Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, jakie powinny być obroty silnika na jałowym rozgrzanym w AVFie. Mi pokazuje 882, zastanawiam się, czy nie są zbyt wysokie. Kolega w paski B5 ma dużo mniejsze.

Czy podwyższone obroty mogą wpływać na zwiększone spalanie na jałowym?

Synchro mam sprawdzone, cała reszta też.

to niesa duze obroty , Grzes cos mi sie wydaje za albo ktos spierdzielił zakładanie pompek przy robocie z wałkiem albo same pompki maja juz dosc , ja tez mialem ta sama sytuacje , wyciagalismy pompki zeby uszczelniacze wymienic , załozylismy spowrotem i była juz d*pa spalanie dwa razy wieksze :kwasny:

No pompki są w miare ok. Wszystko sprawdzone. Trochę typowany jest wałek, że niby jakiś słaby wsadzony. Wgrałem nawet program z serii i dalej d*pa. Już nie mam żadnych pomysłów. Synchro ustawione w + i w -, też lipa.....

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Mądre głowy czy wiecie jaki kod lakieru miały ori listwy od s4?

1RR platinum gray

dzieki hammer:hi:

Opublikowano
Panowie, jakie powinny być obroty silnika na jałowym rozgrzanym w AVFie. Mi pokazuje 882, zastanawiam się, czy nie są zbyt wysokie. Kolega w paski B5 ma dużo mniejsze.

Czy podwyższone obroty mogą wpływać na zwiększone spalanie na jałowym?

Synchro mam sprawdzone, cała reszta też.

to niesa duze obroty , Grzes cos mi sie wydaje za albo ktos spierdzielił zakładanie pompek przy robocie z wałkiem albo same pompki maja juz dosc , ja tez mialem ta sama sytuacje , wyciagalismy pompki zeby uszczelniacze wymienic , załozylismy spowrotem i była juz d*pa spalanie dwa razy wieksze :kwasny:

No pompki są w miare ok. Wszystko sprawdzone. Trochę typowany jest wałek, że niby jakiś słaby wsadzony. Wgrałem nawet program z serii i dalej d*pa. Już nie mam żadnych pomysłów. Synchro ustawione w + i w -, też lipa.....

ja bym stawiał na pompki , odczyty na vagu mialem malina a spalanie we d*pie , zmieniłem pompki i jak reka odjoł :wink: sprawdzałes pompki jakos specjalistycznie czy tylko vag ??

Miałem "myte" przy okazji wymiany wałka. Tak nagle po wymianie wałka by się sypnęły??

Opublikowano

Dziś ja odebrałem, ale dzięki, wezmę to do serca. Będę w przyszłym tygodniu starał się jechać z wałkiem i może wtedy podsunę im temat. Jeszcze raz dzięki kolego:drinks::drinks:

Opublikowano
Dziś ja odebrałem, ale dzięki, wezmę to do serca. Będę w przyszłym tygodniu starał się jechać z wałkiem i może wtedy podsunę im temat. Jeszcze raz dzięki kolego:drinks::drinks:

niemam na tym kompie screnów z vaga bo bym Ci pokazal jakie wartosci miałem , auto przy 80 km/h spalalo prawie 8 litrów na fisie , po zmianie pompek 4,2 :decayed:

jak czytam o tych problemach, to przychodzi mi tylko jedno na myśl. nie spodziewałem się, że jeszcze bardziej pokocham swoje VP44 :grin::decayed::decayed::decayed:

Opublikowano

1RR platinum gray

listwy chyba były w podkładzie ale np grill i tylna dokładka zderzaka w S4 B7 jest właśnie w tym kolorze.

Opublikowano

1RR platinum gray

listwy chyba były w podkładzie ale np grill i tylna dokładka zderzaka w S4 B7 jest właśnie w tym kolorze.

chociaz jeden znal odpowiedz :wink::thumbup1:

Opublikowano

niemam na tym kompie screnów z vaga bo bym Ci pokazal jakie wartosci miałem , auto przy 80 km/h spalalo prawie 8 litrów na fisie , po zmianie pompek 4,2 :decayed:

jak czytam o tych problemach, to przychodzi mi tylko jedno na myśl. nie spodziewałem się, że jeszcze bardziej pokocham swoje VP44 :grin::decayed::decayed::decayed:

Miłość jest slepa:bag:

Opublikowano

Miłość jest slepa:bag:

a moje jeździ i jeździ i jeeeździ... :decayed:

Opublikowano

Moja już też:przebiegly: jedno potknięcie na 6 lat jej wybacze:decayed:

Opublikowano
:wink:
Opublikowano

Pany to zaciski na tył 288?

XMSOMAQ.jpg

Opublikowano
Pany to zaciski na tył 288?

http://i.imgur.com/XMSOMAQ.jpg

Wygląda ze tak ale zapytaj w temacie upgrade hebli Dev Ci odpowie:good:on przez sen gada o hamulcach także da rade:decayed:

Opublikowano

Za 100pln oba. Wygladaja jak wyłowione z jeziora ale to nic

Opublikowano

A jarzma gdzie?

Opublikowano
Za 100pln oba. Wygladaja jak wyłowione z jeziora ale to nic

mi sie takie walaja z przednimi za darmo:decayed:

Opublikowano
A jarzma gdzie?

Chyba nie zdążył wyłowić :decayed: Zaraz zapytam o jarzma. Pochodzą z 2.0tfsi q

Opublikowano
A jarzma gdzie?

Chyba nie zdążył wyłowić :decayed: Zaraz zapytam o jarzma. Pochodzą z 2.0tfsi q

No jeśli z 2.0T Q to na 100% 288mm:wink:

Opublikowano

Wandej gdzie to PW ?:whistling::decayed:

Opublikowano
Wandej gdzie to PW ?:whistling::decayed:

Jutro kuhwa nie chce mi się już grzebać dzisiaj po tych katalogach:decayed: Koło 10 spodziewaj się pw od miszcza;przebiegly:

Teraz dobranoc:hi: