Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wywalony katalizator i wstawiona rurka, tłumik środkowy seryjny

Masz może jakiś filmik jak to pracuje? :cool1:

Niestety nie posiadam żadnych nagrań z dźwiękiem wydechu ale jak Buba napisał jest bardziej basowy dźwięk.

Pytanie z innej beczki...

Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z założeniem pompy paliwa do 1.8TQ z S4 ?? wiem że takie pytanie kiedyś zostało zadane ale pozostało bez odpowiedzi...

• Odpowiedzi 7.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A jaką masz potrzebę.

Bo np. u mnie seryjna oryginalna pompa VDO Siemens bez problemu daje 4.0 Bar a po zdjęciu podciśnienia 4.5 Bar.

Opublikowano

Niestety nie posiadam żadnych nagrań z dźwiękiem wydechu ale jak Buba napisał jest bardziej basowy dźwięk.

Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z założeniem pompy paliwa do 1.8TQ z S4 ?? wiem że takie pytanie kiedyś zostało zadane ale pozostało bez odpowiedzi...

pytanie w jakim celu??

Opublikowano

pytanie w jakim celu??

Ponieważ przy turbinie K16/24 i programie na 1.5bara seryjna pompa nie da rady

Opublikowano

a wtryski masz seryjne?

Opublikowano

440cc

Opublikowano

Ogólnie to na uwolnionym wydechu turbo szybciej wstaje. U mnie na przelocie, sztywnym dolocie i na K03 1bar jest już przy 1900Rpm, szybko prawie jak w dieslu, a jedzie do samej góry :)

jaka moca i niutonem charakteryzuje sie teraz silnik ?

Masz moze gdzies wykres ???

Wykresu brak.

Podobno pompa z Audi A8 4.2 podchodzi p&p, a wydajność ma wiadomo jaką. Cenowo jest dość tania. Ja mam taką u siebie, ale zakładał ją GTO więc nie wiem czy nie musiał coś przerabiać :wink4: Ale wątpię.

Opublikowano

szkoda....

Chcialem porownac ze swoja padaka

K16/24 to parszywe urzadzenie

pompe zapodaj Bosch-a 044

Opublikowano

Boscha 044 czy Walbro założyć zawsze zdążę ale szukam tańszego rozwiązania :gwizdanie: devastation możesz rozwinąć swoją myśl na temat K16/24

Opublikowano

cięzko ja wysterowac, pracuje w systemie 0-1 :decayed: :decayed:

był juz gdzies osobny post na forum w tym temacie

Opublikowano

Tu nie chodzi o wysterowanie, bo każde turbo się wysteruje i nie widzę żadnego odstępstwa K16 nad innymi. Tu chodzi o to, że zazwyczaj K16 to stare kible po 3 razy regenerowane, puszczające olej itp.. . Chyba, że masz nową, to czemu nie. Ale i tak pozostaje problem późnego wstawania tego turba, bo dziś dostępne na rynku już nowej konstrukcji turba wstają nieco wcześniej :wink4:

Opublikowano

nie miales doczynienia z ta turbina widze.... :cool1:

Opublikowano

najtaniej to chyba MBC - nieprawdaz?

do seryjnego programu?
Opublikowano

Zakładał ktoś zawór sterujący MAC zamiast N75 ?? jakieś za i przeciw ?? Pytam ponieważ te zawory są dużo mocniejsze od seryjnego n75 zakładając że doładowanie mamy powyżej 1bara a cena przy zakupie n75 z RS2 jest praktycznie porównywalna z zaworem MAC

Opublikowano

zawór sterujący MAC

właśnie mój n75 się posypał i szukam alternatywy-obserwuję :gwizdanie:

zastanawia mnie,czy można wmontować jakiś potencjometr i sterować n75 :mysli: wydaje mi sie,że można wpiąć coś,żeby zawór otwierał się później i tym samym nie trzeba wtedy wpinać MBC :naughty:

Opublikowano

N75 jest sterowany PWM, żaden potencjometr nic ci nie da.

Opublikowano

N75 jest sterowany PWM, żaden potencjometr nic ci nie da.

czyli pozostaje zrobić własny elektroniczny boost controler i wpiąć zamiast N75,oczywiście zdaję sobię sprawę z tego,ze nie jest to prosta sprawa :wink4:
Opublikowano

zdecydowanie prosciej przerobic program ;)