POWER-KRIS Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Masz bo już mi się pisać nie chce bo i tak znajdzie się banda co wie lepiej. http://www.hesta.com.pl/sklep/product.php?id_product=199 Sony Xperia Tapatalk 4
mech15 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Masz bo już mi się pisać nie chce bo i tak znajdzie się banda co wie lepiej. Filtr ceramiczny LT 455HTW - P.U.H. Hesta - Sklep Sony Xperia Tapatalk 4 widzałem to już, ale z tego wynika tylko tyle że radio które dostałem nie jest tak bardzo skopane
POWER-KRIS Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Co byś z nim nie robił nie pozwól na zmianę filtra na IT włożyłem ogłuchłem w sensie radio ogluchlo wróciłem do swojego. Nasze przenoszą +-3 a IT 2.Jak to wam wytłumaczyć. Ten IT pracuje w węższym paśmie i o ile na dwóch tak samo zrobionych radiach będzie super to inni mają różne zlomy i nastąpi brak łączności między wami a jak wiecie większość użytkowników ma tanie radia. No chyba ze ktoś chce tylko z prezesami gadać. Powiadasz ze D475 nie ma to nie wiem czemu u nas od 2 lat wszystkie mają. Sony Xperia Tapatalk 4
mech15 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Na razie to zakupię antenę, wystroję, pojeżdżę z tym trochę i wyślę na jakiś przegląd
hornet Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Do mnie wszystko dotarło dzisiaj... jestem zadowolony. Bez żadnego strojenie daje radę. Wystroję jak będę miał chwilę wolnego czasu.
POWER-KRIS Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Moim zdaniem tylko kondensator wam potrzebny jakiś mic k-po z wzmocnieniem i echem i stabilizator 9V no jak się ma fantazje to dwa. Sony Xperia Tapatalk 4
mech15 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 od jakiegoś czasu miałem chrapkę na stację lutowniczą jest stabilizator, nawet dość zaawansowany: UNIWERSALNY MODUŁ STABILIZATORA 9V 0,5A
Fido Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Przewaliłem cały temat i już sam nie wiem. Doradźcie, co wybrać. 1. cb radio President TEDDY ASC gwar.5 lat *PROMOCJA* (3466271883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. 2. cb radio M-TECH LEGEND III + antena FLORIDA / GUMA (3471470349) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. 3. CB RADIO YOSAN TURBO JM-3031M 2xGRAT. W-wa Sklep (3462442272) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ans Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Muszę się pochwalić dotarła do mnie świeża Omega oryginał na magnesie jak widać też oryginalnym siriowskim 12,5 cm za całe 9 dyszek i musze Wam napisać z czym sie dzisiaj spotkałem pojechałem do najbliższego serwisu CB ponieważ nie mam tutaj żadnej nawet najprostszej SWR miarki, a do Łodzi mam za daleko żeby jechać zestroić antene Panowie nie wierzyłem po prostu niby dobry sklep zajmujący się tym. Pomijam fakt że tam ta omega kosztuje 180zł Pan mówi że mi zestroi antene, nie mógł znaleźć swojej miareczki więc odpakował nowego Faruna - takiego allegro za 4 dyszki swr miarke widziałem że przy pierwszym pomiarze wyszło że antenka jest dobrze zestrojona już jak stała na dachu (wsunąłem promiennik do końca i zakręciłem a tu swr wyszedł 1,1) Pan natomiast mówi mi że zestroił mi antene tym urządzeniem, pokazując na swr miarke, przełączał tam pstryczek który był coś cudował i mówi że sie napracował żeby ją zestroić pytam sie go na czym polega strojenie miernikiem? on na to że bede miał mniej szumów i dłuższy zasięg.... mówie mu że jestem elektronikiem i żeby mi wytłumaczył w jaki sposob to możliwe zestroić antene miernikiem nie dotykając jej, jak po prostu swr było dobre (co ciekawe sprawdził antene tylko na 20 kanale), Pan zaczął coś mruczeć pod nosem, gadać sobie i w końcu mówi "15zł" mój Boże ma ktoś taki miernik który stroi anteny?
hornet Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 mój Boże ma ktoś taki miernik który stroi anteny? mój miernik robi kawę Yebany dziad... takich fachmanów powinno się zagazować
mech15 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Przewaliłem cały temat i już sam nie wiem.Doradźcie, co wybrać. 1. cb radio President TEDDY ASC gwar.5 lat *PROMOCJA* (3466271883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. 2. cb radio M-TECH LEGEND III + antena FLORIDA / GUMA (3471470349) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. 3. CB RADIO YOSAN TURBO JM-3031M 2xGRAT. W-wa Sklep (3462442272) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. CB RADIO FORUM :: Strona Główna
Fido Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 No nie pomogłeś. Ale dzięki za chęci.
mech15 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 CB RADIO FORUM :: Zobacz Forum - Porwnanie radioodbiornikw CB poczytaj sobie, wszystkie odbiorniki które wymieniłeś są tam szczegółowo opisane, wybierz to co tobie pasuje
POWER-KRIS Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Ja być za Yosanem potem za Walkerem. Albo sprzedaj auto i Kenwooda kupuj. Sony Xperia Tapatalk 4
edekxp Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Mam właśnie Yosana i działa idealnie, antena sirio omega 27 uchwyt na klapie Tapatalk
Gutterman Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Ja tez polecam yosana turbo mam i sobie chwale i do tego antena sirio turbo 2000 mag 12,5 cm
sokal Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Muszę się pochwalić dotarła do mnie świeża Omega https://lh3.googleusercontent.com/-xoypfroXYOw/UhR-uOUBO7I/AAAAAAAAC9I/yaGJojRgOZg/w422-h563-no/IMAG0523.jpg oryginał na magnesie jak widać też oryginalnym siriowskim 12,5 cm za całe 9 dyszek Uważaj na kabelek Ja nie uważałem
POWER-KRIS Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Trzeba od środka na kablu zacisnąć opaskę elektryczna i nie będzie się wyrywał . ;-) Sony Xperia Tapatalk 4
sokal Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 A to tak jeszcze jak wrzucam fotki to mam kilka jeszcze ciepłych z bebechów gruszki od Lafayette Venus Dla zainteresowanych:
Ans Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Trzeba od środka na kablu zacisnąć opaskę elektryczna i nie będzie się wygrywał. ;-) Sony Xperia Tapatalk 4 Sokal i Kris myślicie że jak wezme normalnie opaske zaciskową to przytrzyma nie ? Sokal jak Lafajetka Ci sie spisuje? ---------- Post dopisany at 16:35 ---------- Poprzedni post napisany at 16:35 ---------- Ja chyba musze zacząć sprzedawać anteny bo swoich prywatnych mam.... 5
Rekomendowane odpowiedzi