grzes283 Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłaszaj na policję póki sprawa ciepła, choć nie liczył bym na szybkie wyjaśnienie - oni też maja w d*pie wszystko. Ale qr** 1800 zł co za łajza.......Na pewno są ludzie z forum mieszkający w okolicach adresów które podałeś. Może ktoś by mógł pomóc w jakiś sposób........Panowie, to 1800 zł, a jakiś frajer się cieszy teraz Nie mam nerwów do takich sku....synów, zlokalizuj gnoja, bierz pałe i kilku kolesi i może odzyskasz siano. Tak, czy siak współczuje. Jeszcze może spróbuj coś z OLX ugadać. Muszą mieć jakieś ubezpieczenie od takich sytuacji.
jozek726 Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 może napisz na początku temat na ogólnym , może ktoś się zjawi co mieszka nie daleko
feniks Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Co do adresu w Zgo jutro się odezwę, przypomnij się na PW najlepiej
dariuszqw Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Hiszpan masz jakieś jego aukcje? Czy tylko tą jedną miał? Na Twoim miejscu jak bym go znalazł to bym go chyba za jaja powiesił złodzieja yebanego! Współczuję ale zglaszaj odrazu na policję i napisz do olx że miałeś taka akcje u niech szukają gościa. Naciapane z Zetki
hiszpan123 Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłosiłem juz na olx.pl zostałem oszukany na 1900zł wczesniej wpłaciłem mu 100 zł na wysyłkę. Chciał zabezpieczenie żebym odebrał napewno przesyłkę. W Zgo. Kaju juz tam kogoś szykuje Koleś nie ma już żadnej aukcji nick z olx.pl jantkocz.80
feniks Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłosiłem juz na olx.pl zostałem oszukany na 1900zł wczesniej wpłaciłem mu 100 zł na wysyłkę. Chciał zabezpieczenie żebym odebrał napewno przesyłkę. W Zgo. Kaju juz tam kogoś szykuje Koleś nie ma już żadnej aukcji nick z olx.pl jantkocz.80 http://www.ppa.pl/forum/pregierz/11668/uwag-oszust-z-ppa-cz-ii #13 widać od dawna siedzi w biznesie
nitroo Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Dokładnie to samo Waldek chciałem wrzucić. Jakbym był w Zgc, to bym Ci to załatwił, ale już dawno tam nie mieszkam. http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d=704&id=23330- ten numer Ci podał do kontaktu?
greg2505 Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 kiedyś szwagier miał podobny przypadek ,kupił przez olx alu z oponami i przelał 1200zł ,na szczęście był osobiście jak kurier przyjechał ,jakieś koła od żuka przywiózł ,przesyłki nie odebrał ,gość niby powiedział że pomyłkowo paczka poszła ,oczywiście właściwe koła nie doszły ,ale postraszenie policją przyniosło efekt ,po 2 tygodniach oddał kasę
jozek726 Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 albo jak coś kupić to do max 150zł to jakoś jeszcze idzie przeżyć
serfin Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 na OLX to ja też nic nie kupuję, ale żona czasami coś upatrzy, warunek był jeden kupowanie z ogłoszeń z tego samego miasta i odbiór osobisty, najpierw sprawdzam rzecz potem wyciągam i wręczam kasę natomiast przedmioty gdzie ceny sięgają rzędu tysiaka i więcej to przez allegro z ochroną dla kupującego poprzez płatność przez zarejestrowane konto PayU
nitroo Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Nr 889539386 Cały czas poczta Spróbuj na: 516700793
dariuszqw Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Naciapane z Zetki Oszukista będziesz miał na sobotę wolny garaż? Jak będziemy dłubać to zamawiamy graty Naciapane z Zetki
chopin Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Nr 889539386 Cały czas poczta Hiszpan , jest jeszcze opcja reklamacji przelewu. Tylko pytanie w jakim banku masz konto? Musiałbyś się udać do jakiegoś oddziału w którym pracuje Starszy Doradca Klienta który wie jak takie rzeczy się robi i zgłosić reklamacje na przelew i opisać całą sytuację z prośbą o cofnięcie transferu. Jest tylko jedno ale : koleś musi mieć tą kase na koncie. Jak coś to po resztę szczegółów dawaj na pw. Ja w banku robie to cos mogę doradzić.
serfin Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Przeciez on przelal jedynie 100zl a reszte dal do reki dla kuriera policja ustali do kogo nalezy konto na ktore przelal 100zl i IP komputera z ktorego zostalo wyslane ogloszenie na OLX ale to nie bedzie szybka akcja niestety :/ poza tym koles moze wykrecac sie, ze on wyslal ori aludy a ktos po drodze zajumal i zrobil przekret... bedzie to trwalo tj dochodzenie. Bo to juz oszustwo i chocby 20zl to i tak przestepstwo wysłane z Galaktycznej S5
nitroo Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Może być ciężko dowieść prawdy, że w paczce nie było tych felg, które były, tym bardziej, że nie została ona rozpakowana w obecności kuriera... Druga kwestia jest taka, w jaki sposób OLX przechowuje oferty, ponieważ po przeniesieniu do archiwum można je całkowicie usunąć, ale mam nadzieję, że ubezpieczyli się na takie sytuacje i łatwo przywrócą aukcję...
Rekomendowane odpowiedzi