Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obniżanie zawieszenia w Audi A4 B6 i B7 sprężynami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gdzie znajdę tabele z kolorami sprężyn do b7?

Opublikowano

Koledzy. czy to możliwe, że po wymianie amorków na przodzie z 1bv na 1be auto poszło do góry? sprężyny zostały te same, wymieniłem też odboje ale w etce sa te same dla 1be i 1bv.

Pierwotnie były 8E0413031DJ (0JG - 1bV) ,a teraz są 8E0413031DF (0JG 1BE) .

Amortyzator mógł trochę sprężynę rozciągnąć?

Opublikowano

Panowie podpowiedzcie jakie by trzeba było kupić sprężyny żeby obniżyć autko o centymetr i żeby tył stał na równi z przodem? Pacjent b6 sedan, w bagaju też jest butla na gaz i zapas. Zawiecha 1BE, sprawność na stacji po 75%

Naciapane z Zetki

Ja mam tą samą zawieche. Kupiłem Eibachy ProKit -30mm i na tyle dałem nakładki z zawieszenia na złe drogi. Auto stoi w klin ale jeśli Ty masz butle to będzie pewnie niżej niż u mnie. Minus Eibachów to taki że sporo miększe niż ori 1BE.

Opublikowano

Panowie podpowiedzcie jakie by trzeba było kupić sprężyny żeby obniżyć autko o centymetr i żeby tył stał na równi z przodem? Pacjent b6 sedan, w bagaju też jest butla na gaz i zapas. Zawiecha 1BE, sprawność na stacji po 75%

Naciapane z Zetki

Ja mam tą samą zawieche. Kupiłem Eibachy ProKit -30mm i na tyle dałem nakładki z zawieszenia na złe drogi. Auto stoi w klin ale jeśli Ty masz butle to będzie pewnie niżej niż u mnie. Minus Eibachów to taki że sporo miększe niż ori 1BE.
Powiedz mi na jakim kole, oponie ile masz cm przód do nadkola?

Naciapane z Zetki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam a4b6 2.5 tdi bau avant quattro w wersji proline + hak i webasto , problem tkwi w tym że auto stoi strasznie wysoko więc zapewne jest to zawias komfort i chciałbym założyć obniżone komfortowe (-2cm). Może ktoś przerabiał taki mod w avancie z tym silnikiem?. Rocznik to listopad 2003. Nie wiem czy wyposażenie ma znaczenie ale jeżeli tak to jest tam skóra z elektryczną regulacją, navi, webasto, hak, quattro, bose, automat tip. ksenon. Może ktoś pomoże??

Opublikowano

Liczy się klasa wagowa a masz ją we wlepce.

Potem szukasz sprężyn do klasy wagowej i zawieszenia 1BE oraz amorów

Opublikowano

Witam.

Według kodów powinienem mieć klasy wagowe 10 i 9 (przód/tył) a mam 10 i 11. zawias 1BA

Auto stoi w miarę równo, 2 mm tył wyżej od przodu jednakże chciał bym delikatnie zejść niżej.

Mam okazję kupić springi od 1BE z tym że przód i tył klasa wagowa 9.

Jak myślicie czy tył nie siądzie za nisko?

Opublikowano

witam posiadam audi a4 b7 2.0 TDI . nie bardzo znam sie na tym temacie więc wole popytać fachowców.

zawieche starnadr 1ba i 0YJ '' 0JK.

chciałbym zmienić na zawieche s-line tylko nie mam zadnych danych od sprzedającego czy to jest 1 bE czy 1BV

mam tylko zdjęcie które załączam i sa na sprężynach kolory

Przód 1 NIEBIESKI i 3 ZIELONE

Tył 4 NIEBIESKIE.

Czy wejda bez problemu do mnie i o ile sie obniży auto czy pójdzie w góre bo sądze że klasa wagowa jest inna??

prosze o pomoc.

IMG_20141214_125019.jpg

Opublikowano

witam! mam A4 04r avant 1,9 tdi 130KM

planuje w najblizszym czasie obniżyć auto o jakies 30-35mm.

autko jezdzi teraz na 18', nie bedzie za nisko?

prosze o jakies porady

z gory dzieki :)

Kup odrazu springi eibach sportline będziesz zadowolny :)
Opublikowano

witam posiadam audi a4 b7 2.0 TDI . nie bardzo znam sie na tym temacie więc wole popytać fachowców.

chciałbym zmienić na zawieche s-line tylko nie mam zadnych danych od sprzedającego czy to jest 1 bE czy 1BV

Tył 4 NIEBIESKIE.

Czy wejda bez problemu do mnie i o ile sie obniży auto czy pójdzie w góre bo sądze że klasa wagowa jest inna??

prosze o pomoc.

IMG_20141214_125019.jpg

Sprężyny są takie same 1BV i 1BE

te co podajesz to 1BE,1BV klasa 0JG - przód

tylne również 1BE,1BV klasa 0YG

Zapytaj sprzedawcę o nr amorów, bo od nich zależy wysokość

Edytowane przez edekxp

Opublikowano

Tył 4 NIEBIESKIE.

prosze o pomoc.

IMG_20141214_125019.jpg

Sprężyny są takie same 1BV i 1BE

te co podajesz to 1BE,1BV klasa 0JG - przód

tylne również 1BE,1BV klasa 0YG

Zapytaj sprzedawcę o nr amorów, bo od nich zależy wysokość

Okej zaraz zadzwonie do niego i poprosze o numery i napisze tutaj :)

witam

tutaj sa numery amortyzatorów.

przód - 8E0 413 031 CN

tył - 8E0 513 033 N

Czekam na odpowiedź.

Opublikowano

przód to zawieszenie 1BV

tył również

Opublikowano

Ja w swojej zmieniłem sprężyny tylne na EIBACH F21-15-003-04-HA ... i lipa auto siadło prawie o 1cm... Przednie jeszcze czekają, ponieważ efekt tyłka mnie zniechęcił do zabawy z przodem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanko..

Posiadam avanta BEX z multitroniciem oraz fabrycznym zawieszniem 1BV.

Aktualnie wyciągam z niego skrzynię i montuję 6b manuala razem z Quattro, czyli przód pójdzie w górę a tył w dół. Jak się teraz zabrać za dobór sprężyn do tego ?

Chciałbym, żeby zawieszenie zostało na podobnej wysokości co 1BV lub ewentualnie ciut niżej. Chodzi mi bardziej o większą sztywność oraz o to żeby przód i tył stały równo.. Ktoś ma pomysły jakie sprężyny mogę zastosować?

Myślałem również o wrzuceniu amortyzatorów z s4, ponoć są odczuwalnie sztywniejsze od serii 1BV w b6?

Opublikowano

w s4 sa amortyzatory 5m z tego co kojaze a w b6 jest 3m tak ze troche twardsze ale przydalo by sie zmienic na cos twardszego:)

Opublikowano
icon_share.png Pjotras

siema

MAT1000 dobrze wyczytałem, że wrzuciłeś sportline'a na amorek 1BE? Nie obawiasz się, że się szybko skończy? Fajnie to wygląda i obniżenie wygląda na w sam raz i taki efekt też chciał bym uzyskać, ale obawiam się właśnie tego -45/50 na amorku 1BV. Na fotkach co za koło jest?

#350 icon_share.png niestandardowy

Napisano dziś, 16:53

Bez obaw. Gdyby to wrzucil na 1ba to by sie skonczyly niebawem...
#351 icon_share.png Pjotras

Napisano dziś, 16:56

Czyli generalnie można wrzucać więcej niż -40 na np 1BV? w granicach rozsądku oczywiście. :) Dzieki za info i sorki za śmieci w temacie

Pozdro

#352 icon_share.png H4mm3R

Napisano dziś, 17:02

1BV a 1BE to to samo. Jak ktoś dużo nie jeździ, to pojeździ....

Pozwolę sobie przerzucić część rozmowy, aby nie śmiecić u kolegi w temacie. Generalnie chciałbym poznać Wasze opinie, doświadczenia z obniżeniami więcej niż -35 na amorach 1BE/1BV? Coś się dzieje, amorki padają itp.? Myślę, że pomoże to paru osobom (w tym mnie) w podjęciu decyzji.

Pozdro

Opublikowano

Koledzy jaki może być w zakupie koszt samych sprężyn S-Line 1BE?? Ile stoi taki zestaw +/- ?

Opublikowano

Koledzy jaki może być w zakupie koszt samych sprężyn S-Line 1BE?? Ile stoi taki zestaw +/- ?

Ja kupiłem na sam przód za 100zł.Stan b.dobry farba nie złuszczona
Opublikowano

Jak coś to mam przód z 1BE. Jak ktoś zainteresowany to podam kolory, zrobię zdjęcia

Opublikowano

Panowie ja mam problem z tyłkiem w moim awancie strasznie wysoko mi siedzi od czasu zakupu... Czy może to być wina sprężyn czy raczej amortyzatorów (oznaczenie na sprężynach to 2 kropki zielona i biala) nie znam się na tym temacie może ktoś pomóc?