ROBERT Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 wow :oklaski: Skopiował po prostu z OCP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czakus84 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 a ja się łudziłem że pisał przez 30min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 a ja się łudziłem że pisał przez 30min Taaaa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 123miky Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Taaaa... Tak na marginesie - przecież u góry wyrażnie pisze Octavia CLub Polska a taki znak " " oznacza cytat. Dziwi mnie to, że nie komentujecie tego co zostało napisane . Chyba, że nie ma co dodawać w tym temacie...to wtedy pozostaje czepianie się cytatów :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Czytałem ten wątek nie raz , bo jest ciekawy ... bardzo chwalonym olejem przez autora powyższego cytatu jest Liqui Moly i Fuchs :gwizdanie: ... polecam lekturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Taaaa... żeby skopiować, trzeba było najpierw to napisać.Założę się że pisał to przez więcej niż te 30 minut i co najważniejsze musiał wiedzieć co pisze. Tak na marginesie - przecież u góry wyrażnie pisze Octavia CLub Polska a taki znak " " oznacza cytat. Dziwi mnie to, że nie komentujecie tego co zostało napisane i nie wniesiecie ciekawszych informacji do wątku. Chyba, że nie ma co dodawać w tym temacie...to wtedy pozostaje czepianie się cytatów :gwizdanie: Jak widzicie Panowie na ich forum nikt sie nie ma obiekcji przed zalaniem full syntetyka czy też nowoczesnego HC - liczą się parametry oleju i to w jakich warunkach dany olej bedzie stosowany w pojeździe. Jak widać nie mają też obiekcji przed zalaniem silników olejem innym niż Motul czy też Castrol. daj spokoj. widac, ze nie przejrzales nawet 2 str tegoz watku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VTG Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 A co sądzicie o oleju: http://allegro.pl/oryginalny-olej-silnikowy-vw-audi-sae-5w-40-505-01-i1719421512.html ORYGINALNY olej silnikowy SPECIAL PLUS VW AUDI SEAT SKODA SAE 5W-40 opakowanie 1 litr. Sprzedawca to mój dobry kolega bierze wszystko z Poznania od Kulczyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody1921 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Witam serdecznie jako nowy na forum wiem że w 2,5 tdi jest problem wałków rozrządu a poprzedni użytkownik zalewał auto 10w40 castrol, za 2 tyś km mam wymiane co robić i zostać przy 10w40 np \. mobil, valvo czy można zapodać jakiś 5w40 albo 10w60 żeby wałki miały lżej ? auto ma 239 tyś pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A4-Tomek Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Panowie jaki olej do Audi A3 silnik ALH 90KM rocznik 2000? Pewnie pełny syntetyk ale nie wiem czy silnik ma pompe rozdzielaczową czy pompowtryski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati101086 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 dołączam sie do ptania co prawda ja mam 1z ale tez zbliza sie zmiana przebieg 283 000 i zastanawiam sie czy zostac przy 10 w 40 czy lepiej 5 w 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Panowie jaki olej do Audi A3 silnik ALH 90KM rocznik 2000? Pewnie pełny syntetyk ale nie wiem czy silnik ma pompe rozdzielaczową czy pompowtryski Pompowtryski w [A4 B5] to [AJM] i [ATJ] ... 115 PS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A4-Tomek Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Panowie jaki olej do Audi A3 silnik ALH 90KM rocznik 2000? Pewnie pełny syntetyk ale nie wiem czy silnik ma pompe rozdzielaczową czy pompowtryski Pompowtryski w [A4 B5] to [AJM] i [ATJ] ... 115 PS Dlaczego Ty mi piszesz o A4 skoro ja się pytam o A3 może inaczej jaką normę olejową ma silnik ALH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszczan Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 ALH ma 505.00 lub 506.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Dlaczego Ty mi piszesz o A4 skoro ja się pytam o A3 może inaczej jaką normę olejową ma silnik ALH Tak czy inaczej nie masz PD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 A co sądzicie o oleju: http://allegro.pl/oryginalny-olej-silnikowy-vw-audi-sae-5w-40-505-01-i1719421512.html ORYGINALNY olej silnikowy SPECIAL PLUS VW AUDI SEAT SKODA SAE 5W-40 opakowanie 1 litr. Sprzedawca to mój dobry kolega bierze wszystko z Poznania od Kulczyka. Pewnie Castrol - czyli nic specjalnego Witam serdecznie jako nowy na forum wiem że w 2,5 tdi jest problem wałków rozrządu a poprzedni użytkownik zalewał auto 10w40 castrol, za 2 tyś km mam wymiane co robić i zostać przy 10w40 np \. mobil, valvo czy można zapodać jakiś 5w40 albo 10w60 żeby wałki miały lżej ? auto ma 239 tyś pozdrawiam Zalej X-cess 5W-40 - ma duży TBN i bdb umyje silnik. Nie bój sie syntetyka. dołączam sie do ptania co prawda ja mam 1z ale tez zbliza sie zmiana przebieg 283 000 i zastanawiam sie czy zostac przy 10 w 40 czy lepiej 5 w 40 jw 5W-40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesia Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Koledzy a jeździ ktoś na Valvoline Synpower MST 5W30 z normą 505.01? Jakie wrażenia z pracy silnika na tym oleju ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Pany. leję teraz Specyfica 505.01 ale zamierzam się przerzucić na takie coś http://allegro.pl/fuchs-titan-gt1-5w-40-4l-pompowtryski-i1728982691.html co o tym powiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Pany. leję teraz Specyfica 505.01 ale zamierzam się przerzucić na takie coś http://allegro.pl/fuchs-titan-gt1-5w-40-4l-pompowtryski-i1728982691.html co o tym powiecie? http://www.fuchs-oil.pl/index.php?id=1152 Podobno b.dobre oleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos* Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Nie podobno a na pewno bardzo dobre oleje. Śmiało można zalewać bez najmniejszych obaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Nie podobno a na pewno bardzo dobre oleje. Śmiało można zalewać bez najmniejszych obaw. Byle nie Fuchs rozlewany w Gliwicach - odstaje jakością od niemieckich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi