Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany potrzebuje kogoś do pomocy w oględzinach A4 B8 z Poznania. W czwartek planuje jechać tam po autko i potrzebuje kogoś z kanałem, warsztatem lub po prostu kogoś ogarniętego w B8 do pomocy w oględzinach. Ewentualnie jakiś namiar na sprawdzony warsztat w Poznaniu który zrobi diagnostykę.

Pisałem na forum Wielkopolskim ale nikt się nie odezwał.

http://drlemon.pl/poznan-sprawdzanie-auta-przed-kupnem/

Swoją drogą panowie i ja mam pytanie, mam taki objaw że jak jadę ze stałą prędkością i mam obroty w okolicy 1800rpm potrafi mignąć mi kontrolka ładowania, tak samo gdy zmieniam bieg i przejdzie przez tą wartość, lecz nie dzieje się to za każdym razem. Czyżby do wymiany regulator napięcia??

Najmniejszym kosztem to najpierw zobacz w jakim stanie jest pasek.

Wygląda jakby brakowało jakichś plików w vcdsie, może coś usunąłeś niechcący. zainstaluj vcdsa ponownie i sprawdź

Panowie, co może być nie tak? W sobotę podłączałem VCDSa i wszystko grało, dziś chciałem sobie sprawdzić to i owo i w 01 ENGINE coś takiego:

kLnzISE.jpg

Też tak mi to wyglądało, ale nic nie robiłem. Wyłączyłem laptopa i po dwóch dniach przy pierwszej próbie połączenia wyskoczył ten błąd. Znajomy podłączał swojego vaga i nie ma łączności z wtryskami......może to coś ze strony auta?

Może ktoś Ci auto zhakował?

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tzn...??

Opublikowano

Pany potrzebuje kogoś do pomocy w oględzinach A4 B8 z Poznania. W czwartek planuje jechać tam po autko i potrzebuje kogoś z kanałem, warsztatem lub po prostu kogoś ogarniętego w B8 do pomocy w oględzinach. Ewentualnie jakiś namiar na sprawdzony warsztat w Poznaniu który zrobi diagnostykę.

Pisałem na forum Wielkopolskim ale nikt się nie odezwał.

http://drlemon.pl/poznan-sprawdzanie-auta-przed-kupnem/

Swoją drogą panowie i ja mam pytanie, mam taki objaw że jak jadę ze stałą prędkością i mam obroty w okolicy 1800rpm potrafi mignąć mi kontrolka ładowania, tak samo gdy zmieniam bieg i przejdzie przez tą wartość, lecz nie dzieje się to za każdym razem. Czyżby do wymiany regulator napięcia??

Najmniejszym kosztem to najpierw zobacz w jakim stanie jest pasek.

Wygląda jakby brakowało jakichś plików w vcdsie, może coś usunąłeś niechcący. zainstaluj vcdsa ponownie i sprawdź

Panowie, co może być nie tak? W sobotę podłączałem VCDSa i wszystko grało, dziś chciałem sobie sprawdzić to i owo i w 01 ENGINE coś takiego:

kLnzISE.jpg

Też tak mi to wyglądało, ale nic nie robiłem. Wyłączyłem laptopa i po dwóch dniach przy pierwszej próbie połączenia wyskoczył ten błąd. Znajomy podłączał swojego vaga i nie ma łączności z wtryskami......może to coś ze strony auta?

Może ktoś Ci auto zhakował?

A korzystałeś z usług tego Dr. Lemon i możesz go polecić czy po prostu wyskoczył Ci w wyszukiwarce???

Opublikowano

Dzień dobry. Panowie (i panie) czy mógłby ktoś zmierzyć i podesłać wymiary listew progowych przód i tył S-line.

Opublikowano

Napisz w tej sprawie do kol. Mateusza: http://a4-klub.pl/index.php?/user/62528-mateszymanski/, na ich stronie są zresztą jego artykuły:

http://drlemon.pl/blog/

Kontakt: 505 100 298

Dzięki śliczne za namiar będę się z nim kontaktował

Opublikowano

Panowie chcę dołożyć tempomat do siebie. Mam moduł z końcówka F więc czeka mnie jego wymiana. Oprócz tego manetka i kodowanie czy taśmę też musze zmieniać?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez damian92x

Opublikowano

Kiedyś miałem podobny przypadek to później padł mi regulator napięcia.:-)

Opublikowano

Panowie chcę dołożyć tempomat do siebie. Mam moduł z końcówka F więc czeka mnie jego wymiana. Oprócz tego manetka i kodowanie czy taśmę też musze zmieniać?

