Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja rozumiem o co Ci chodzi, i wiem o tym co trzeba zrobić na końcach rurek więc nie wiem z czego śmiech.

Moje pytanie odnosiło się do kwestii tego czy takie połączenie nie będzie ustępować rozwiązaniu polegającym na wyspawaniu wszystkiego w rozumieniu osiągnięć. Bo części mogę sobie pozbierać później oddać na obspawanie i na końcu złożyć. A nie pojechać gdzieś i zostawić auto na jakiś okres czasu. :rolleyes:

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 782,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

silikon drozszy a tip jest chyba w dziale sprzedam , JUZIU sprzedaje

z całym szacunkiem dla juzia za cenę 450pln można kupić wszystkie silikony samco do aeb, Jak wcześniej pisałem czekam na promocję. :wink4:

Opublikowano

takie połączenie nie będzie ustępować rozwiązaniu polegającym na wyspawaniu wszystkiego w rozumieniu osiągnięć

nie bedzie ustępować :good:

więc nie wiem z czego śmiech.

pewnie z tych "smarków" :wink4:

z całym szacunkiem dla juzia za cenę 450pln można kupić wszystkie silikony samco do aeb,

kupisz Tipa z samco za 450pln ??? ja nie wiedziałem za ile juziu pcha , kupowałem za 300pln

Opublikowano

Ja rozumiem o co Ci chodzi, i wiem o tym co trzeba zrobić na końcach rurek więc nie wiem z czego śmiech.

Moje pytanie odnosiło się do kwestii tego czy takie połączenie nie będzie ustępować rozwiązaniu polegającym na wyspawaniu wszystkiego w rozumieniu osiągnięć. Bo części mogę sobie pozbierać później oddać na obspawanie i na końcu złożyć. A nie pojechać gdzieś i zostawić auto na jakiś okres czasu. :rolleyes:

na jaki okres czasu wstaw do mnie i w jeden dzień Ci to ogarne... :tongue4: [br]Dopisany: 15 Styczeń 2012, 14:20_________________________________________________tak tak z tych smarków :polew:

a ja Tip mogę uspawać za 250zł+kw jeśli byli by chętni...

Opublikowano

Nie po drodze mi kolego :decayed:

Dzięki moskal ! wiadomo, każdy potrafi oddać auto i wyłożyć siano. Ja chcę to ogarnąć sam, a nie umiem spawać :)

Opublikowano

Dzięki moskal ! wiadomo, każdy potrafi oddać auto i wyłożyć siano. Ja chcę to ogarnąć sam, a nie umiem spawać :)

Nosb w 1.8t robił sobie niskobudżetowego fmica , prosze :

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=63127.0;highlight=homemade+fmic

Opublikowano

Nie po drodze mi kolego :decayed:

to że ktoś Ci coś pospawa to nie znaczy że nie zrobisz sam czegoś do auta stroić auto też chciał byś sam?? :polew:

Opublikowano

Bawienie się z programem to jednak trochę inna ranga niż pomierzenie paru rzeczy a później poskładanie ich prawda? Nie mam ani narzędzi spawalniczych ani pojęcia o tym. Więc zrobię to na swój sposób. Nie widzę w tym nic zabawnego. Skoro to nie robi różnicy w kwestiach osiągnięć to nie widzę sensu w płaceniu komuś za zrobienie tego.

Opublikowano

Bawienie się z programem to jednak trochę inna ranga niż pomierzenie paru rzeczy a później poskładanie ich prawda? Nie mam ani narzędzi spawalniczych ani pojęcia o tym. Więc zrobię to na swój sposób. Nie widzę w tym nic zabawnego. Skoro to nie robi różnicy w kwestiach osiągnięć to nie widzę sensu w płaceniu komuś za zrobienie tego.

przecież ja nic nie mówię pewnie rób tak jak możesz wiadomo to daje 100% więcej satysfakcji :good:

Opublikowano

z całym szacunkiem dla juzia za cenę 450pln można kupić wszystkie silikony samco do aeb, Jak wcześniej pisałem czekam na promocję. :wink4:

jakie wszystkie silikony? to nie kupujesz całego dolotu silikonowego tylko z kilku go składasz? myslałem ze jesli chodzi o silikonowy dolot to jest to jedna całość :mysli: i nie samco kosztuje chyba więcej niż 450zł[br]Dopisany: 15 Styczeń 2012, 20:40_________________________________________________chodzi mi o taki tip jak coś http://www.034motorsport.com/engine-components-18t-turbo-inlet-hose-apr-motorsport-b5b6-a4-18t-stock-replacement-p-20242.html a możesz kolego pokazac mi ten tip silikonowy za 450zł?[br]Dopisany: 15 Styczeń 2012, 20:43_________________________________________________ kolego Mabrothrax składaj spokojnie dolot z kwsiaka+ łączniki i kolanka silikonowe + obejmy sgb i spokjnie to wszystko wytrzyma jak pożądnie skręcisz :good: miałem tak u siebie dopu :good:ki nie wyspałem i bylo dobrze. polecam zakupy w www.FMIC.pl

Opublikowano

i nie samco kosztuje chyba więcej niż 450zł

za najtańszy trzeba dać 700+

Opublikowano

Juziu, właśnie u nich robiłem sobie wycenę. Dobry sklep i dobre ceny. Się zrobi ciepło trzeba będzie zakombinować :-)

Opublikowano

Jest taka możliwość żeby padła przepływka przez to że jest w obudowie 3" gdzie auto nie było jeszcze strojone i przepływka nie była kalibrowana ?? czy jest to zbieg okoliczności ?? ( na vagu pojawiał się błąd w stylu przekroczona wartość masy powietrza z przepływki )

Opublikowano

źle popatrzyłem tu jest całość od turbo do przepustnicy na seryjnym IC bez TIP http://allegro.pl/samco-sport-zestaw-audi-a4-1-8t-aeb-97-99-awm-01-i2011517144.html

Opublikowano

źle popatrzyłem tu jest całość od turbo do przepustnicy na seryjnym IC bez TIP http://allegro.pl/samco-sport-zestaw-audi-a4-1-8t-aeb-97-99-awm-01-i2011517144.html

tak właśnie myślałem że o tym zestawie mówisz a nie o tipe :) swoją drogą ciekawe po co komu taki zestaw pod seryjny IC jak ori spokojnie wystarcza :kox: chyba że ktoś robi 250km na seryjnym IC :polew:

Opublikowano

Jak ktoś ma sparciały i pocięty przez opaski to wymieni na taki. Abo pod IC z Alfy. :wink4:

Opublikowano

swoją drogą ciekawe po co komu taki zestaw pod seryjny IC jak ori spokojnie wystarcza

wygląda inaczej, niż zwykłe rurki-wszystko w jednym kolorze-taki style :wink4:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

po ostatnim sofcie wszystko było si minęły 2 miesiące jeste teraz bardzo zimno i może nie było dobrze rozgrzane auto ale kilka razy ścieło mi doładowanie. czym to może być spowodowane?? n75 mam z rs2 nowe ale słyszałem że lubią się wieszać. czy może macie jakąś inną propozycję gdzie szukać.?

Opublikowano

Obcięło Ci doładowanie podczas jazdy czy nie załadowało po prostu tyle ile powinno? W większe mrozy mi też ładuje mniej niż w ciepłe dni ale to chyba normalne.