Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Strefa motocyklistów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

petarda:) dlugo szukales? ja patrzylem za jakas 250 4t okolo 2010 rok to same zlomy wytyrane i chore pieniadze za nie :facepalm:

Prawie 2 miesiace mi zaszlo, ciezko dobrego exc wyrwac. Ceny zaporowe a i stan wiele do zyczenia zostawia. Ja jak po swojego dzwonilem to aukcja dopiero godzine byla altywna i to ledwo sie wyrobilem zeby pierwszemu go ogladnac. Trzeba non stop siedziec na allegro i olx i w pojawi sie jakas oferta. Ja akurat szukalem wiecej niz 250 ze wzgledu na czestotliwosc serwisu.

No ale mocy to troche za wiele ( nigdy nie sadzilem ze cos takiego napisze ) ale idzie jakos nad tym zapanowac :)

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 204 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z czasem mocy bedzie za mało :) mialem cr z poczatku mocy miała nadmiar po pewnym czasie zaczęło mi jej brakować :P

Opublikowano

petarda:) dlugo szukales? ja patrzylem za jakas 250 4t okolo 2010 rok to same zlomy wytyrane i chore pieniadze za nie :facepalm:

Prawie 2 miesiace mi zaszlo, ciezko dobrego exc wyrwac. Ceny zaporowe a i stan wiele do zyczenia zostawia. Ja jak po swojego dzwonilem to aukcja dopiero godzine byla altywna i to ledwo sie wyrobilem zeby pierwszemu go ogladnac. Trzeba non stop siedziec na allegro i olx i w pojawi sie jakas oferta. Ja akurat szukalem wiecej niz 250 ze wzgledu na czestotliwosc serwisu.

No ale mocy to troche za wiele ( nigdy nie sadzilem ze cos takiego napisze ) ale idzie jakos nad tym zapanowac :)

A tak z ciekawosci co ile trzeba serwisowac taka 250 w 4T? I co wchodzi w serwis takiego 4T? Na pewno regulacje luzów zaworowych? Mialem wczesniej 125 w 2T i dawala rade a mehanika to nie pamietam by widzial :decayed:

Opublikowano

Koszta sa niemale... zalezy tez czy mowimy o enduro typowym czy full crossie. Luzy zaworowe co 15-20mth, olej co 10-15mth, lancuszek rozrzadu 50-60mth, tlok to juz zalezy od wlasciciela i od jazdy... w crossie 40-70mth, enduro dluzej pojezdzi na tloku. Ale to tak tylko orientacyjnie napisalem, na innych forach jest opisane, ale wiadomo trzeba wszystkie informacje filtrowac co ludzie pisza. Najlepiej pogadaj z kims kto uzytkuje taki sprzet i ma o tym pojecie.

Opublikowano

ok dzieki:) pogadam z mechanikiem który własnie serwisuje mi Kawe moze zna sie na cross ^_^

Opublikowano

ja od 2 miesięcy szukam crossa, ale jakoś w tym roku nic nie ma na allegro, olx

prawie wszystkie to śmietniki do remontu, albo cena kosmos.

w moim przypadku to chcę Yamahę YZF 450, taką od 2010r

Opublikowano

wiem ze sie w!@#$%^& na to co powiem ale uwazam ze taki sprzet to lepiej kupic nowy

zdaje sobie sprawe z tego ze nie kazdego stac na tak ogromny wydatek

ale sami widzicie jak to wyglada, albo zajezdzony trup albo cena z kosmosu

Opublikowano

masz rację, tylko szkoda mi 30 tys na tego typu motor, którego będę głównie niszczył w lesie.

Jak się kupuje nówkę to z założenia człowiek o nią dba, chucha, dmucha, a w moim przypadku może pierwszy wyjazd nie skończy się upadkiem bo będzie docieranie i poznawania motyocykla, ale każdy kolejny wyjazd, to wywrotka, koziołek, szlif, błoto, woda itd.

a ceny plastików, owiewek są dość wysokie,

już powoli zaczynam myśleć, że może lepiej kupić jak najtaniej jakiegoś w miarę jeźdżącego, rozebrać na kawałki, wyremontować- czyli wsadzić $$$ i dopiero wtedy cieszyć się jazdą i mieć w d....pie, to że jak się wywale to uszkodzę, podrapię, połamię jakieś elementy.

Opublikowano

Strzałka :)

CBR F4 na pierwszy motocykl to dobry pomysł :) ?

Opublikowano

moim zdaniem tak, sam na F4i uczylem sie jezdzic i mysle ze sporo wybacza;)

Opublikowano

Dam Ci namiar na mojego kumpla bo tez sie uczyl na f4. Jedz do Wielunia na cmentatz i zaraz kolo bramy go znajdziesz :-/

Opublikowano

Nie zamierzam szaleć :)

Rekreacyjna jazda, taki zamiar i chęci :) a po prostu F4 strasznie mi sie podoba a przycisnąc też idzie czym, najwyżej na początek zakleje manetke na 50% :P

GS500 jezdzilem 2 dni to jakoś myśle by to było heh

Opublikowano

jeśli potrafisz jeździć z głową myślę że nic ci nie grozi :)

Opublikowano

No to przesiadka będzie spora , z enduro 250 na crossa 450 .

Yamahe YZ450F polecam ci z całego serca , są to pancerne silniki , zawieszenie będziesz miał twarde w porównaniu do twojego WRF-a .

Powiem ci tak jak umiesz bardzo dobrze jeździć to wystarczy ci YZ250F , motor lekki i poręczny .

Bardzo dobrą alternatywą dla YZ250F jest teraz KX250F powyżej 2012 roku .

Te motory są bardzo żywotne i nie padają silniki tak jak to jest w przypadku każdego nowego KTM-a

Jak byś był z Podhala to dał bym ci namiary na gościa co wozi nowe lub prawie nowe sztuki z USA , ale zadzwoń do niego możliwe że wysyłka motocykle

http://wwmotoserwis.otomoto.pl/

Edytowane przez mnetzimny

Opublikowano

Piękna maszyna i jaka frajda z jazdy:)

Opublikowano

No to przesiadka będzie spora , z enduro 250 na crossa 450 .

Yamahe YZ450F polecam ci z całego serca , są to pancerne silniki , zawieszenie będziesz miał twarde w porównaniu do twojego WRF-a .

Powiem ci tak jak umiesz bardzo dobrze jeździć to wystarczy ci YZ250F , motor lekki i poręczny .

Bardzo dobrą alternatywą dla YZ250F jest teraz KX250F powyżej 2012 roku .

Te motory są bardzo żywotne i nie padają silniki tak jak to jest w przypadku każdego nowego KTM-a

Jak byś był z Podhala to dał bym ci namiary na gościa co wozi nowe lub prawie nowe sztuki z USA , ale zadzwoń do niego możliwe że wysyłka motocykle

http://wwmotoserwis.otomoto.pl/

WR póki co zostaje w domu na przejażdżki po mieście i grzyby, ale YZF450F będzie do wariowania.

Jeździłem kuzyna 450-tką i na początku to "diabeł" na dwóch kółkach, ale nie chce mniejszej pojemności.

YZ250F także bardzo populnarny i dobry sprzęt, też trochę pojeździłem, ale to nie to.

o Kawasaki KX250F nie czytałem, nie znam nikogo kto taki sprzęt ma, muszę poczytać

KTMa nie chcę.

Dzięki za linka, zadzwonię, podpytam. ( jak będzie dobry sprzęt to dojazd na podhale to nie nie problem;) )

Edytowane przez lapek85

Opublikowano

Ponawiam pytanie. Mial ktos stycznosc z KTM Duke 690?

Opublikowano

Ja juz nigdy wiecej tego bledu nie zrobie i nie kupie crossa do latania po lesie. Cross tylko na tor, do latania po lasach i bagnach enduro. Tak samo i Tobie odradzam...

Opublikowano

Ja juz nigdy wiecej tego bledu nie zrobie i nie kupie crossa do latania po lesie. Cross tylko na tor, do latania po lasach i bagnach enduro. Tak samo i Tobie odradzam...

Dlaczego, możesz uzasadnić? Chodzi o zawiechę, brak homologacji, częsty serwis i koszta z tym związane?

Opublikowano

Po części mu chodzi o zawieszenie , ale ja jeździłem po lesie na YZ250 i YZ450F i jakoś nie narzekałem .

Jak bym miał teraz wracać z powrotem w teren to kupił bym YZ250F , lekka mocy ma , wszędzie nią wyjadę i dotrzymam kroku crossowej 450 w 4T .

Można jej tak po ustawiać zawieszenie przód i tył , że się przyjemnie jeździ w lesie

Edytowane przez mnetzimny