moc ~180KM. Na baku (70 litrów) robie średnio 500 km Wiesz, ja na 53 l (od rezerwy do rezerwy) robię ok 630-650 km. V6 tdi. Możesz opisać swój styl jazdy? Ok, głównie to jazda poza miastem ale jednak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suli Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Ja od tankowania do tankowania robię 400 kilosów - i to po mieście A ten silnik AGB miasta, świateł i korków nie znosi :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi