peAce Opublikowano 31 Marca 2011 Opublikowano 31 Marca 2011 Ciekaw jestem jakiego paliwa używacie koledzy do swoich aut? Chodzi mi na jakich stacjach je kupujecie ( orlen, BP idp ) oraz jakie ( zwykłe czy klasy premium ) ? Nasze wypowiedzi dadzą nam obraz jakie paliwo jest teoretycznie najlepsze dla naszych "klekotów" TDI
lukaszlsw Opublikowano 31 Marca 2011 Opublikowano 31 Marca 2011 Takich tematów było na pęczki... :gwizdanie: Każdy leje co mu pasuje i ma swoje zdanie na ten temat. Ja często tankuje się za wschodnią granicą i jestem zadowolony
peAce Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Opublikowano 31 Marca 2011 Ja osobiscie leje paliwo z BP oraz Orlen. Najlepiej jeżdzi mi sie na Verwie
jedrekx Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 ja leję vervę on i bp ultimate. zauważyłem jednak, że przy paliwie z bp auto pali ok 0,2 litra paliwa więcej. dlatego po dwóch miesiącach wróciłem do tankowania na orlenie i póki co tak zostanie
peAce Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2011 ja leję vervę on i bp ultimate. zauważyłem jednak, że przy paliwie z bp auto pali ok 0,2 litra paliwa więcej. dlatego po dwóch miesiącach wróciłem do tankowania na orlenie i póki co tak zostanie Tez to zauważyłem. Jeszcze jeżdżąc passkiem wydawało mi się, ze lejac paliwo z BP jest większe spalanie. Obecnie w audi to sie potwierdza Ciekawe czemu tak jest.... ?
vauxhall95 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 ja leję vervę on i bp ultimate. zauważyłem jednak, że przy paliwie z bp auto pali ok 0,2 litra paliwa więcej. dlatego po dwóch miesiącach wróciłem do tankowania na orlenie i póki co tak zostanie Tez to zauważyłem. Jeszcze jeżdżąc passkiem wydawało mi się, ze lejac paliwo z BP jest większe spalanie. Obecnie w audi to sie potwierdza Ciekawe czemu tak jest.... ? tez zauwazylem wyszlo mi kiedys ze przeklamuja na dystrybutorach bo lalem do karnistra i wiedzialem ile na innych stacjach pod korek wchodzi i wyszlo ze na BP wchodzi wiecej niz norma przewiduje
antonio Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Only ON Lotos lub Dynamic Diesel zależy za jaki wąż złapię
bobusiek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Ja leję zwykłą ropę na Orlenie lub Neste i przez cały rok dodaję Castrol TDA i jest
gruby1983r Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Bliska bio100 od prawie roku czasami jak nie mam bliskiej po drodze to co popadnie aktualnie jest tańsze o 85gr/l
PIXI Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Shell Diesel Extra To samo leje nie narzekam
Hugo Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zwykły ON , tylko i wyłącznie na Neste
ROBERT Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Uważam , że nie ma sensu stosowania "ulepszonych paliw" typu V-power , Verva , Ultimate itp. ... lepiej co trzy , cztery tankowania zapodać jakiś uszlachetniacz .... osobiście polecam STP i LM
majuDJ Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 supradiesel ON ,dieselgold ON na Statoil, czesto Verve ON na Orlenie i zwykły ON, czasami ON w Tesco
olo avf Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 aprpo tych dwoch wczesniejszych wypowiedzi z przeklamywaniem dystrybutorow na bp ..cos w tym musi byc bo nie dawno przy mnie gosciu zrobil wielka afere ze tankuje auto zawsze do pelna i w zyciu jeszcze mu tyle do baku nie weszlo :gwizdanie: gosc nie wydawal sie na niezrownowazonego raczej , bo przy kierowniku stacji mowil ze jest prawnikiem i ze tak tego nie zostawi,nie wiem co bylo dalej bo nie chcialo mi sie czekac ale tankuje tak na wszelki wypadek na innych stacjach
Rekomendowane odpowiedzi