Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wielkie dzięki za pomoc

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
w zimie to i 1.6 będzie mielić :decayed: jak ktoś dłubie ośkę na 200+ to chyba ma jakieś pojęcie o jeździe i wie co robi :wink: nie ma co ukrywać, że większość nowych aut ma sporą moc w serii a tdizle spory moment i jakoś ludzie tym jeżdżą i nie wymieniają opon raz w miesiącu :wink:

Ale wszędzie teraz mają seryjnie elektronike typu ASR czy inne trzy litery mocno ingerującą w napęd...

Opublikowano

to trzeba zrobić LC i obniżyć/ogranczyć Nm na pierwszych 2 biegach

Opublikowano

No tak ale to kolejne dłubanie i nie wiadomo co na to starsze sterowniki..Mocne ośki fajne ale w trasie i to latem :wink::cool:

Opublikowano

Ale auto ma byc fajne caly czas a nie tylko w lecie i na trasie wiec sorry ale tylko 4x4 i najlepiej stale bo haldex nawet elektroniczny potrafi zrobic dziwna rzecz...wiem bo jedze i takim i takim i czasami S3 idzie jak tylno napedowa 300 konna fura...

Opublikowano

O tam juz nie udawajcie że nie lubicie jak opony sie smieja na 1,2 czy 3 :decayed: i obrotek idzie do góry nie współmiernie do prędkości.

Opublikowano

ja nie znam w ogole takiego zjawiska ;d

Opublikowano
002

115

020

118

031

032

033

034

093

jeszcze ktoras z zaplonem

jeszcze jedno pytanko co do tych numeracji kodów , czy mógłby ktoś z was opisać za co który odpowiada lub może linka do jakieś tabeli z opisem , jeszcze jedno w jaki dział wstawić logi do wglądu na tym forum

Opublikowano
jeszcze jedno w jaki dział wstawić logi do wglądu na tym forum
VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

:wink:

Opublikowano
ja nie znam w ogole takiego zjawiska ;d

+1

Opublikowano

Mam pytanko, ile mogę uzyskać programem nie jakimś hardkorowym, tylko takim normalnym z 1.8T 150PS... NA 180PS myślę że da radę , prawda?:)

Opublikowano
Mam pytanko, ile mogę uzyskać programem nie jakimś hardkorowym, tylko takim normalnym z 1.8T 150PS... NA 180PS myślę że da radę , prawda?:)

Kolego poczytaj troszkę ten wątek a wiele się dowiesz.

Opublikowano

Da rade nawet 200 ale wszystko musi byc sprawne na 100%

Opublikowano

Kamil spoko ziom. Turbawki to chinole, ale są sprawdzone. :thumbup1:

Opublikowano
Kamil spoko ziom. Turbawki to chinole, ale są sprawdzone. :thumbup1:

Czyli warto zaryzykować? Zrobiłbyś pod to kolektor wydechowy, TIP i DP? :)

---------- Post dopisany at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany at 21:11 ----------

Ktoś w ogóle z forum montował takie coś?

Opublikowano

Czeka właśnie jedno b6 na montaż j/w. Jeżdżą te turbiny już w ładnych kilku samochodach. Ja zresztą też mam zamiar się w nią zaopatrzyć tylko wpierw muszę silnik wsadzić.... :decayed:

Opublikowano
Czeka właśnie jedno b6 na montaż j/w. Jeżdżą te turbiny już w ładnych kilku samochodach. Ja zresztą też mam zamiar się w nią zaopatrzyć tylko wpierw muszę silnik wsadzić.... :decayed:

No tak, na samej suszarce nie pojeździsz. :polew:

To zapodasz zapewne jakąś fotorelację z projektu?

Opublikowano

Panowie pytanie mam.

Moje 1.8T nie mialo mocy, winowajcą byla pompa paliwa (dawala niecale 2.8 bara) oraz padnieta przeplywka.

Pompe kupilem seryjną (po za 230ps nie bede w przyszlosci wychodzil wiec walbro nie bylo sensu kupować) i teraz pytanie jaką przeplywkę kupić?

Bo slysze opinie zeby kupić zwyklą jak do mojego 1.8t a inny mowią zeby kupic przeplywkęod S3 (perspektywa na wieksz moce)

Są rozne na allegro przeplywki w roznych cenach, wiadomo ze te za 80-150zl to odpadaja.. ale iinne w przedziale 200-300zl?