Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rezanie bixenonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktoś miał stycznosc z soczewkami z A5 bixenon? 2012 rok, dobre są? są chyba krotsze niz te z b8, nadaja sie do lamp b5fl?

---------- Post dopisany 31-05-2014 at 21:40 ---------- Poprzedni post napisany 28-05-2014 at 22:43 ----------

mam też drugie pytanie, tak naprawde i jedno i drugie kieruje glownie do gwertego

czy wkłady lamp czyli odbłysniki długich z mocowaniem na soczewke sątakie same i w DEPO i VALEO? czy pasują zamiennie a szczegolnie czy te z VALEO będą pasowały do lamp DEPO - chodzi o polifty oczywiscie

Opublikowano
czy ktoś miał stycznosc z soczewkami z A5 bixenon? 2012 rok, dobre są? są chyba krotsze niz te z b8, nadaja sie do lamp b5fl?

---------- Post dopisany 31-05-2014 at 21:40 ---------- Poprzedni post napisany 28-05-2014 at 22:43 ----------

mam też drugie pytanie, tak naprawde i jedno i drugie kieruje glownie do gwertego

czy wkłady lamp czyli odbłysniki długich z mocowaniem na soczewke sątakie same i w DEPO i VALEO? czy pasują zamiennie a szczegolnie czy te z VALEO będą pasowały do lamp DEPO - chodzi o polifty oczywiscie

soczewka to chyba hella 3 w tych z a5. podejdzie bez problemu. (oczywiście po dopasowaniu)

odbłyśniki są takie same. powinny pasować zamiennie. kwestia różnicy jest tylko w osadzeniu soczewki, troche się różni w valeo i depo ale i tak musisz to przerobić pod bix więc to nie problem

Opublikowano

To git, bo mam jeden oddzielny zestaw wkładów valeo, będę mógł na spokojnie dorezac sobie na nich soczewki i potem tylko podmienic na gotowce do moich depo

---------- Post dopisany 04-06-2014 at 23:26 ---------- Poprzedni post napisany 01-06-2014 at 14:11 ----------

z powodu braku czasu i kasy sprzedaje jednak soczewki, moze ktos chetny? z A5, elektromagnes działa w każdej, kabelki i wtyczki do niego są, odbłyśniki bdobry stan, soczewki względnie małe, nic nie wystaje idealne do lamp poliftwych, chce 100+ 15 kw, info zamieszcze tez w dziale sprzedam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To git, bo mam jeden oddzielny zestaw wkładów valeo, będę mógł na spokojnie dorezac sobie na nich soczewki i potem tylko podmienic na gotowce do moich depo

---------- Post dopisany 04-06-2014 at 23:26 ---------- Poprzedni post napisany 01-06-2014 at 14:11 ----------

z powodu braku czasu i kasy sprzedaje jednak soczewki, moze ktos chetny? z A5, elektromagnes działa w każdej, kabelki i wtyczki do niego są, odbłyśniki bdobry stan, soczewki względnie małe, nic nie wystaje idealne do lamp poliftwych, chce 100+ 15 kw, info zamieszcze tez w dziale sprzedam

Masz jeszcze te soczewki? Albo wie ktoś, gdzie można dorwać soczewki bixa żeby były w miarę pewne? Na allegro to wiadomo, różnie bywa, ludzie czasami sami nie wiedzą co sprzedają :facepalm: Gwerty już jakiś czas na forum się nie logował, ma ktoś jakiś kontakt do niego? Jakieś fb czy coś? Pisałem mu na nr tel ale nie dostałem odpowiedzi :(

Opublikowano

Wlasnie ja też pisałem do gwerty i nie odzywa się

A ja mam pytanie z kolei czy macie też problemy z migającymi ledami z dziennych z zestawu od gwerty? Kupiłem żarówki 72led bo takie mi gwerty polecił i niestety ale mrugają. Myślałem, że się przepalają ale jak auto nie jest odpalone tylko zapłon jest to jest ok.

Opublikowano

U mnie dzienne od paru lat działają bez problemu

Opublikowano

Kowi87 a nie wiesz czy gwerty dawał jakiś stabilizator napięcia? Bo noże u mnie po prostu nie ma.

Albo po prostu żarówki mam do du** i tyle.

Możecie polecić jakieś sprawdzone żarówki?

Opublikowano

Pany a czym oklejacie odbłyśniki w lampach???

Ja zrobiłem to taśmą malarską i powiem wam że trochę mi taśma ściągnęła widać to dopiero z bliska.

Cale szczęście ze lamy miałem bele jakie tzn z urwanymi zatrzaskami itd ale jak wezmę się za swoje nie chce powtórzyć znów tej samej gapy...

Opublikowano

Nie wiem, u mnie elektryk zrobił całą nową wiązke pod dzienne na 2 przekaźnikach

Opublikowano

Hmmm to cholera wie teraz od czego to może być. Przekaźnik u mnie jest na pewno jeden.

A inni użytkownicy drl od gwerty nie mają problemów?

Opublikowano

Hmmm to cholera wie teraz od czego to może być. Przekaźnik u mnie jest na pewno jeden.

A inni użytkownicy drl od gwerty nie mają problemów?

Sprawdź czy masz dobre ładowanie na alternatorze. Bo może być to od tego wina.
Opublikowano

Ładowanie mam ok, w tym roku nawet regenerowalem alternator takze chyba nie to...

Opublikowano

ma ktos moze jakis kontakt z Gwertym. Chcialem od niego zakupic projektory bixenonowe ale nie odpisuje na PW

Opublikowano

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/143080-lista-na-samopoziom-chce-ktos-jeszcze-moge-zrobic-ii-ture/?p=2078845

Pod postem jest jego nr tel, jakiś czas temu pisałem z nim o bixach, projektory ma po 150zł

Opublikowano

Chłopaki co potrzebujecie mam dojście do bixów. Pisać na pw.

Opublikowano

Jakie palniki i przetwornice muszę dać do soczewek z A5? Tam jest D1S?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Próbował ktoś rozklejać lampy depo , te dzielone z soczewką ??

Próbował ktoś rozklejać lampy depo , te dzielone z soczewką ??

A i czym najlepiej potem to skleić ? K+D z Wurtha się nada ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja skleilem je na silikon temperaturowy czarny nic nie paruje depo dzielone yvejusyg.jpg

Edytowane przez sebidi

Opublikowano

Rozklejał ktoś lampy po sklejeniu K+D Wurtha? Mariusz coś mi się kojarzy że Gwerty jak robił bixy to sklejał je potem właśnie K+D Wurtha :)

Opublikowano

Robi ktoś obrysówki US w zespolonych Valeo?