Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wandej napisz do Mrogala o opony jeśli potrzebujesz. ma fajne ceny. takie nowe 6cio letnie w ogóle nie brałbym pod uwage. no chyba ze ktos oddaje za free do upalenia

Wandej też sprzedaje opony, więc sam sobie może kupić u siebie :grin::naughty:

:banan::grin:

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wrzucę 5 mm na przód, 10 na tył i zobaczę jak to wyjdzie u mnie.

Dzięki za info :thumbup1::hi:

Śruby do tych 5 mm zmieniasz na dłuższe?

Tak, kupie od razu z 10 mm dłuzszym gwintem od standardowych. Bo wiekszych dystansów jak 10 mm nie planuję :) A wymiana śrub i tak mnie czeka.

Opublikowano

Wandej napisz do Mrogala o opony jeśli potrzebujesz. ma fajne ceny. takie nowe 6cio letnie w ogóle nie brałbym pod uwage. no chyba ze ktos oddaje za free do upalenia

Wandej też sprzedaje opony, więc sam sobie może kupić u siebie :grin::naughty:

Wandej, słyszysz kup se u siebie :grin:

6 letnia opone zekłądasz na auto robisz 100kmów i jest to juz stara 6 letnia mało warta opona z kupą miecha, na która w używce mało kto zwróci uwagę.

Opublikowano

Siema, znacie kogoś z okolic trójmiasta, co by ogarniał turbiny? Znajomemu już da razy padła po regeneracji w dość krótkim czasie i szuka jakiegoś sprawdzonego zakładu.

Opublikowano

Moze nie bedzie musial. Trzeba sprawdzic ile wystaja przez felge. Kwestia felgi. Znam takich co na pare zwojow przykrecali :wink:
Opublikowano

Moze nie bedzie musial. Trzeba sprawdzic ile wystaja przez felge. Kwestia felgi. Znam takich co na pare zwojow przykrecali :wink:

Sprawdze, sprawdze, ale z założenia na gwincie 14x1,5 trzeba byłoby zrobić dla bezpieczeństwa około 8 pełnych obrotów a z 5mm dystansem ta sztuka mi się raczej nie uda :) Tym bardziej chce to dobrze skręcić bo auto będzie miało więcej mocy. Przykręcanie na kilka zwojów jest już ryzykowne :) Jak nie wkręcisz przynajmniej tych 10mm gwintu w piaste to pewności nie masz czy to się nie urwie.

Jest niby zasada że dla dystansów przelotowych śruba musi być dłuższa przynajmniej o pół grubości dystansu. Najbezpieczniej o całą grubość :)

Edytowane przez s3ns

Opublikowano

Siema, znacie kogoś z okolic trójmiasta, co by ogarniał turbiny? Znajomemu już da razy padła po regeneracji w dość krótkim czasie i szuka jakiegoś sprawdzonego zakładu.

Napisz do Bieńka. Swoją drogą co za turbo? Coś seryjnego? Najlepiej jest wymienić cały CORE na nowy, a nie bawić się w regenerację. Poza tym pytanie, czy turbo padło samo z siebie, czy problem jest gdzie indziej - w zasilaniu olejem etc.

Opublikowano

Napisz do Dev'a

Opublikowano

Dzięki Panowie, sprawa wygląda tak, że wczoraj zaczepił mnie koleś na parkingu (kojarzę z twarzy) i zapytał, czy nie mam jakiegoś poleconego warsztatu, bo turbo mu rozłącza, a wszystko inne posprawdzał. Już dwa razy regenerował i po ok pół roku problem się powtarza. Auto to golf IV 1.9. 115KM.

Opublikowano

:hi:

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

:siema:

Opublikowano

Siema. Jakie brać dystanse 15 mm ? Chodzi mi czy przelotowe czy już ,,mocowane''. W tym dystomie to trzeba dzwonić? Bo jak w sklep wchodzę to jakieś ipody :D .

Opublikowano

Bierz przykrecane, wtedy nie ma problemu ze specjalnym sztukowaniem srub zlodziejek (no chyba, ze sie ich nie ma) ;)

Opublikowano

Zapomniałem zupełnie o złodziejkach :[emoji15]

Opublikowano

Przy 15 mm chyba obie szkoły są jeszcze ok, można tak i tak. No i przy przelotowym niestety, wszystkie śruby w tym też złodziejki musza być dłuższe :/

Opublikowano

Da się śrubę przedłużyć?

Pewnie za wątłe by było takie połączenie.

Edytowane przez bongod

Opublikowano

Panowie, nie ma ktoś wtyczki lub kawałka wiązki do tylniej wycieraczki B6/B7 ?

Potrzebuje ASAP, bo moja się spaliła :D

Da się śrubę przedłużyć?
Pewnie za wątłe by było takie połączenie.

Bez przesady... kupujesz po prostu dłuższe śruby.

Opublikowano

Ale są dłuższe z zabezpieczeniem? :)

Opublikowano

Tylko jak dla mnie to slabe rozwiazanie, bo pozniej jakas zmiana felunku/dystansu wiaze sie z nowa sruba/lub przerabianie (skracanie starej), tylko troche gorzej jezeli zmienimy dystans na szerszy, a tak czy to inny dystans, czy inne kola, inne parametry felgi - to zlodziejki mamy ciagle te same. ;)