mrogal Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Panicze jakby ktos cos widzial, kupie BIXY do B6 chetnie na soczewkach b8 albo intemo, moga byc uzbrojone albo gołe
Wandej Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 nikt nie ma felg od RS4 b7 ET29 ? Turzol ostatnio wrzucał w ciekawych aukcjach
slo Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 chodziło mi czy ma ktoś żeby wypowiedział się czy obcierają
tomekhxc Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Tomek jaka szerokość felgi, bo u siebie mam koła z a5 z takim samym et nic nie obciera
s3ns Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Hm dziwna sprawa, zadzwoniłem do sprzedającego który ma gwint KW V1 do sprzedania, jak mu powiedziałem że mam avanta to stwierdził że gwint nie pasuje i jest tylko do sedana. Ale powód dla którego nie podejdzie podał mi sprężyny z przodu ? To mozliwe? Byłem przekonany że jak już różnice to z tyłu a tu jakieś dziwne historie. ktoś może coś wie więcej? Przód powinien być identyko czy to sedan, czy avant czy FWD czy quattro Bzdury gada. Każdy gwint podejdzie do quattro. Natomiast sprawdź klasy wagowe, bo potem będziesz miał bardzo nisko siedzący tył i zacznie się problem Trochę poczytałem i wychodzi serio na to że sedan i avant/cabrio mają inne zawiasy KW V1 (inny numer części) i jedne do drugich nie pasują. Nie wiem dokładnie w czym rzecz i może jednak w którąś stronę dałoby się to zaaplikować. Nie mniej nie będę wnikał. Może ktoś inny się skusi: Jest gwint Kw V1, kompletny po przebiegu ponoć 11 tys. Sprzedający ma chyba nawet pudełko do niego. Tyle że tylko sedan wchodzi w grę na to wychodzi. Link wrzucę do ciekawych aukcji dla B6/B7
matibati2 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 ET29 9J opona 225 lub 235Jaka zawiecha?
matibati2 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ja teraz pod gwint wsadzilem 19x9 et 33 przy gumie 225 i szczerze na tyl dolozyl bym lekki dystans. Mydle ze et 29 tragedii nie zrobi w postaci obcierki zwlaszcza przy rwardym 1bv
MichałA4 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 chodziło mi czy ma ktoś żeby wypowiedział się czy obcierają Siema Kolego ja mam takie felgi od miesiąca i mogę chyba Ci coś rozjaśnić, z tym że moje zawieszenie to 1BA czyli górsko-komfortowe więc do rzeczy, tył wejdzie bez problemu nic nie będzie obcierać u mnie brakuje ok 5mm dystansu aby kolo zrównało się z błotnikiem no i ok 4-5cm jest do rantu nadkola, z przodu jest inna historia piasty są bardziej wysunięte na zewnątrz więc i koło ok 1-1,5 cm wychodzi poza obrys auta do rantu nadkola jest ok 5cm czyli w ch....... w takiej konfiguracji nic nie obciera nawet z kompletem osób w aucie. Felgi jakie mam to właśnie rs4 b7 19" 9j a opony 235/35/19, przy takiej oponie wychodzi delikatny naciąg i przy nizszym zawieszeniu mogło by to fajnie wyglądać, przy oponie 225/35/19 będzie wg mnie ostro z naciągiem i twwwwardo, jak chcesz jakieś foty czy coś to odezwij się na priv bo na forum nie mam auta a i zdjęć za bardzo nie ogarniam.
