Maxx1979 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Mam takie pytanie czy wszystkie b5 mają pedał gazu niżej niż pedał hamulca i sprzęgła, denerwujące jest to że trzeba unosić/przenosić noge/stope z gazu na hamulec było by mi o wiele wygodniej jak bym miał całość na tym samym poziomie nawet szybkość reakcji była by o wiele szybsza w momencie np: awaryjnego hamowania,można to jakoś skorygować i unieść pedał gazu do tego samego poziomu co pedał hamulca/sprzęgła
Banan Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 muszę sprawdzić u siebie ale nie zwróciłem na to uwagi
mpoloo Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ja u siebie mam niżej. Mam nadzieję, że cię uspokoiłem.
_Solar_ Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 ja równiez mam trochu nizej wiec tak chyba musi juz byc w naszych autach
Rafal_ Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 u mnie też jest niżej trochę byłaby lipa gdyby był na takiej samej wysokości - jakoś średnio mi się widzi trzymanie stopy praktycznie non-stop tak wysoko i pod takim kontem
dawkol-d1 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Też mam niżej i dobrze Jest to znacznie bardziej praktyczne. W razie nagłego hamowania szybciej i łatwiej się naciśnie na hamulec. W Focusie II jest na tej samej wysokości i czasami miałem problem ze znalezieniem hamulca Przekładałem normalnie nogę jak w audi a tu pedału hamulca nie ma Po prostu był za nisko
Szamek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 kolego jeśli Cię to uspokoi to też u mnie jest niżej szczerze to nawet nigdy nad tym nie myślałem i zawsze mi się dobrze jeździło, jeździłem kiedyś autem który miał sprzęgło, hamulec, gaz na jednej wysokości i wtedy było szukanie pedału hamulca :gwizdanie:
Maxcudo Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Jest to znacznie bardziej praktyczne. W razie nagłego hamowania szybciej i łatwiej się naciśnie na hamulec. Zgodzę się. Tez się bardzo ciesze ze jest niżej. Gdyby były równo to nie jeden jeszcze by razem z hamulcem wypluł tłoki tłumikiem, bo cisnął by oba
bialy986 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Też mam niżej.Ale co innego mnie zastanawia-czy u Was też jest luzny(w sensie możecie nim ruszać góra-dół)?
OTom Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 jest i niżej i luźny kurcze, w życiu bym nie wpadł na że jest to problem. Przecież audi to wzór pod względem ergonomi i skoro pedał jest niżej to znaczy że tak ma być
zdzis Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 jest niżej i jak wyżej nadmieniono niema możliwości wciśnięcia obu pedałów a jak już chcesz podriftować to pięta na gaz palce na hamulec.
morsdicti Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Jest luz i jest niżej, jak chcesz wyżej to podciągnij linke przy przepustnicy jest taki miernik jakby z zawleczką ... 15scie pozycji możesz ustawić - tylko żeby było napięte na przepustnicy bo ona musi odbijać to nie do tego służy he ale pedał podnosi - a już na pewno jeżeli tak Ci to przeszkadza zniweluje luz ... który też mimo iż wydawać by się mogło inaczej - być musi. Trochę wprawy i operujesz jedną nogą i pedałem hamulca i gazu - moja b5tka jak zaczeła przygasać to nauczyłem się jeździć operując jedną nogą dwoma pedałami (dodając gazu na luzie przy jednoczesnym hamowaniu i trzymaniu sprzęgła) - dla chcącego nic trudnego he i z rozmiarem buta 43 da radę
dogasso Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 trochę byłaby lipa gdyby był na takiej samej wysokości - jakoś średnio mi się widzi trzymanie stopy praktycznie non-stop tak wysoko i pod takim kontem wychodzisz z auta gdzie jest tak wysoko ten gaz i ledwo stoisz bo masz zakwasy mam jak wszyscy - NIŻEJ i LUŹNY! I Bogu dzieki za to
Maxx1979 Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Opublikowano 3 Lutego 2011 dzięki za odpowiedzi pedał gazu ma być niżej może to moje przyzwyczajenie z poprzednich aut którymi jeździłem
mas0n Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Też mam niżej i dobrze Jest to znacznie bardziej praktyczne. W razie nagłego hamowania szybciej i łatwiej się naciśnie na hamulec. W Focusie II jest na tej samej wysokości i czasami miałem problem ze znalezieniem hamulca Przekładałem normalnie nogę jak w audi a tu pedału hamulca nie ma Po prostu był za nisko IHMO właśnie o to chodzi żeby nie było takich przypadków: http://www.youtube.com/watch?v=zuiZ-Z4UIPE
dogasso Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Ta pomylka musiala duzo kosztowac... Gdzie tacy ludzie sie rodza??
Maxx1979 Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Opublikowano 14 Lutego 2011 oglądałem niedawno b5 dopiero co sprowadzoną która miała przykręconą blachowkrętami drewnianą deske do pedału gazu zgadnijcie po co ? zobaczcie jak Lamborghini Reventon ma gaz z hamulcem, Gaz nie jest wcale niżej przez co reakcja nogi w czasie przeniesienia jej na hamulec jest natychmiastowa
Azazello Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 Ja także mam niżej nie spotkałem się z tym aby pedał gazu był wyżej niż hamulec
Rekomendowane odpowiedzi