Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgłaszaj na policję póki sprawa ciepła, choć nie liczył bym na szybkie wyjaśnienie - oni też maja w d*pie wszystko. Ale qr** 1800 zł :facepalm: co za łajza.......Na pewno są ludzie z forum mieszkający w okolicach adresów które podałeś. Może ktoś by mógł pomóc w jakiś sposób........Panowie, to 1800 zł, a jakiś frajer się cieszy teraz :wallbash:

Nie mam nerwów do takich sku....synów, zlokalizuj gnoja, bierz pałe i kilku kolesi i może odzyskasz siano.

Tak, czy siak współczuje. Jeszcze może spróbuj coś z OLX ugadać. Muszą mieć jakieś ubezpieczenie od takich sytuacji.

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

może napisz na początku temat na ogólnym , może ktoś się zjawi co mieszka nie daleko

Opublikowano

Co do adresu w Zgo jutro się odezwę, przypomnij się na PW najlepiej :wink:

Opublikowano

Hiszpan masz jakieś jego aukcje? Czy tylko tą jedną miał? Na Twoim miejscu jak bym go znalazł to bym go chyba za jaja powiesił złodzieja yebanego! Współczuję ale zglaszaj odrazu na policję i napisz do olx że miałeś taka akcje u niech szukają gościa.

Naciapane z Zetki

Opublikowano

Zgłosiłem juz na olx.pl zostałem oszukany na 1900zł wczesniej wpłaciłem mu 100 zł na wysyłkę. Chciał zabezpieczenie żebym odebrał napewno przesyłkę.

W Zgo. Kaju juz tam kogoś szykuje

Koleś nie ma już żadnej aukcji nick z olx.pl jantkocz.80

Opublikowano

Zgłosiłem juz na olx.pl zostałem oszukany na 1900zł wczesniej wpłaciłem mu 100 zł na wysyłkę. Chciał zabezpieczenie żebym odebrał napewno przesyłkę.

W Zgo. Kaju juz tam kogoś szykuje

Koleś nie ma już żadnej aukcji nick z olx.pl jantkocz.80

http://www.ppa.pl/forum/pregierz/11668/uwag-oszust-z-ppa-cz-ii

widać od dawna siedzi w biznesie

Opublikowano

Nr 889539386 Cały czas poczta

Opublikowano

kiedyś szwagier miał podobny przypadek ,kupił przez olx alu z oponami i przelał 1200zł ,na szczęście był osobiście jak kurier przyjechał ,jakieś koła od żuka przywiózł ,przesyłki nie odebrał ,gość niby powiedział że pomyłkowo paczka poszła ,oczywiście właściwe koła nie doszły ,ale postraszenie policją przyniosło efekt ,po 2 tygodniach oddał kasę

Opublikowano

Dlatego nie lubię nic kupować na olx :thumbdown:

Opublikowano

albo jak coś kupić to do max 150zł to jakoś jeszcze idzie przeżyć

Opublikowano

na OLX to ja też nic nie kupuję, ale żona czasami coś upatrzy, warunek był jeden kupowanie z ogłoszeń z tego samego miasta i odbiór osobisty, najpierw sprawdzam rzecz potem wyciągam i wręczam kasę ;)

natomiast przedmioty gdzie ceny sięgają rzędu tysiaka i więcej to przez allegro z ochroną dla kupującego poprzez płatność przez zarejestrowane konto PayU :)

Opublikowano

Spróbuj na: 516700793

Opublikowano

:siema:

wysłane z Galaktycznej S5

Opublikowano

:hi:

Naciapane z Zetki

Oszukista będziesz miał na sobotę wolny garaż? Jak będziemy dłubać to zamawiamy graty :kox:

Naciapane z Zetki

Opublikowano

Hiszpan , jest jeszcze opcja reklamacji przelewu. Tylko pytanie w jakim banku masz konto?

Musiałbyś się udać do jakiegoś oddziału w którym pracuje Starszy Doradca Klienta który wie jak takie rzeczy się robi i zgłosić reklamacje na przelew i opisać całą sytuację z prośbą o cofnięcie transferu. Jest tylko jedno ale : koleś musi mieć tą kase na koncie. Jak coś to po resztę szczegółów dawaj na pw. Ja w banku robie to cos mogę doradzić.

Opublikowano

Przeciez on przelal jedynie 100zl a reszte dal do reki dla kuriera :( policja ustali do kogo nalezy konto na ktore przelal 100zl i IP komputera z ktorego zostalo wyslane ogloszenie na OLX ale to nie bedzie szybka akcja niestety :/ poza tym koles moze wykrecac sie, ze on wyslal ori aludy a ktos po drodze zajumal i zrobil przekret... bedzie to trwalo tj dochodzenie. Bo to juz oszustwo i chocby 20zl to i tak przestepstwo

wysłane z Galaktycznej S5

Opublikowano

Może być ciężko dowieść prawdy, że w paczce nie było tych felg, które były, tym bardziej, że nie została ona rozpakowana w obecności kuriera...

Druga kwestia jest taka, w jaki sposób OLX przechowuje oferty, ponieważ po przeniesieniu do archiwum można je całkowicie usunąć, ale mam nadzieję, że ubezpieczyli się na takie sytuacje i łatwo przywrócą aukcję...