grzes283 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 :hi:Powitać i zapytać....1.9 TDI AVF, spalanie wg VCDS ~1,6l/h, na jałowym, podczas jazdy ok 2-3l/100km ponad normę - wg FISa. EGR, przepływka, rozrząd, czujniki, pompki - wszystko wydaje się być OK. Czy miał ktoś z Was podobny problem? Przy normalnej jeździe po mieście nie mogę zejść poniżej 9 litów, gdzie kilka tygodni temu mieściłem się w 7-7.5l. Wgrany powtórnie seryjny program i bez zmian, rozrząd ustawiony na 0....... Może jakieś sugestię.....
miszka Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 To że kąt ustawiony na zero nie zawsze znaczy że bedzie dobrze , może dobrze palić a zasysać jak smok. Wiem bo sam ostatnio przez to przechodziłem przy wymianie rozrządu . Ustawiłem książkowo na 0 i mimo tego że palił od strzała to jak by twardo chodził i spalanie było 0,80 - 1l/h na biegu jałowym . Przestawiłem kąt na +0,6 i teraz pokazuje spalanie 0,60l/h i odrazu moc wróciła. Jeździ nawet lepiej jak przed wymianą. Wiec może z kątem pokombinuj ---------- Post dopisany at 13:40 ---------- Poprzedni post napisany at 13:38 ---------- 1.6l/h na jałowym to musisz mieć coś porządnie porobione , albo coś z softem spier....
grzes283 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 No własnie to samo usłyszałem. Mi wałek oscyluje w 0-0.6, nie próbowaliśmy go przestawiać jeszcze. bo niby tj dobra wartość, ale wyczytałem na necie, to co potwierdziłeś, że w wiekowych autach książkowe teorie już się nie sprawdzają.......Dużo jest opinie, że wałek ma wartości ponad 3, gdzie 3 jest jak by graniczną. No i też tego softu nie jestem pewien, cóż trzeba będzie kombinować..... Dzięki za odpowiedz
Fr0styyy. Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 :hi:Powitać i zapytać....1.9 TDI AVF, spalanie wg VCDS ~1,6l/h, na jałowym, podczas jazdy ok 2-3l/100km ponad normę - wg FISa. EGR, przepływka, rozrząd, czujniki, pompki - wszystko wydaje się być OK. Czy miał ktoś z Was podobny problem? Przy normalnej jeździe po mieście nie mogę zejść poniżej 9 litów, gdzie kilka tygodni temu mieściłem się w 7-7.5l. Wgrany powtórnie seryjny program i bez zmian, rozrząd ustawiony na 0....... Może jakieś sugestię..... Ty się chłopie ciesz, mój pali 8+ jadąc maksymalnie 80km na trasie
Fr0styyy. Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Wiem, żale się tylko edit: w ogole jest w benzynie jakis sposob zeby sprawdzic dlaczego takie spalanie? sprawdzic jakies bloki pomiarowe czy kij wie co?
jozek726 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Ty gdzie się podziewasz że tak mało Cię tu ? ---------- Post dopisany at 17:00 ---------- Poprzedni post napisany at 16:11 ---------- kto mi Powie czy lotka z RS4 b7 avant jest taka sama jak z B7 ?
rav85 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Panowie jest możliwość regulacji przedniej maski w stosunku spasowania wysokosciowo z błotnikiem? stałem tak dzisiaj z przodu auta i z prawej strony maska jest na równo z linia wysokości błotnika a z lewej strony maska odstaje ponad linie błotnika, nic nie ruszałem a wcześniej było ok ze spasowaniem
jozek726 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 na rogu są taki gumki do regulacji, może przez przypadek się poruszyła i dlatego tak jest, zerknij na to
Wandej Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Wiem, żale się tylko edit: w ogole jest w benzynie jakis sposob zeby sprawdzic dlaczego takie spalanie? sprawdzic jakies bloki pomiarowe czy kij wie co? Toc masz automat i 1.8t to byś chciał żeby 7 palił? Twój chociaz jedzie w porównaniu do 1.9tdi:wink:
tomcrack27 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Wiem, żale się tylko edit: w ogole jest w benzynie jakis sposob zeby sprawdzic dlaczego takie spalanie? sprawdzic jakies bloki pomiarowe czy kij wie co? Toc masz automat i 1.8t to byś chciał żeby 7 palił? Twój chociaz jedzie w porównaniu do 1.9tdi:wink: sam mialem 1.8t w automacie i powiem szczerze ze 1.9 o wiele lepiej jedzie niz 1.8t takie moje zdanie.a 1.8t w automacie zre jak smok:doh:
Wandej Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Wiem, żale się tylko edit: w ogole jest w benzynie jakis sposob zeby sprawdzic dlaczego takie spalanie? sprawdzic jakies bloki pomiarowe czy kij wie co? Toc masz automat i 1.8t to byś chciał żeby 7 palił? Twój chociaz jedzie w porównaniu do 1.9tdi:wink: sam mialem 1.8t w automacie i powiem szczerze ze 1.9 o wiele lepiej jedzie niz 1.8t takie moje zdanie.a 1.8t w automacie zre jak smok:doh: Ciężko powiedzieć żeby w ogole seryjne 1.9tdi jechało:bag:
tomcrack27 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 hmmmm w porownaniu do 2.0ALT to chyba rakieta jest:polew:no i jaki oszczedny w oleju jest:whistling:
Wandej Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 hmmmm w porownaniu do 2.0ALT to chyba rakieta jest:polew:no i jaki oszczedny w oleju jest:whistling: Seryjne 1.9tdi nie ma szans:naughty:do 100km/h tdi dostaje baty. A ze pali i olej i benzynę to niestety idealny być nie może:decayed:
tomcrack27 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 polemizowal bym na ten temat ze nie ma szans:whistling:2.0 alt d*py nie urywa a 1.9 chociaz ma turbinke:naughty:
Wandej Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 polemizowal bym na ten temat ze nie ma szans:whistling:2.0 alt d*py nie urywa a 1.9 chociaz ma turbinke:naughty: Jak będziesz w okolicy to zapraszam:wink: tdi ma turnine a benzyna 7k obrotów:wink:
tomcrack27 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 zaproszenie przyjete:wink:kup jakies dobre piwo:decayed:
Rekomendowane odpowiedzi