Opublikowano 17 Stycznia 20179 l Mam taki sam zalany i jest Ok [emoji16]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 17 Stycznia 20179 l Ok dzieki za wszelkie sugestie a co myslicie o tym oleju LM DIESEL HIGH TECH 5W/40 ? obecnie przebieg w aucie mam przeszlo 593 tys. km. Niby typowo do Diesla ale raczej pewnie to tylko chwyt reklamowy. Obecnie jezedze na LM TT4200 ale nie jest teraz dostepny a zapytuje jaki inny z LM gdyz cos mi sie wydaje , ze przy odpalaniu dosc glosno silnik pracuje na tym oleju a dodatkowo jeszcze uzywam LM CERATEC przy kazdej wymianie oleju.
Opublikowano 17 Stycznia 20179 l Miałem LM High Tech 5W30 i moim zdaniem jest nieco lepszy od TT410, którego mam teraz ale co byś nie wybrał to i tak LM jest klasą samą w sobie
Opublikowano 17 Stycznia 20179 l 8 godzin temu, jedrekx napisał: najlepszym okresem żeby sprzedać to wiosna.. a żeby kupić to zima wiadomo, w zimie cabrio są tańsze Zimą w tytule ogłoszenia dochodzi tylko zwrot "cena zimowa"...
Opublikowano 17 Stycznia 20179 l Godzinę temu, Animal napisał: Miałem LM High Tech 5W30 i moim zdaniem jest nieco lepszy od TT410, którego mam teraz ale co byś nie wybrał to i tak LM jest klasą samą w sobie Edytowane 17 Stycznia 20179 l przez marcin9680
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l 15 godzin temu, marcin9680 napisał: Ok dzieki za wszelkie sugestie a co myslicie o tym oleju LM DIESEL HIGH TECH 5W/40 ? obecnie przebieg w aucie mam przeszlo 593 tys. km. Niby typowo do Diesla ale raczej pewnie to tylko chwyt reklamowy. Obecnie jezedze na LM TT4200 ale nie jest teraz dostepny a zapytuje jaki inny z LM gdyz cos mi sie wydaje , ze przy odpalaniu dosc glosno silnik pracuje na tym oleju a dodatkowo jeszcze uzywam LM CERATEC przy kazdej wymianie oleju. LM SHT 5W40 Diesel to najwyższa półka wśród olejów - pełen, nieudawany syntetyk. Ale pytanie czy do AWX-a może być, bo spełnia tylko normę VW505.00...? 1.9TDI PD wydaje mi się, że potrzebuje normy VW505.01... pewności 100% nie mam, bo klekoty to nie moja bajka Także uważajta ludziska A Ceratec'a wystarczy wlewać raz na 50tys.km... wydaje mi się, że LM jest rzetelny w podawaniu danych i nie naciąga tego interwału... inni producenci ceramizerów bez skrępowania podają, że ich specyfiki starczają nawet na 100tys.km Poprawka - LM Diesel High Tech 5W40 to inny olej niż LM Diesel Synthoil High Tech 5W40, którego miałem na myśli pisząc powyższe Z tym, że u LM-a jak olej nie ma napisane "synthoil" to nie jest "budowany" w 100% na polialfaolefinach (PAO) bądź estrach (EST) tylko jest robiony w technologii syntetycznej - w najlepszym układzie to hydrokrak (HC) z mieszanką olejów PAO/EST. Pewnym pocieszeniem niech będzie fakt, że znakomita większość olejów 5Wxx i 0Wxx to udawane syntetyki, robione w procesie HC. Ba, nawet topowe Motule z serii 300V są mieszanką estrów i HC...
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l Witam wszystkich z rana i odrazu szybkie i bardzo wazne pytanie a mianowicie bardzo prosze o postawienie diagnozy a sprawa ma sie tak. Rano po odwiezieniu dziecka do szkoly zauwazylem , ze przy zahamowaniu auta np. na swiatlach i trzymaniu pedalu hamulca to owy pedal powoli wpada w podloge do samego konca. Po ponownym odpuszczeniu hamulca i wduszeniu wszystko jest ok , hamulce lapia tak jak nalezy z tym , ze pedal ponownie zaczyna wpadac w podloge. Podczas jazdy hamulce jak narazie dzialaja poprawnie , plyn hamulcowy nie ubywa , uklad sie nie zapowietrzyl. Na postoju wdusilem kilka razy pedal hamulca przy czym zachowywal sie normalnie , po wduszeniu byl twardy i stal w miejscu lecz za kolejnym razem wpdl w podloge i tak sie dzieje czesto ale nie za kazdym razem , czasami pedal hamulca zachowuje sie normalnie. Panowie czyzby pompa hamulcowa przepuszczala na jednej z sekcji ??? czy to moze servo szlak trafil lub inny podzespol ukladu hamulcowego ? Wspomne jeszcze raz , ze plynu nie ubywa , uklad szczelny tylko przy wduszeniu pedalu hamulca pedal powoli i do konca schodzi w podloge. Bardzo prosze o pomoc jezeli komus sie cos takiego przytrafilo , zostaly mi tylko 4 dni do naprawy auta zanim wroce do pracy. Dziekuje.
