Opublikowano 16 Lutego 201610 l panowie chcę wymienić oringi na pompkach,chcę zrobić to sam ,bo nie bardzo w okolicy jest mechanik któremu bym to powierzył ,na co zwrócić szczególną uwagę żeby czegoś nie skopać ,tu powód wymiany telepie autem http://vaglog.pl/log_250567.html dodam ,że poza telepaniem auto jeździ normalnie,ma moc itp Jak wyjmiesz pompki to zwróc uwage w jakim stanie będą gniazda pompek (napewno będą miały zadziory) więc przeszlifuj je papierkiem, żeby nie było ostrych krawędzi, bo inaczej pochlasta nowe oringi przy zakładaniu. No i zaopatrz się w długą suwmiarkę ~400mm i na spokojnie poustawiaj odległości pompek względem głowicy. Trzecia i czwarta pompka świrują. Dla pewności pozamieniaj od razu pompki miejscami - np pierwszą pompkę z trzecią, a drugą z czwartą i przy składaniu podoginaj konektorki przy listwie pompek. Edytowane 16 Lutego 201610 l przez KoJ@K
Opublikowano 16 Lutego 201610 l Panowie, mam problem z autem... Inaczej bym nie pisał Auto po regeneracji turbo, czyszczeniu dolotu, wypalaniu wydechu, mam nowy egr, wymieniłem przewody podciśnienia, komp nie pokazuje żadnych błędów, a auto jest "dziwne"... W trakcie jazdy, po dodaniu gazu, trzeba poczekać kilka sekund na reakcję. Nie ważne jakie obroty.. W czasie postoju, przegazówka, i auto reaguje błyskawicznie, Reakcja szybka, żadnych opóźnień... Pompki sprawdziłem. jeszcze dychają- mieszczą się w granicach... Gdzie można szukać problemu?
Opublikowano 17 Lutego 201610 l Podmieniłem przepływkę. Auto troszkę lepiej reaguje na gaz, ale to jeszcze nie to co powinno być.
Opublikowano 17 Lutego 201610 l Sprawdź może pompę vacum, jej krócieć itd... Ja u siebie ją wymieniałem na tą z wkręcanym króćcem, bo nieraz miałem takie aukcje że do 2200 rpm w ogóle nie było turbo, jechał jak sdi...
Opublikowano 17 Lutego 201610 l Nie ma zależności od obrotów. Mając 2000 wciskam gaz i liczne do trzech i jazda. To samo na 3000 i 1200... Bez różnicy... Natapane z P8
Opublikowano 17 Lutego 201610 l logi paniczu rób. coś tam nie zagrało po tych zabiegach. po coś ruszał?! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 17 Lutego 201610 l Turbo się wysyłało, wszystko pływało w oleju do tego stopnia że kapał z wydechu ;-P A jak robić to porządnie... Co myślicie o regeneracji pompek? Ktoś może już robił? Trzy mam blisko wartości granicznych. Natapane z P8
Opublikowano 17 Lutego 201610 l tak jak koledzy piszą , sprawdź podciśnienie wakuometrem , zrób basic settings 011 i zobacz czy grucha pracuje w całym zakresie
Opublikowano 17 Lutego 201610 l komu? bez jaśka z łopatkami, za 300+kw do oddania, lepsze fotki po południu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 17 Lutego 201610 l Panowie orientujecie się ile może kosztować wysyłka kierownicy z airbag?
Opublikowano 17 Lutego 201610 l za kierę bez poduchy płaciłem 11zł pocztą ,zwykła paczkaa liczysz opakowanie, zabezpieczenie, etc czy podajesz cene usługi poczty? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 17 Lutego 201610 l podałem cenę usługi ,opakowanie sobie policzy ,bo nie wiem w co to będzie pakował
Opublikowano 17 Lutego 201610 l Jakie polecacie dystanse do felg? Edytowane 17 Lutego 201610 l przez Zieluu