Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wy tez u siebie nie macie

nie mam

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie czy Wy tez u siebie nie macie czujnika poziomu plynu chlodniczego, czy moze to tez bylo "za doplata" montowane? Mam u siebie nie szczelny krociec z ktorego kapie plyn, dzisiaj rano pod autem patrze plama, otwieram maske (udalo mi sie bez kanalu i bez wyjmowania grila) a tam g12 ponizej min, za to na desce ani kontrolki ani zadnego sygnalu ?! :I

Ja mam czujnik. Nie wiem czy auta z fisem nie miały po prostu :wink:

Opublikowano

A i u mnie jest ^_^

Opublikowano

Czyli lipa?

Czy ja wiem... U siebie tak mam i jest ok. Jak żarówka pójdzie, to sprawne rączki odkręcą z lekkim odgięciem boczka.

Panowie czy Wy tez u siebie nie macie czujnika poziomu plynu chlodniczego, czy moze to tez bylo "za doplata" montowane? Mam u siebie nie szczelny krociec z ktorego kapie plyn, dzisiaj rano pod autem patrze plama, otwieram maske (udalo mi sie bez kanalu i bez wyjmowania grila) a tam g12 ponizej min, za to na desce ani kontrolki ani zadnego sygnalu ?! :I

A masz pełny fis? Jak tak, to może ktoś wcześniej zakodował i nie założył czujnika...
Opublikowano

Czyli lipa?

Czy ja wiem... U siebie tak mam i jest ok. Jak żarówka pójdzie, to sprawne rączki odkręcą z lekkim odgięciem boczka.

A masz pełny fis? Jak tak, to może ktoś wcześniej zakodował i nie założył czujnika...
Zmasowal
Opublikowano

Mialem zwykly fis, ale zmienialem manetke na tą z obsluga pelnego fisa (ale nie wiem czy to ma jakies znaczenie). Co trzeba konkretniej zrobic, co dolozyc, zeby miec ten komunikat wyswietlany ?

Opublikowano

Od licznika pociągnąć kabel do zbiornika, dołożyć czujnik, kabel podłączyć do czujnika, drugi pin do masy...

Basic

Opublikowano

Pytanie padło o płyn chłodniczy... :wink:

Opublikowano

Czytam chlodniczy, myślę spryskiwacz... Idę spać... [emoji12]

Opublikowano

nie no stój, polej chociaż jednego :grin:
Opublikowano

Zieluu, dnia 14 Maj 2015 - 10:17, napisał:

Witajcie :hi: Mam szybkie pytanie - zmieniając kierę B6 4ramienną, na B6 3ramienną nie potrzebuje zmieniać taśmy? Sama kiera i poducha? :wink:

tak sama kiera i poducha, plus można zmienić kodowanie modułu pod kierownicą

Zmieniłem z 4 raminnej na 3 ramienną i nie mogę pozbyć się błędu 00588, a na desce AIRBAG dumnie świeci . Kostki przeczyściłem, usunięcie błędu vagem nie pomaga, co mam jeszcze zrobić ? Jak założę starą wszystko ok.

Jak zmienić kod 00xxx na 01xxx , gdzie tego w vagu szukać ?

Zmiana kodowanie nic nie da. Problem jest z okablowaniem poduszki albo w samej poduszce. Sprawdz styki

Karol - biggman miałes rację , podmiana poduszki rozwiązała problem.

:hi:

Opublikowano

nie no stój, polej chociaż jednego :grin:
Butla wina się kończy [emoji24]

Szukam czegoś na zawieche. Wkurza mnie mój gwint i będzie 1be+prokit

Opublikowano

jaki gwint?

Opublikowano

a już nawet nie pamiętam co tam wsadziłem... KP bodajże od Marcina.

nie KP a H&R

Opublikowano

pierwsze słysze... ja w b5 na fk miałem i z radością użytkowałem :good: 50kkm na nim zrobiłem i nie jęknął nic, komfort porównywalny do 1be

aaa. to zmienia postać rzeczy :)

Opublikowano

bilsteiny b6 + eibachy pro kity??

Opublikowano

nie lepszy byłby b12 lub b16? któryś z nich ma regulację twardości, nie wiem czy nie oba. skoro już celujesz w taką półkę cenową, to :wink:

Opublikowano

Oj chyba b12 jest 2x droższy niż b6. Tak mi się o oczy obiło na ebayu

Opublikowano

bilsteiny b6 + eibachy pro kity??

Mam bile B6 + sprężyny 1BE, i na kiepskich drogach (a takich mam sporo w okolicy) zdecydowanie nie jest fajnie. Tyle,że prokity są podobno bardziej komfortowe (sam nie miałem ich na aucie), tak więc może to byc nie najgorsze połączenie ;)

Do prokitów to raczej bile B8, i gdyby było/okazało się za wysoko to można jeszcze obniżyc bo amor pozwoli.