Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:siema:

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:hi:

Opublikowano (edytowane)

Michale Suli, wlepka swoje a producent swoje... Jak miałem seessanty u siebie, to stosowałem się do ciśnień , którą producent opon zaleca. Na swojej stronie podawał ciśnienie rzędu 2.8-3.0 bara... To niby zależy od gumy itp...

Im bardziej szeroka opona o niższym profilu, tym bardziej podatna deformacjom przy przepompowaniu. Po prostu wyobla się za bardzo na środku i w skutek jazdy i hamowania bardziej na środku ściera, co skolei powoduje, że na bieżniku robią się "fale", opona zaczyna bić itd. na prawdę nie ma co przesadzać :cool1:

Edytowane przez Suli
Opublikowano

No właśnie ja mam teraz taki problem, że czuję bicie na kierownicy... Koła wyważone, proste... i boję się o opony, które mają ledwie 2 sezony i dobre ok. 7mm bieżnika :angry:

Wcześniej zawsze jeździłem na 2,5-2,6b z tego co pamiętam. Teraz obniżyłem ciśnienie z 2,8 do 2,5 i nadal biją lekko. Na 2,8b zrobiłem może z 20km, więc raczej nie miały szans się uszkodzić.

Opublikowano

:siema:

Opublikowano

Siema.

Opublikowano (edytowane)

No niestety nie da rady podtoczyć dystansów na 10 aby miały kołnierz :). Jakie dystanse największe przelotowe bez kołnierza można dać żeby wystawało centrowanie oryginalne?

Edytowane przez bongod
Opublikowano

Da sie. Ja mam 10 mm z kołnierzem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

siema z rana

Opublikowano (edytowane)

Da sie. Ja mam 10 mm z kołnierzem.

Tzn nie da się podtoczyć tych z dystomu z 15 na 10 tak mi tokarz powiedział :). A Ty juz kupiłeś 10 mm z kołnierzem czy podtaczałeś? Edytowane przez bongod
Opublikowano

Z kołnierzem. Rodzimy polski wyrób z Alu.

Opublikowano

Ok dzięki wielkie :).

Opublikowano

Księciunie, trzęsąca się soczewka po zmianie co to może być? Gdzie szukać przyczyny? może być silniczek poziomowania czy gorne mocowania ?