kaju Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Dla porównania jeszcze udało mi się wyszperać fotki z porównaniem żarówki i LEDów u bidzia w aucie, pozycja: i stop: A różnicę reakcji najlepiej ukazuje filmik bidzia... https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zSIptvH-lJg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER-KRIS Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 To wam coś powiem Ledowcy, jak któremu wjade w tylek i zobaczę ledy będę twierdził że nie widziałem świateł i automatycznie wygrywam sprawę. Znam sprawę z autopsji.Kumpel tak gościowi z Wiejskotuningowej Bety zrobił i wygrał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 To wam coś powiem Ledowcy, jak któremu wjade w tylek i zobaczę ledy będę twierdził że nie widziałem świateł i automatycznie wygrywam sprawę. Znam sprawę z autopsji.Kumpel tak gościowi z Wiejskotuningowej Bety zrobił i wygrał. grozisz mi? to raz. dwa - każe komuś to robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serfin Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Cos krzywo te ledy wsadzone sa w tej lampie hyhy wysłane z Galaktycznej S5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER-KRIS Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Te luz.Ostrzegam tylko ze jak traficie na myslacego to wzywa miski i prosi żeby wpisać do protokołu że były jakieś diody zamiast żarówek.Wina automatycznie gościa z przodu bo brak atestow, homologacji itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Kaju luzuj majty A Ty na uj się wcinasz? Lać?Tapnięte z SGS5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER-KRIS Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Czy warto się tak wystawiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 jedna jaskółka też wiosny nie czyni czy coś rozumiem Twoje oburzenie, ale nie popadajmy w paranoję, w momencie jak jest ofiara, to wtedy OK rzeczoznawcy wpadają w auto i JEŚLI znajdą ingerencję, która mogła zagrozić i bezpośrednio przez to coś się stało - masz rację, mam ciepło. Nawet w starych wątkach się wypowiadał jeden z rzeczoznawców, ale ten Twój kumpel pewnoe wygrał bo beemkowiec miał wiejskie chiñskie ledy z allegro lexus stajl bez żadnych oznaczeń i dopuszczeń do ruchu, spoko, ale skąd Ty będziesz wiedział jak mi zajebiesz, że mam LEDy, skoro zachowuję ori wygląd lampy? chyba, że mi się pod domem ustawisz i będziesz czekał jak się tyljo za bramę wychylę Czy warto się tak wystawiać?jestem luźny i wiem do czego dążysz, opisałem to wyżej i znam takie przypadki co czekają aż się ktoś wychyli... dlatego uwzględniłem że chcę ori wyglàd lampy zachować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz92 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 jak mam rnse z angli i ma angielski jezyk to;jak kupie płyte z mapami i polskim jezykiem to bedzie dobrzeczy jakos inaczej trzeba wgrac polski jezyk?a moze ktos chce z angielskim jezykiem za dobre pieniazki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER-KRIS Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Nie pamiętam dokładnie ale on miał chyba żarówki Led a jak mu kumpel przy... to pękł klosz i zobaczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes283 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Z tego co się orientuje to klient z bmki musiał byc współwinny, raczej nie ma opcji, aby cała wina na niego poszła. Twój kolega zawsze musi zachować ostrożność i odległość. Głośno się mówi na temat jazdy po pijaku. Jak ktoś pijanemu wjedzie do bagażnika, to wina będzie nie jadącego z tyłu, tylko pijanego ( jak przy każdej szkodzie z udziałem pijanego ) - nic bardziej mylnego. Pijak odpowiada za swoje, a koleś za nim za swoje. I wydaje mi się, że w przypadku jaki opisałeś winni są obaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_o23 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 w nowych autach z ori ledami na tyle za dnia tez gó.... widać więc jak wjedziesz komuś w tyłek to mu udowodnisz że to przez te ledy jesteś pałką???to samo tyczy się wielu rzeczy za które ktoś nie dostanie odszkodowania itd., wystające