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l Panowie jakim kurierem najlepiej wyslac paczke gabarytowa mianowicie maske? Cena nie gra roli ważne żeby kurier odebral ja odemnie i żeby doszla cala.
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l 30 minut temu, Rafal1988Lodz napisał: żeby doszla cala. z tym we wszystkich firmach może być problem
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l 57 minut temu, marcin9680 napisał: Witam wszystkich z rana i odrazu szybkie i bardzo wazne pytanie a mianowicie bardzo prosze o postawienie diagnozy a sprawa ma sie tak. Rano po odwiezieniu dziecka do szkoly zauwazylem , ze przy zahamowaniu auta np. na swiatlach i trzymaniu pedalu hamulca to owy pedal powoli wpada w podloge do samego konca. Po ponownym odpuszczeniu hamulca i wduszeniu wszystko jest ok , hamulce lapia tak jak nalezy z tym , ze pedal ponownie zaczyna wpadac w podloge. Podczas jazdy hamulce jak narazie dzialaja poprawnie , plyn hamulcowy nie ubywa , uklad sie nie zapowietrzyl. Na postoju wdusilem kilka razy pedal hamulca przy czym zachowywal sie normalnie , po wduszeniu byl twardy i stal w miejscu lecz za kolejnym razem wpdl w podloge i tak sie dzieje czesto ale nie za kazdym razem , czasami pedal hamulca zachowuje sie normalnie. Panowie czyzby pompa hamulcowa przepuszczala na jednej z sekcji ??? czy to moze servo szlak trafil lub inny podzespol ukladu hamulcowego ? Wspomne jeszcze raz , ze plynu nie ubywa , uklad szczelny tylko przy wduszeniu pedalu hamulca pedal powoli i do konca schodzi w podloge. Bardzo prosze o pomoc jezeli komus sie cos takiego przytrafilo , zostaly mi tylko 4 dni do naprawy auta zanim wroce do pracy. Dziekuje. A króciec na pompie Vacuum sprawdzałeś? Wydaje mi się, że to może być przyczyną. Miałem kiedyś podobnie i po wymianie pompy na Boscha zdecydowanie się polepszyło.
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l 3 minuty temu, Animal napisał: A króciec na pompie Vacuum sprawdzałeś? Wydaje mi się, że to może być przyczyną. Miałem kiedyś podobnie i po wymianie pompy na Boscha zdecydowanie się polepszyło. Ok sprawdze jeszcze ten kruciec ale owa pompa byla rok temu zmieniona na ta "lepsza" BOSCHa z metalowa uszczelka przy remoncie glowicy bo stara ori cos glosno pracowala choc mimo duzego przebiegu ori pompa nigdy nie ciekla , nie miala jakis przedmuchow itp.
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l 50 minut temu, Rafal1988Lodz napisał: Panowie jakim kurierem najlepiej wyslac paczke gabarytowa mianowicie maske? Cena nie gra roli ważne żeby kurier odebral ja odemnie i żeby doszla cala. do mnie wysyłali maskę DHL'em.. doszła cała.