A na warsztat to bana masz, czy lenia, żeby zajrzeć??
Opublikowano

A no w warsztacie jest lista w której nie ma taśmy, ale jedna osoba sugerowała mi, że muszę zmienić więc chciałem się upewnić?

Opublikowano

Taśma zostaje, do wymiany moduł i manetka + kodowanie.

Opublikowano

Tzn...??

Mowa o passku? Nikt przy nim nie grzebał? Nie wpinałeś nic w gniazdo OBD?

Opublikowano

Ludziska, powiedzcie czy do naszych taczek podejdzie moduł pod kierownicę z A8 D3 4E0953549B lub z A6C6 4F0953549C ? Chodzi mi po głowie montaż nowszej 4-ro ramiennej kiery multi z podgrzewaniem z np. B7... czy musi to być koniecznie moduł z serii 8E0 z końcówką K, M, P, Q, R albo T? :mysli:

damian92x:

Jakbym już zakupił moduł z linii highline (obsługujący grzanie kiery) to moglibyśmy zrobić małego deala :) Mam obecnie moduł midline, obsługuje on tempomat :wink:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

A no w warsztacie jest lista w której nie ma taśmy, ale jedna osoba sugerowała mi, że muszę zmienić więc chciałem się upewnić?

Jak nie dokładasz multifunkcji lub kiery z B7, to taśma może zostać stara.

Opublikowano

Tzn...??

NIe, nie passek, to już przeszłość :wink: Mówie o A6C6, ale dzisiaj podpiąłem kompa i jest ok :facepalm: Nic już nie kumam :kox:

Opublikowano

Taśma zostaje, do wymiany moduł i manetka + kodowanie.

I obudowa pod kierę jak ktoś nie chce skrobać starej :) Montaż to jakieś 20min.

Opublikowano

Tzn...??

NIe, nie passek, to już przeszłość :wink: Mówie o A6C6, ale dzisiaj podpiąłem kompa i jest ok :facepalm: Nic już nie kumam :kox:

Może wilgoci coś dostało i wariuje. Poka foto, może być PW, chyba że jest temat o aucie.

Opublikowano

Nie robiłem póki co fotek, tematu też nie zakładałem. 2010 avant czarny...zero s-line. Ale potwierdzony przebieg, malowana tylko tylna klapa w aso w 2012 ( jakaś akcja serwisowa ). Jeśli chodzi o wrażenia.....POEZJA w każdym calu. Kwestia doposazenia i będzie bajeczka.

Opublikowano

Ludziska, powiedzcie czy do naszych taczek podejdzie moduł pod kierownicę z A8 D3 4E0953549B lub z A6C6 4F0953549C ? Chodzi mi po głowie montaż nowszej 4-ro ramiennej kiery multi z podgrzewaniem z np. B7... czy musi to być koniecznie moduł z serii 8E0 z końcówką K, M, P, Q, R albo T? :mysli:

damian92x:

Jakbym już zakupił moduł z linii highline (obsługujący grzanie kiery) to moglibyśmy zrobić małego deala :) Mam obecnie moduł midline, obsługuje on tempomat :wink:

4F0 nie zagada, natomiast 4E0 z A8 D3 podobno gada, ale to tylko wynika z informacji jakie wyczytałem na forum a4freunde i tak naprawdę nikt nie potwiedził w 100% czy zatrybi.

Opublikowano

Nie robiłem póki co fotek, tematu też nie zakładałem. 2010 avant czarny...zero s-line. Ale potwierdzony przebieg, malowana tylko tylna klapa w aso w 2012 ( jakaś akcja serwisowa ). Jeśli chodzi o wrażenia.....POEZJA w każdym calu. Kwestia doposazenia i będzie bajeczka.

3.0?