Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może to nie ten dział i mam nadzieje że nikt nie będzie bardzo zły jak tutaj wstawię to zapytanie ale możecie mi doradzić i powiedzieć jak radzicie sobie z nieszczelnością w tym miejscu i jak fachowo się to nazywa. Nie mam tam za dużo oleju tak raczej w normie przy tych silnikach. Wymieniałem już uszczelkę i nic to nie pomogło wszystko ładnie poskładam przegonie auto i dalej przewody się rozchodzą. Słyszałem opinie że można to zrobić z 2,5 calowej rurki ale nie wiem czy to dobry pomysł ?

http://images41.fotosik.pl/1731/b81923c01692e4efm.jpg

Denerwuje mnie to ponieważ olej leci mi na poduszkę pod silnikiem i słyszałem opinię że z taką nieszczelnością auto jest słabsze i może więcej palić.

Też miałem z tym mały problem... W końcu wymieniłem tą część w aso - koszt ok 200 zł za tą rurkę, robocizna 50 zł. Nr. tej części to: 8E0145745B. Polecam też Tobie tak zrobić. Używkę na allegro można wyrwać za 100 zł, ale czy warto... Na tym łączeniu, gdzie te "przewody" Ci się rozchodzą są takie metalowe zatrzaski, które najwidoczniej mówią już "dość"...

Mówisz o tej rurce od IC aż po to łączenie ? Czy chodzi Ci o to od tego łączenia w stronę przepływomierza ? A nie ma jakiegoś domowego sposobu bo jakoś tym rurkom nawet nowym nie ufam. Może zrobić to z jakiejś kwasówki :) ?

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Co tu trzaba zrobić cy się załapać na pierwszą stronę :kox:

Opublikowano
Może to nie ten dział i mam nadzieje że nikt nie będzie bardzo zły jak tutaj wstawię to zapytanie ale możecie mi doradzić i powiedzieć jak radzicie sobie z nieszczelnością w tym miejscu i jak fachowo się to nazywa. Nie mam tam za dużo oleju tak raczej w normie przy tych silnikach. Wymieniałem już uszczelkę i nic to nie pomogło wszystko ładnie poskładam przegonie auto i dalej przewody się rozchodzą. Słyszałem opinie że można to zrobić z 2,5 calowej rurki ale nie wiem czy to dobry pomysł ?

http://images41.fotosik.pl/1731/b81923c01692e4efm.jpg

Denerwuje mnie to ponieważ olej leci mi na poduszkę pod silnikiem i słyszałem opinię że z taką nieszczelnością auto jest słabsze i może więcej palić.

Też miałem z tym mały problem... W końcu wymieniłem tą część w aso - koszt ok 200 zł za tą rurkę, robocizna 50 zł. Nr. tej części to: 8E0145745B. Polecam też Tobie tak zrobić. Używkę na allegro można wyrwać za 100 zł, ale czy warto... Na tym łączeniu, gdzie te "przewody" Ci się rozchodzą są takie metalowe zatrzaski, które najwidoczniej mówią już "dość"...

Mówisz o tej rurce od IC aż po to łączenie ? Czy chodzi Ci o to od tego łączenia w stronę przepływomierza ? A nie ma jakiegoś domowego sposobu bo jakoś tym rurkom nawet nowym nie ufam. Może zrobić to z jakiejś kwasówki :) ?

Tak, o tej od IC aż po te łączenie. Zaznaczona na schemacie nr. 10 Vehicle- spare parts for AUDI Audi A4/S4/Avant quattro 2005

U mnie po tej wymianie rurki już się nie rozchodzą. :wink: Z kwasówki możesz zrobić pewnie cały dolot (egr-out) :naughty:

Opublikowano

rezać,rezać i jeszcze raz rezać... a na poważnie, w tej chwili wstrzymany jest nabór do Dyvision-u do xxx czasu... czekamy na nowe kierownictwo

Opublikowano
z czarnej kostki pod totelami a z któryc pinów to mogę sprawdzić jutro

To są fotele z B6 czy z B7? Czy ja już Tobie nie pisałem jak to podłączyć?

Czarną kostkę ma tylko fotel kierowcy czy pasażer też?

Sprawdź i podaj które piny są obsadzone i jaki jest kolor danego kabelka.

Opublikowano

Ty już nic...auto masz pomodzone odpowiednio...poprostu musi Bart`s Cię tam umieścić :decayed:

a tak poważnie to wróćmy do tematu i przekażmy to komuś kto to poprowadzi!! bo temat jak zwykle ucichł...ja mogę się tym zająć :whistling:

Opublikowano

No właśnie ja też czekam na wpisanie się a tu d*pa:kwasny:

Opublikowano

Fotele są z B6...oba maja czarna kostkę..

a piny idą tak:

5- niebieski,

6- żółty

7- zielony

8- brązowy

Opublikowano

te fotle są z wersji US oba mają po 4 kabelki i to jest dziwne , zapewne będzie to wpiete pod sterownik poduch jak pisaleś ale pewnie moduł jaśków musi być inny:wink:

Opublikowano

A jak oblukać czy ma się czujnik zapięcia pasów? Czy to chodzi o tą czarna kostkę? Pewnie nie mam ale tak pytam z ciekawości:wink:

Opublikowano
A jak oblukać czy ma się czujnik zapięcia pasów? Czy to chodzi o tą czarna kostkę? Pewnie nie mam ale tak pytam z ciekawości:wink:

tak czarna kostka , z tego co pamietam to niemialeś:wink:

Opublikowano

Jo kuźwa Ty potrafisz człowieka zdołować z samego rana:facepalm::polew::polew:
Opublikowano

Jo kuźwa Ty potrafisz człowieka zdołować z samego rana:facepalm::polew::polew:

:polew:

zaraz tam zdołować poprostu wie co by go czekało

Opublikowano

Pablo daj znać kiedy będziesz jechał do Pumy.

Może przetne Ci drogę w połowie i sie stykniemy. Obczaje twoją Audiczkę :wink:

Opublikowano

Ja bym przygarnął taki napis, ale na grilla. Ma ktoś?

Opublikowano

A nie miał by ktoś takiej śrubki za zbyciu ?

p1050344a.jpg

Opublikowano

Czy ktoś mi może powiedzieć ile kosztuje znaczek s-line na gril w aso

Opublikowano

około 100-110pln

Opublikowano

---------- Post dopisany at 19:50 ---------- Poprzedni post napisany at 19:42 ----------

Czy znaczek s-line od b7 w gril pasuje do b6 ?