P-U-M-A Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Kolego nie mówimy tutaj o a4 B5 tylko o S4 B5. Kupując takie auto automatycznie musisz być gotowy na wysokie koszta eksploatacyjne:wink:
jozek726 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Panowie Mamy kogos tu z Bydgoszczy??? za***iście wazna sprawa jak co to mozesz pisać i do mnie, bywam ostatnio tam często
Wandej Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 zepsul mi sie mechanizm wycieraczek ktory najlepiej kupic?MECHANIZM WYCIERACZEK AUDI A4 po 2001 roku GERMANY (2591435304) - motoAllegro MECHANIZM WYCIERACZEK AUDI A4 B6 B7 CIĘGNA NOWY!! (2582672873) - motoAllegro MECHANIZM WYCIERACZEK Audi A4 00-05 NOWY (2582997754) - motoAllegro Kup używke oryginalną to sie na uj nadaje adams78 na pewno masz racje że większość nich jest zajechane ale nie nastawiam się na szybkie kupno:wink: Auta obecnie mógłbym nie mieć więc nie będę się napalał i może coś się trafi:wink:
David Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Wandej a skad wiesz ze sie nie nadaje? kupie uzywke a moze padnie za pol roku?
Wandej Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Wandej a skad wiesz ze sie nie nadaje? kupie uzywke a moze padnie za pol roku? Kumpel kupił do octavii właśnie sam ten drut. To jakaś chińszczyzna i pękło mu to zaraz:kwasny: A zanim założył to już się powyginało jak podpinał silnik i cięgna. Za 150zł trafisz używkę już. Rozbierasz ją i dowalasz w tych tulejach smaru miedzianego i zapominasz że masz ten element w aucie No ale jak uważasz:wink:
David Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Wandej a skad wiesz ze sie nie nadaje? kupie uzywke a moze padnie za pol roku? Kumpel kupił do octavii właśnie sam ten drut. To jakaś chińszczyzna i pękło mu to zaraz:kwasny: A zanim założył to już się powyginało jak podpinał silnik i cięgna. Za 150zł trafisz używkę już. Rozbierasz ją i dowalasz w tych tulejach smaru miedzianego i zapominasz że masz ten element w aucie No ale jak uważasz:wink: dzieki
Stichy Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Ja staralem sie swoje odreanimowac ale nie dalo rady - jedna strona tak sie zawalila syfem ze nie mozna bylo wybic i urwalem uchwyt mocujacy Ze czas gonil to kupilem ori w ASO - 348zl, ale przynajmniej jestem pewien ze bedzie dzialac bo kupujesz uzywke i skad masz pewnosc ze nie bedzie takie cos jak u mnie
David Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 no wlasnie sprawdzalem i ori 400zl jakos wiec musisz miec ladne znizki
Wandej Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Ja staralem sie swoje odreanimowac ale nie dalo rady - jedna strona tak sie zawalila syfem ze nie mozna bylo wybic i urwalem uchwyt mocujacy Ze czas gonil to kupilem ori w ASO - 348zl, ale przynajmniej jestem pewien ze bedzie dzialac bo kupujesz uzywke i skad masz pewnosc ze nie bedzie takie cos jak u mnie Jak chodzi to go rozbierasz i smarujesz:wink: No zatartego chyba nikt nie sprzedaje:decayed: David zagadaj do czakiego on miał swego czasu bo brałem:good:
julo23 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 A skąd wiesz ze ten mechanizm masz do wymiany ? Ja swój rozkreciłem, nasmarowałem i działa juz ze 2 lata. A tak ciezko chodził ze musiałem go na imadło brać, aż dziw bierze ze silniczek sie nie spalił. Ale wycieraczki w pewnym momencie bardzo sie męczyły.
Stichy Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 no wlasnie sprawdzalem i ori 400zl jakos wiec musisz miec ladne znizki No znizki jakies mam - "ulepa" u nich kupowalem i jak cos potrzebuje to dzwonie i kurier mi przywozi
adams78 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Kolego nie mówimy tutaj o a4 B5 tylko o S4 B5. Kupując takie auto automatycznie musisz być gotowy na wysokie koszta eksploatacyjne:wink: Dziękuję za przypomnienie:whistling: Kiedy miałem B5 1.8T marzyła mi się eSa. Wiadomo, piękna buda, niemal kultowe auto i te osiągi. Kiedy kupiłem mocne, dobrze wypasione B6 to już nawet nie chcę myśleć o S4. Polecam każdemu mocne 1.8T:thumbup1: W ogóle moim zdaniem modele S w ofercie Audi są bez większego sensu. Miałyby sens gdyby nie tuning. S4 jeszcze uchodzi, ale S6, S8...? Spalanie, spalanie i jeszcze raz spalanie. Tunerzy oferuję dziś takie możliwości, że spokojnie można mieć te same i wyższe moce w znacznie mniejszych, oszczędniejszych silnikach wersji s-line. Takie luźne przemyślenia. Niech użytkownicy eSek i 2.7biT nie biorą tego za bardzo do siebie:wink:
Wandej Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Kolego nie mówimy tutaj o a4 B5 tylko o S4 B5. Kupując takie auto automatycznie musisz być gotowy na wysokie koszta eksploatacyjne:wink: Dziękuję za przypomnienie:whistling: Kiedy miałem B5 1.8T marzyła mi się eSa. Wiadomo, piękna buda, niemal kultowe auto i te osiągi. Kiedy kupiłem mocne, dobrze wypasione B6 to już nawet nie chcę myśleć o S4. Polecam każdemu mocne 1.8T:thumbup1: W ogóle moim zdaniem modele S w ofercie Audi są bez większego sensu. Miałyby sens gdyby nie tuning. S4 jeszcze uchodzi, ale S6, S8...? Spalanie, spalanie i jeszcze raz spalanie. Tunerzy oferuję dziś takie możliwości, że spokojnie można mieć te same i wyższe moce w znacznie mniejszych, oszczędniejszych silnikach wersji s-line. Takie luźne przemyślenia. Niech użytkownicy eSek i 2.7biT nie biorą tego za bardzo do siebie:wink: Ale wiesz dobrze że 300KM w 1.8T na pewno nie da rady 2.7BiT z tą samą mocą? Po za tym żeby mieć tyle KM np w b6 to już taniej by wyszło zrobić swapa jak Flyer czy Nosb
Kowi87 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 1,8t da rade tej samej mocy 2,7, liczy sie jeszcze cos takiego jak waga:wink: a to chyba logiczne które będzie lzejsze(mowa o B5), tylko koszty uzyskania tej mocy w 1,8t sa nieporównywalnie większe, niz zrobienie samego softu w 2,7 dla tych 300km:whistling: Mimo wszystko lepszym wyborem będzie 2,7:wink: A w ameryce powstał juz poradnik jak zrobic B6 2,7bit(wykaz co trzeba) The Official B6 2.7T DIY/Swap Guide
miszka Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Panowie pomoże ktoś: http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/all-rns-e-7428/index75.html#post3006831 Z góry dzięki za pomoc
P-U-M-A Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Ja też jestem teraz Technik Informatyk:grin:
Rekomendowane odpowiedzi