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l 6 godzin temu, BeyerBrown napisał: LM SHT 5W40 Diesel to najwyższa półka wśród olejów - pełen, nieudawany syntetyk. Ale pytanie czy do AWX-a może być, bo spełnia tylko normę VW505.00...? 1.9TDI PD wydaje mi się, że potrzebuje normy VW505.01... pewności 100% nie mam, bo klekoty to nie moja bajka Także uważajta ludziska A Ceratec'a wystarczy wlewać raz na 50tys.km... wydaje mi się, że LM jest rzetelny w podawaniu danych i nie naciąga tego interwału... inni producenci ceramizerów bez skrępowania podają, że ich specyfiki starczają nawet na 100tys.km Poprawka - LM Diesel High Tech 5W40 to inny olej niż LM Diesel Synthoil High Tech 5W40, którego miałem na myśli pisząc powyższe Z tym, że u LM-a jak olej nie ma napisane "synthoil" to nie jest "budowany" w 100% na polialfaolefinach (PAO) bądź estrach (EST) tylko jest robiony w technologii syntetycznej - w najlepszym układzie to hydrokrak (HC) z mieszanką olejów PAO/EST. Pewnym pocieszeniem niech będzie fakt, że znakomita większość olejów 5Wxx i 0Wxx to udawane syntetyki, robione w procesie HC. Ba, nawet topowe Motule z serii 300V są mieszanką estrów i HC... Ja teraz latam na Motulu 5W30 uważasz , że warto na LM się przesiąść ? 13 godzin temu, szczuraz napisał: Chce ktoś? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Ile ? Grzana ? I co potrzeba by w B6 wszystko działało z opcji kierownicy
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l 4 godziny temu, marcin9680 napisał: Ok sprawdze jeszcze ten kruciec ale owa pompa byla rok temu zmieniona na ta "lepsza" BOSCHa z metalowa uszczelka przy remoncie glowicy bo stara ori cos glosno pracowala choc mimo duzego przebiegu ori pompa nigdy nie ciekla , nie miala jakis przedmuchow itp. Ok sprawa zalatwiona , hamulce naprawione. Okazalo sie jednak , ze pekl przewod hamulcowy , przewod hamulcowy w oplocie firmy HELL. Dopiero po kilku krotnym , mocnym wcisnieciu pedalu hamulca na zgaszonym silniku i jego uruchomieniu owy przewod wkoncu pekl do konca i wtedy zaczol plyn sie wydostawac . Do tego czasu nic nie wskazywalo na pekniety przewod itp. dgyz plyn nie ubywal a wduszalem pedal hamulca jakies 30 minut , jezdzac w ta i nazat po parkingu aby sie dowiedziec co jest nie tak. Z gory dziekuje wszystkim za wszelkie uwagi i pomoc.
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l Jak pękł ? Może go cos lub ktos uszkodził np.monter który to zakładał ! Napisz cos więcej bo te przewody tanie nie są[emoji6]
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l 1 minutę temu, rrrudy25 napisał: Jak pękł ? Może go cos lub ktos uszkodził np.monter który to zakładał ! Napisz cos więcej bo te przewody tanie nie są Powiem tak , to juz jest drugi raz w przeciagu jednego roku , dokladnie rok temu pod koniec grudnia na przegladzie technicznym przy probie sprawdzenia stanu hamulcow przez diagnoste , pekl przewod hamulcowy z prawej strony. Wspomne tylko , ze byl zakladany caly nowy komplet przewodow w oplocie firmy HELL i sam je zakladalem , porownujac przy tym ich dlugosc z ori przewodami co wszystko sie zgadzalo. Po tym przypadku kiedy pekl mi jeden przewod z prawej strony zalozyelm ori , gumowy przewod tymczasowo i tak zwlekalem z wymiana ich na nowy komplet innej firmy tez w oplocie. Az wkoncu dzisiaj owy lewy przewod hamulcowy odmowil posluszenstwa. W obu przypadkach owe przewody pekly , urwaly sie zaraz przy koncowce (nakretce) laczacej sie z tym krotkim , metalowym przewodem hamulcowym , ktory wychodzi z zacisku hamulcowego , owe zaciski pochodza z S4 pod heble 345mm. Teraz zalozylem obydwa przewody firmy WEZMOTO tez w oplocie , przy ich zakupie kiedy opisalem sytuacje producentowi co sie stalo z przewodem firmy HELL to tez byl zaskoczony i oswiadczyl , ze powiadomi o tym fakcie producenta HELL. Nowe przewody firmy WEZMOTO sa grubsze od tych HELL , nie wiem z czego to wynika czy z otuliny zabepieczajacej caly przewod czy z grubosci plecionki czy moze z grubosci rdzenia ale wydaje mi sie , ze sa duzo lepiej wykonane. Teraz dla bezpieczenstwa zakupic musze nowe przewody na tyl i podmienic te HELLi , nie moge im ufac. Na cale szczescie w obu przypadkach gdy doszlo do rozszczelnienia sie ukladu hamulcowego to nie jechalem nigdzie z rodzina autostrada bo watpie abym tu dzisiaj pisal na forum.
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l Dobrze ze opisałes tutaj ten przypadek ,oczywiście zakładam ze dajesz sobie jajka obciąć ze ty ich nie ukreciles przy montażu.