Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

górna granica tego co chcę osiągnąć

Nie ma czegoś takiego :grin:

Edytowane przez davidlive

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 781,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

górna granica tego co chcę osiągnąć

Nie ma czegoś takiego :grin:

Możesz rozwinąć bardziej swoją wypowiedź ??

Opublikowano

Nie skonczy sie na tych 500 kuniach... ;)

Opublikowano

Pewnie się skończy bo auto jeździ na co dzień więc i z dołu musi jakoś jechać ;)

Jeżeli chodzi o turbo to ten BorgWarner EFR fajna spawa ale dla mnie nie ten przedział cenowy, nie ukrywam że przy zakupie turbiny chciałbym się zmieścić w 4k.

Edytowane przez Pawel_M

Opublikowano

Nie skonczy sie na tych 500 kuniach... ;)

Odpowiedział bys mi marcinku na pytania :wink:

Opublikowano

Pewnie się skończy bo auto jeździ na co dzień więc i z dołu musi jakoś jechać ;)

Jeżeli chodzi o turbo to ten BorgWarner EFR fajna spawa ale dla mnie nie ten przedział cenowy, nie ukrywam że przy zakupie turbiny chciałbym się zmieścić w 4k.

Za duzo sprzecznosci w tym co piszesz...

- auto do jazdy na co dzien

- brak turbo dziury

- 4tys zl na turbo

Wszystko razem i z osobna sie wyklucza

Opublikowano

nie ma szans na 1 turbo osiagnac dosyc szybkiego wstawania i mocy rzedu 500km, fizyki nie oszukasz, albo duze turbo moc ale i nazwijmy to lag, albo mala sprezarka, mniejsza moc ale szybciej osiagane

1.8 to BARDZO MAŁA pojemność, nawet po rozwiercie

Opublikowano

Dev nic się nie wyklucza, w okolicach 4k można zakupić turbo które wystarczy na te 450+ poza tym nie pytałem o turbinę która nie będzie miała laga tylko o taką która będzie relatywnie szybko wstawać ponieważ jedna turbina drugiej nie równa...

Opublikowano

Z tym ze to do poprzeczniaka

Opublikowano

400koni z seryjnej k04 tfsi ? show pic or it didn't happen :)

realnie 320- 330KM tyle ze wstaje z dolu jak k03 a gora kozacka, obecnie przygotowuje hybryde która pokaże dużo więcej niż 330KM w 1.8T

Opublikowano

Marcin, powiedz mi jakiego icka wkładałeś do siebie jakie wymiary.

Dlaczego ąz takie duże wtryski?

Muszę przy takich modach i normalnej jeździe dawać chłodnice oleju?

Ile ona ma rzędów i jak i jaki dałeś adapter pod filtr?

Masz jakies foty wydechu? Zależy mi żeby i mój był cichy

Chinol, drugi najwiekszy 45x30x7,5cm. Wtryski duze poniewaz przed zakupem usiedlismy z kolega i powiedzial cos co do mnie trafilo - "wez na zapas bo nie wiadomo co ci do lba strzeli" ;)

Jesli chodzi o chlodnice oleju to mam 13 rzedowego mocala i podstawke pod filtr z termostatem zakupiona u Sida. Uwazam ze jest potrzebna i mysle ze warto zalozyc dla swietego spokoju. Zerkne czy mam zdjecia wydechu, jesli nie to przy najblizszej okazji zrobie. Patent na cisze to jak najwieksze tlumiki, u mnie siedza robione na wymiar tlumiki przelotowe m-tech i szczerze moge polecic.

Opublikowano

M-tech? hmmm a ja się do rm-motors zgłosiłem ale jeszcze nie zrobili.

A co do tej podstawki, to jak to montowałeś? co z tą ori aluminiową chyba chłodniczką (albo to podgrzewacz płynu albo oleju) :decayed: ?

Daj foto jakies tego moda?

Masz zegary? i jakie ?

Opublikowano

M-tech? hmmm a ja się do rm-motors zgłosiłem ale jeszcze nie zrobili.

A co do tej podstawki, to jak to montowałeś? co z tą ori aluminiową chyba chłodniczką (albo to podgrzewacz płynu albo oleju) :decayed: ?

Daj foto jakies tego moda?

Masz zegary? i jakie ?

http://www.m-tech.mwx.pl/- wylacz glosniki ;) strona jest jaka jest ale tlumiki sa najwyzszej jakosci

wymiennik ciepla woda/olej zostal na swoim miejscu, podstawka jest miedzy wymiennikiem a filtrem. u mnie odciety jest obieg wody w tym wymienniku a temperatura oleju przy upalaniu osiaga maksymalnie 110 stopni.

mam zegary, pelen komplet - doladowanie, egt, cisnienie oleju, cisnienie paliwa. wszystkie D1spec od Sida. dodatkowo sterownik ma podlaczone oddzielne termopary w najcieplejszym i najchlodniejszym runnerze.

Edytowane przez marcindlug

Opublikowano

dodatkowo sterownik ma podlaczone oddzielne termopary w najcieplejszym i najchlodniejszym runnerze

51ba010c.png

u mnie odciety jest obieg wody w tym wymienniku

A czemu tak?

Opublikowano

masz czery runnery w kolektorze wydechowym. jako ze przy seryjnym kolektorze ssacym do kazdego z cylindrow dostaje sie minimalnie rozna ilosc powietrza to efektem tego jest roznica w temperaturze spalin dla kazdeo z cylindrow. emu ma opcje podlaczenia termopar i na podstawie odczytow korekcji czasu wtrysku. mam zamontowane termopary w kazdym z runnerow :) zegar w kabinie podaje usredniona temperature z konca kolektora. "problem" tej roznicy temperatur rozwiazal customowy kolektor ssacy :)

nie pamietam czemu odcielismy obieg wody. wydaje mi sie ze w czasie testow jeden z wezy zostal uszkodzony i nie chcialo nam sie tego naprawiac ;)

Opublikowano

jakby kto chcial to mam komplet wtryskow do aeba plug n play 431 z saaba, czerwone

Opublikowano

panowie który wklad filtra powietrza sport polecacie , Pipercross , K&W czy Simota

Opublikowano

panowie który wklad filtra powietrza sport polecacie , Pipercross , K&W czy Simota

Jezdzilem i jezdze na K&n i jest ok

natomiast gdyby nie to ze do a3 trafilem uzywke w dobrej cenie to bral bym pipera

Dlaczego?

z racji ceny

poprostu uwazam ze k&n przegina z cenami a o pipercorsie czytalem duzo dobrych opinii wlascie jesli chodzi o relacje cena/jakosc

Opublikowano

filtry pipercross sa stosowane w rajdach wrc wiec o jakosci nie ma co dalej mowic ;)