MAGIC87 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja teraz pod gwint wsadzilem 19x9 et 33 przy gumie 225 i szczerze na tyl dolozyl bym lekki dystans. Mydle ze et 29 tragedii nie zrobi w postaci obcierki zwlaszcza przy rwardym 1bv wejsc wejdzie i nie powinno przycierac, ale jak dla mnie 19 bez gleby wygląda dziwnie 215/35 na 9J tu jakis naciąg juz jest, 225 na lajcie do 9J Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez MAGIC87
MARCIN607 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 1bv MatiWojtek _a4 miał je u siebie. Musi trzech nie ma opcji. Ja miałem 235/35 et 35 i tarlo od czzasu do czasu. SŁOWA zakładaj. chodziło mi czy ma ktoś żeby wypowiedział się czy obcierająSiema Kolego ja mam takie felgi od miesiąca i mogę chyba Ci coś rozjaśnić, z tym że moje zawieszenie to 1BA czyli górsko-komfortowe więc do rzeczy, tył wejdzie bez problemu nic nie będzie obcierać u mnie brakuje ok 5mm dystansu aby kolo zrównało się z błotnikiem no i ok 4-5cm jest do rantu nadkola, z przodu jest inna historia piasty są bardziej wysunięte na zewnątrz więc i koło ok 1-1,5 cm wychodzi poza obrys auta do rantu nadkola jest ok 5cm czyli w ch....... w takiej konfiguracji nic nie obciera nawet z kompletem osób w aucie. Felgi jakie mam to właśnie rs4 b7 19" 9j a opony 235/35/19, przy takiej oponie wychodzi delikatny naciąg i przy nizszym zawieszeniu mogło by to fajnie wyglądać, przy oponie 225/35/19 będzie wg mnie ostro z naciągiem i twwwwardo, jak chcesz jakieś foty czy coś to odezwij się na priv bo na forum nie mam auta a i zdjęć za bardzo nie ogarniam. na bank nie jest to koło z rs może masz wzór rs. Et 3X nie 29. Panowie PROSZĘ WAS na każdą głupią zaczepke / odzywke nie reagować zgłaszać. Nie kłócić się każdy z każdym. PLEASE! !!!!!!!!!!!
cocoo24 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Panowie, proszę o wasze opinie czy nie porywam się z motyką na słońce. Mam wycięty dyfuzor zderzaka s4 b6 tył, będe chciał to zaadaptować w zderzak do avanta standardowy. W dokładce standardowego zderzaka wytnę i następnie pospawam dyfuzor z s4. Łączenia zderzaka a dokładki przy pomocy włókna wygładze, aby była jedna całość tak jak to w a4. Następnie całość do malowania i do auta Koszty to 200zł malowanie 200zł spawanie plastiku
RicS3 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Panowie, proszę o wasze opinie czy nie porywam się z motyką na słońce. Mam wycięty dyfuzor zderzaka s4 b6 tył, będe chciał to zaadaptować w zderzak do avanta standardowy. W dokładce standardowego zderzaka wytnę i następnie pospawam dyfuzor z s4. Łączenia zderzaka a dokładki przy pomocy włókna wygładze, aby była jedna całość tak jak to w a4. Następnie całość do malowania i do auta Koszty to 200zł malowanie 200zł spawanie plastiku to w jakiej cenie wyrwałeś dyfuzor? Pytam bo szukam tu oszczędności.
s3ns Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) To zakładać to koło czy nie? To czy zakładac czy nie zalezy od Ciebie czy godzisz się na to aby tarło trochę. Bo na moje będzie i nie ma zmiłuj. Po coś rs ma szersze błotniki. Jak chcesz te koła to wg mnie juz będzie potrzebna rolka na błotnikach. Na necie jest pełno a4-ek z niby felgami od RS-a ale jak zaczałem głebiej się doszukiwać to wychodzi na to że większość to nie ori, z jakimiś większymi ET, badź węższymi felgami. Swojego czasu chyba Bart-S jak przegladałem kiedyś jego temat miał Ori Rs4 b7 felgi u siebie w b7. Możesz podpytać jak mu się z tym żyło na PW, może da znać. Jak masz mozliwość to weś wrzuć sobie samą felgę na piaste z przodu i zobacz jak to wstępnie wygląda. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez s3ns
Rekomendowane odpowiedzi