Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] LPG czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam rozumiem ze wszyscy macie zbiorniki w miejscu na kolo zapasowe. Jakie wielkosci da sie tam wcisnac ??

ja mam 62 litry :naughty:
Opublikowano

Witam rozumiem ze wszyscy macie zbiorniki w miejscu na kolo zapasowe. Jakie wielkosci da sie tam wcisnac ??

A nie wystaje Ci ponad ? że górke masz ? gdzieś czytałem że 51 czy 52 jest akurat :>
Opublikowano

A nie wystaje Ci ponad ? że górke masz ? gdzieś czytałem że 51 czy 52 jest akurat :>

nie jest ok, sam się dziwie że taki duży wszedł
Opublikowano

A nie wystaje Ci ponad ? że górke masz ? gdzieś czytałem że 51 czy 52 jest akurat

tez slyszalem takie opinie ale skoro taki duzy wszedl to sie chwali :)

Opublikowano

jaki producent i wymiary?? masz to na homologacji jak mozesz to wpisz, bo srednio kojarze taka butle chyba ze bormech tylko ze ona dosc wysoka jest... i ile wchodzi Ci do pelna??

Opublikowano

jaki producent i wymiary?? masz to na homologacji jak mozesz to wpisz, bo srednio kojarze taka butle chyba ze bormech tylko ze ona dosc wysoka jest... i ile wchodzi Ci do pelna??

no własnie Bormech, mam na to homologację

Opublikowano

no to jezeli bormech to sa dwie opcje... albo masz wyjatkowego avanta z ogromna wneka albo chlopaki wywalili/zmodyfikowali dolne wzmocjnienie we wnece bo bormech 62 to rozmiar 630x250 i jest on wyzszy o 250mm od typowego 630x225 ktory zazwyczaj sie montuje w tych autach...

ale jak weszlo i nie wystaje to tylko sie cieszyc ze zwiekszonego dystansu na butli :hi:

Opublikowano

Ponad 70tyś przejechane STAG 300Plus Valdemary czerwone 42L do pełna - auto śmiga :hi:

Opublikowano

U mnie 40 tysięcy przejechane na STAG 4, Waldki czerwone, Zavoli. Zero problemów spalanie miasto ok 13 l trasa ok 10 l. Jak dla mnie warto montować.

Opublikowano

A u mnie w starym B5 ADR przejechane na LPG 330.000 i teraz syn go jeszcze dodziera.I nie jest to sekwencja.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No to teraz ja dorzuce swoje pare groszy ale o troche innym silniku w B6... Mam 3.0 ASN instalacja ZENIT wtryski Matrix reduktor MagicJET wersja na 350 km. AUTO SMIGA BEZAWARYJNIE JUZ OD 70 TYS KM. Spalanie za 120 zł robie 350-400 km. Idzie tak samo jak na benzynie do odcinki na każdym biegu :) żadnych check engine czy tego typu spraw. Przełącza gaz/pb niezauważalnie ale do 3.0 graty muszą być naprawde dobre i do 2.0 ALT napewno też bym nie żałował i dołożył bym do dobrych wtryskiwaczy. Reduktor też minimum do 200KM.

pozdrawiam

Opublikowano

a a tylko szybko odpowiem na pytanie zawarte w temacie watku.

lpg-czy warto?

-bezapelacyjnie warto!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1,6 101 KM , przejechane 150 tys na gazie ( instalacja mieszalnikowa )

problemy :

częstsza wymiana świec i przewodów WN

częstsze przerdzewienie tłumika

poza tym bez żadnych problemów z silnikiem

więc warto

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki panowie po tylu opiniach widze ze warto , a mozecie mi napisac wszystkie podzespoly i orietacyjne ceny ktore deda dobre do mojego 2.0 ALT? z gory dzieki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

warto tyle dodam :decayed:

Opublikowano

stag 300+, wtryski hana 2000 czerwone, reduktor kme silver, filtr fazy lotnej FL02, koszt 2500-3000zł zależy gdzie zakładasz

Opublikowano

plus prawidłowo nawiercony kolektor, i ja wole filtry matrixa.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

stag 300+

Hana czerwone

reduktor ac r01

nie ma się nad czym zastanawiać tylko się umawiać i zakładać:)

Opublikowano

stag 300+

Hana czerwone

reduktor ac r01

nie ma się nad czym zastanawiać tylko się umawiać i zakładać:)

do ALT hany zielone i tak trzeba zejsc z cisnieniem a mnoznik bedzie ponizej 0,8, czerwone za wydajne chyba ze kolega podwal do 1.8T:) jak do 1.8 T to jeszcze miedz 8 i hana niebieska

Opublikowano

gaz się opłaca , przy obecnych cenach benzyny na stacji to na pewno. Zależy też ile jeździsz. to twój wybór ale jakaś dobra sekwencja jak najbardziej będzie git. :)