koła, przyciemniane szyby itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER-KRIS Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Stop na ledach widać i w dzień.Ale dokladany bez chomologacji to co innego.Sędzia nie wnika.Traktuje jak brak świateł a jak w takim razie wiedzieć że ten przed nami hamuje jak ich według prawa nie posiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz92 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 czy ktos sie orientujejak włączam rnse i pojawia sie okienko pinuzawsze na dole musi pojawiac sie numer vin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Ktoś coś? http://a4-klub.pl/index.php?/topic/306224-kupie-blotnik-pp-i-lampa-prawa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Stop na ledach widać i w dzień.Ale dokladany bez chomologacji to co innego.Sędzia nie wnika.Traktuje jak brak świateł a jak w takim razie wiedzieć że ten przed nami hamuje jak ich według prawa nie posiada. Brak homologowanych świateł nie znaczy (w świetle prawa), że ich nie ma. Oznacza, że samochód jest niesprawny technicznie. I za to kierowca zostanie ukarany ale niekoniecznie z automatu będzie sprawcą. To tak jak kierowca nie posiadający prawa jazdy. Zostanie ukarany za brak prawa jazdy ale nie jest z automatu sprawcą. A co w przypadku gdy ma się światła np niesprawne i wjedziemy mu w bagażnik? To w dalszym ciągu niezachowanie odległości. Odległość ma być taka by bezpiecznie udało się wyhamować i nie ważne czy ktoś ma światła, nie ma (awaria), zahamuje bo musiał albo nie musiał. Masz jechać tak żeby nikomu w tył nie wjechać. Brak homologowanych świateł to szansa w sądzie gdy powoła się biegłego który oświadczy, że niehomologowane światła przyczyniły się do zaistnienia danej sytuacji. Na co ktoś powoła swoich świadków. Zadecyduje sąd, który weźmie pod uwagę opinię biegłego ale i policjantów. Nie od dziś wiadomo, że jeśli policjant orzekł o winie to sąd niemal z automatu tę winę podtrzymuje. Edytowane 1 Lutego 2015 przez Armi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszka Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Wysłane z iPhonacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes283 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Stop na ledach widać i w dzień.Ale dokladany bez chomologacji to co innego.Sędzia nie wnika.Traktuje jak brak świateł a jak w takim razie wiedzieć że ten przed nami hamuje jak ich według prawa nie posiada. Brak homologowanych świateł nie znaczy (w świetle prawa), że ich nie ma. Oznacza, że samochód jest niesprawny technicznie. I za to kierowca zostanie ukarany ale niekoniecznie z automatu będzie sprawcą. To tak jak kierowca nie posiadający prawa jazdy. Zostanie ukarany za brak prawa jazdy ale nie jest z automatu sprawcą. A co w przypadku gdy ma się światła np niesprawne i wjedziemy mu w bagażnik? To w dalszym ciągu niezachowanie odległości. Odległość ma być taka by bezpiecznie udało się wyhamować i nie ważne czy ktoś ma światła, nie ma (awaria), zahamuje bo musiał albo nie musiał. Masz jechać tak żeby nikomu w tył nie wjechać. Brak homologowanych świateł to szansa w sądzie gdy powoła się biegłego który oświadczy, że niehomologowane światła przyczyniły się do zaistnienia danej sytuacji. Na co ktoś powoła swoich świadków. Zadecyduje sąd, który weźmie pod uwagę opinię biegłego ale i policjantów. Nie od dziś wiadomo, że jeśli policjant orzekł o winie to sąd niemal z automatu tę winę podtrzymuje. Dokładnie tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER-KRIS Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 I tak doszliśmy do tego ze będzie problem, nie mówiąc już ze AC jak coś idzie się y.... bo oni tylko patrzą za co nie wypłacić. Jak już znamy za i przeciw to róbmy co chcemy.[emoji12] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RicS3 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Pany co może być nie halo. Od kilku dni rns-e w ogóle nie łapie mi stacji radiowych. Czasami coś złapie ale za chwile krzaczy. Jak jadę po dziurach to szumi przy przejechaniu nawet po dziurach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi