Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bez waga tez sprawdzisz, jak przystawisz ucho one tak delikatnie tykaja, jak wszystkie tykaja uwalilo czujnik... :wink:

Dzis czujniki działały , podpiąłem Vaga i błąd czujnika G205 Short to Ground , skasowałem , pojechałem na myjkę i znowu to samo - niestety gdzieś zwarcie :facepalm:

Jak tylko na tym jednym to prawdopodobnie czujnik ale... Wywal go jeszcze i siknij kontaktem wtyczkę i gniazdo. Przyjrzyj się pinom - może zaśniedziałe są.

---------- Post dopisany at 23:19 ---------- Poprzedni post napisany at 23:18 ----------

jest małe ale..........czujniki i przewody mam zaklejone od tyłu , zabezpieczając przed "lepkimi" rączkami nie pomyślałem że coś się może spie.... :banan: , jest też duża szansa że to coś z wiązką którą reanimowałem po wyrwaniu czujników razem z wtyczkami

będzie pogoda będę działał - dziś w Swifcie wymieniałem tylne łożysko pod blokiem , w słoneczku wiosennie :decayed:

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A4B5AJM tak jak koledzy wyżej - trzeba sprawdzić jaki dokładnie jest to błąd. Bo jak błąd typu zbyt duża albo mała oporowość czyli zwara na kablach lub przerwanie to trzeba zajrzeć do instalacji a nie softa wgrywać.

Opublikowano
:hi:
Opublikowano
Nie zapisałem niestety numeru błędu, ale dotyczył sterownika airbag i koleś mówił, że muszę wgrać ten soft, a pracuje w ASO więc chyba nie ściemniał.

Proszę Cię... :facepalm: Podjedź, podłącze kompa i zobaczę co to...

---------- Post dopisany at 23:16 ---------- Poprzedni post napisany at 23:16 ----------

Pany... jak auto wchodzi w tryb serwisowy to turbo czy nie tylko?

Manual czy automat?

---------- Post dopisany at 23:18 ---------- Poprzedni post napisany at 23:16 ----------

bez waga tez sprawdzisz, jak przystawisz ucho one tak delikatnie tykaja, jak wszystkie tykaja uwalilo czujnik... :wink:

Dzis czujniki działały , podpiąłem Vaga i błąd czujnika G205 Short to Ground , skasowałem , pojechałem na myjkę i znowu to samo - niestety gdzieś zwarcie :facepalm:

Jak tylko na tym jednym to prawdopodobnie czujnik ale... Wywal go jeszcze i siknij kontaktem wtyczkę i gniazdo. Przyjrzyj się pinom - może zaśniedziałe są.

---------- Post dopisany at 23:19 ---------- Poprzedni post napisany at 23:18 ----------

witam:hi:

---------- Post dopisany at 17:40 ---------- Poprzedni post napisany at 17:39 ----------

witam wszystkich zebranych na Wlkp. :cygaro:

---------- Post dopisany at 17:38 ---------- Poprzedni post napisany at 17:35 ----------

gwerty jak długo by trzeba było czekać, jakbym podrzucił Tobie lampy od "foki" do polerki te które oglądałeś ?

około 3-4 dni. bo po utwardzeniu muszą leżakować co najmniej 48h

Grześ - przepraszam Cię, nie wyrobiłem się... Jutro odbiór auta w którym siada lewy reflektor - dogadam się z klientem co dalej (w razie W masz coś na podmianę?)

palnik tak. przetwornicę nie.

ale zamiast kupować używkę valeo lepiej starą wysłać do regeneracji. koszt mniejszy i rok gwarancji.

Opublikowano

Grześ - przepraszam Cię, nie wyrobiłem się... Jutro odbiór auta w którym siada lewy reflektor - dogadam się z klientem co dalej (w razie W masz coś na podmianę?)

ale zamiast kupować używkę valeo lepiej starą wysłać do regeneracji. koszt mniejszy i rok gwarancji.

Raczej myślałem aby lewy reflektor podmienić cały - aby mógł jeździć.

Opublikowano
Mam takie pytanko z całkiem innej beczki :D czy z dworca PKP w poznaniu jest jakiś dojazd bus/tramwaj do parkingu koło Mc na Franowie? :D?

muszę się tam dostać w piątek z deskami bo kierowca busa z resztą wycieczki do centrum nie wjedzie :wallbash::wallbash:

Jedziesz może z Boarders do Gerlitzen??

\

Jadę z Feel The Flow ..:)

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Pany, znacie jakiegoś dobrego speca od LPG w Poznaniu? Potrzebuje zrobić jedną przeróbkę - w zasadzie to nie musi być dobry bo palcem mu pokarze co ma dokładnie zrobić :grin: Nie mam niestety sprzętu żeby przegiąć wąż miedziany a do swojego speca w Sompolnie mam trochę daleko.

Opublikowano
Opublikowano
  • Autor
Pany, znacie jakiegoś dobrego speca od LPG w Poznaniu? Potrzebuje zrobić jedną przeróbkę - w zasadzie to nie musi być dobry bo palcem mu pokarze co ma dokładnie zrobić :grin: Nie mam niestety sprzętu żeby przegiąć wąż miedziany a do swojego speca w Sompolnie mam trochę daleko.

ja mam gazownika na lechickiej dobry koleś sprawdzony :wink:

Hangar Autogaz - Montaż instalacji LPG

Opublikowano

Generalnie to nie chciałby oddawać auta w obce łapy. Muszę zobaczyć jak to jest z gięciem miedzianego przewodu bo o to tylko mi chodzi. Jak będę zmieniać reduktor z zavioli zeta N na Skę to chce go od razu umieścić w innym miejscu a to wiąże się z przegięciem przewodu LPG, albo jego skróceniem, ale wtedy trzeba go jeszcze zagiąć na końcu. Reszta to pryszcz.

Opublikowano
  • Autor

Generalnie to nie chciałby oddawać auta w obce łapy. Muszę zobaczyć jak to jest z gięciem miedzianego przewodu bo o to tylko mi chodzi. Jak będę zmieniać reduktor z zavioli zeta N na Skę to chce go od razu umieścić w innym miejscu a to wiąże się z przegięciem przewodu LPG, albo jego skróceniem, ale wtedy trzeba go jeszcze zagiąć na końcu. Reszta to pryszcz.

podjedź zapytaj czy coś ;)

---------- Post dopisany at 11:45 ---------- Poprzedni post napisany at 11:29 ----------

:facepalm:

emk8.jpg

Opublikowano

Raczej myślałem aby lewy reflektor podmienić cały - aby mógł jeździć.

zastepcze lampy bede miał no problem.

Opublikowano

czesc łobuzy :decayed:

Opublikowano

witam

Opublikowano

podjedź zapytaj czy coś ;)

Dzwoniłem. 100-150 zł za robotę. Z jednej strony to nie tak dużo, oddać i się nie martwić. Z drugiej to tylko kwestia ucięcia i zaprawienia przewodu miedzianego.

Opublikowano
:siema:
Opublikowano

---------- Post dopisany at 11:45 ---------- Poprzedni post napisany at 11:29 ----------

:facepalm:

http://imageshack.com/a/img824/4453/emk8.jpg

No w końcu Twin .. to prawie bliźniaki - to musi być 2dwa .. nie ?

Opublikowano

i co wyszło z tą lampą ?