Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Iść po chipsy? :decayed:

Ja już byłem :naughty:

Powitać :hi:

Przepływka do 2.5tdi potrzebna

L

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

306b22ce06324051ecd61c3ba606b81a.jpg

Taka jest na stanie ;)

f876f86ca525fa76c65a4ee569b060c9.jpg

każdy reza tak jak chce, ja osobiście też bym nie dał 150zł za spinki, baaa osłona silnika i skrzyni wraz ze spinkami kosztuje na Allegro wraz z wysyłką 120zł - ja podchodze do tematu tak, że to jest element, który ma spełniać swoje zadanie - jest to osłona i osłania, a czy będzie ori czy nie grzeje mnie to w garnek.

Ale tak jak pisałem to każdego indywidualna sprawa i myślę żeby nie kontynować tematu bo ile osób tyle zdań :hi:

fajt! :kox:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Szurup

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Robię popcorn

Też by nie dał za 8 śrubek 150 zł

Opublikowano

Ja spinki kupowałem w sklepie, gdzie dorabiają lakiery. Koszt około 10 zł za jeden komplet (śruba i sprężyno-blaszka)

Opublikowano

Panowie powiedzcie mi po co się pitolić w ori spinki osłony? Ori drogie jak diabli a i tak jest prawdopodobieństwo, że wylecą. Ja kupiłem w metalowym śrubki i do tego takie metalowe wsuwki za 20 parę złotych. Trzyma to skubaństwo tak, że prędzej by się osłona połamała niż by śrubki puściły.

po to żeby było jak z fabryki, bez kombinowania. Co jak co, ale takiego druciarstwa jakie czytam powyżej to mam obraz człowieka przed sobą

Turzol a ja w tym momencie po Twoim jednym poście wyrobiłem sobie zdanie na Twój temat. Stary wyjadacz na forum który sprawia wrażenie normalnego człowieka, podpowie, pomoże "świeżym" a tu proszę...ciśnie za byle śrubki? Pff, żenada...uważam, że lekko przesadziłeś...obrażać ludzi za śrubki? Gdzie ludzie na forum rezają dokładki s-line do zwykłego zderzaka? To widzę, że zdanie masz o ludziach ładne wyrobione, można powiedzieć, że conajmniej o 30% tego forum :decayed:

Jeszcze się odniosę do tych śrubek bo zrobił się z tego śmieszny powód do dyskusji ale ja nie widzę różnicy w śrubkach z ASO a śrubkach ze sklepu metalowego w którym są identyczne czarne śrubki spasowane z wsuwką poza ceną. Śrubki to nie trytytki...

Opublikowano

REZAW-PLAST ma taki zestaw spinek dedykowany do B6/B7, ale nie wiem jak one pasują do ori osłon.

https://www.motointegrator.pl/produkty/451498-oslona-silnikaskrzyni-rezaw-plast-rp150110

Nie wiem czy dobrze pacze, ale srubki/spinki 60zl, a wysylka chyba pisiont złoty. :D

Opublikowano

REZAW-PLAST ma taki zestaw spinek dedykowany do B6/B7, ale nie wiem jak one pasują do ori osłon.

https://www.motointegrator.pl/produkty/451498-oslona-silnikaskrzyni-rezaw-plast-rp150110

Nie wiem czy dobrze pacze, ale srubki/spinki 60zl, a wysylka chyba pisiont złoty. :D
Stary to Inter Cars, wiec jak masz kogos kto ma rabaty to nawet za 40zl wyrwiesz bez zadnej wysylki.

Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja kupiłem coś takiego: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5838746823 - służy od dwóch lat. Nie przepłacę za to samo 4 razy tyle. Dziękuję. Dobranoc.

Opublikowano

Ja kupiłem coś takiego: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5838746823 - służy od dwóch lat. Nie przepłacę za to samo 4 razy tyle. Dziękuję. Dobranoc.

ja już mam obraz człowieka przed sobą :grin:

Opublikowano

Nitroo Co z Twoim mce ?

Edytowane przez szczuraz

Opublikowano

Hih te 150 zeta to nic w porównaniu do ORI wałka rozrządu za 2300...

Opublikowano

Nitroo Co z Twoim mce ?

Kupione nowe, wymienione i działa.
Opublikowano

To dobrze :thumbup1: Ciekawi mnie tylko co go uwaliło. Napisz na pw

Edytowane przez szczuraz

Opublikowano

Czy oprócz samej poduszki skrzyni do mojego AVF brać jeszcze Dodatkowo odbija pasa przedniego i łapę poduszki? Co do ceny walka rozrządu z ASO to C4NC3R ma całkowita rację. To jest dopiero nieporozumienie. Tak samo jak obecna cena stabilizatora tylnego z RS4 B7 w getem.pl teraz 713 zł a kilka lat wstecz po 330zł szło kupić.

Opublikowano

Czy oprócz samej poduszki skrzyni do mojego AVF brać jeszcze Dodatkowo odbija pasa przedniego i łapę poduszki? Co do ceny walka rozrządu z ASO to C4NC3R ma całkowita rację. To jest dopiero nieporozumienie. Tak samo jak obecna cena stabilizatora tylnego z RS4 B7 w getem.pl teraz 713 zł a kilka lat wstecz po 330zł szło kupić.

Na moje to mają coraz mniej tych części na stanie i dlatego cena idzie w górę, nie tylko stabilizatory, ale różnorakie części do B6/7.

A tu proszę, paragonik na wałek, poduchy silnika i jakieś śrubki do wałka:

XibgDRC.jpg

Do tego doszły:

szklanki, półpanewki wałka, panewki wału, pierścienie, uszczeliki. Worek siana ...

Weź tylko poduchę, łapa sie nie zużywa, a i odbijak pasa przedniego też jakoś mega po doopie nie dostaje

Edytowane przez C4NC3R

Opublikowano

Odbojnik na pasie kosztuje 3 dyszki.

Opublikowano

Na moje to mają coraz mniej tych części na stanie i dlatego cena idzie w górę, nie tylko stabilizatory, ale różnorakie części do B6/7.

A tu proszę, paragonik na wałek, poduchy silnika i jakieś śrubki do wałka:

XibgDRC.jpg

Do tego doszły:

szklanki, półpanewki wałka, panewki wału, pierścienie, uszczeliki. Worek siana ...

Weź tylko poduchę, łapa sie nie zużywa, a i odbijak pasa przedniego też jakoś mega po doopie nie dostaje

To z ASO tak?

Opublikowano

Nie no reszty gratow z aso nie brałem. Tylko wałek poduchy pod silnik i szpilki...

Opublikowano

Witam . Panowie pytanko da rade w B6 zamontować czujnik deszczu ( trzeba zmienić szybę tak ?) ?

Prawdopodobnie będę przekładał wyposażenie z B7 USA ( opcja wręcz full wypas) do B6 i up[upewniam się co będzie na sprzedaż a co można wykorzystać .

będę wdzięczny za info co z B7 ( z elektryki i bajerów ) będzie pasował od B7 a co nie w 100% może być na pw lub tu

pozdrawiam

Opublikowano

Każdy moduł obsłuży manetke fis?