Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

SPOTY WARSZAWSKIE - każdy wtorek g. 19:00.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• poziek

5808

• Reggi

5029

• moskal

4900

• Flyer

3009

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mnie bardziej nurtuje sprawa policji jadącej z wideoradarem łamiącej przepisy (prędkość, ciagła, czerwone światło itp.) i poszukującej "ofiar" jak to pokazują np w tvn turbo

Potwierdzam to święta racja było nawet dziś w tvn-turbo pojechali za srebrną A6 przez duże skrzyżowanie na CZERWONYM .... i jedż tu na swoim zielonym i traf takiego ( palanta ) pana władzę to i tak po całym zdarzeniu powiedzą ogólnie że gonili przestępce i naszym obowiązkiem było przepuścić ten "uprzywilejowany" pojazd który poruszał się bez koguta i sygnału .... i wlepią mandat oraz punkty karne ( jeśli wyjdziemy cało z wypadku ) .Pozdrawiam [br]Dopisany: 07 Luty 2009, 18:37_________________________________________________A kolega z A6 dostał 20 pkt. i chyba 1000,00 zł mandat ( czerwone światło + przekroczenie prędkości ) a gdyby włączyli koguta i sygnał to koleś zorientował by się i zagrożenie było by mniejsze ale ( mandat i pkt. karne za jedno wykroczenie ) w tym przypadku CZERWONE światło aż w końcu my jadący na zielonym zauważyli byśmy uprzywilejowany pojazd KU**A MAĆ !!!!!![br]Dopisany: 07 Luty 2009, 18:44_________________________________________________Oglądając program na osi w tvn turbo padło kiedyś podobne pytanie i zaproszony funkcjonariusz policji odpowiedział ....

cyt. w momencie kiedy zaczyna się np. pomiar prędkości należy włączyć koguta i sygnał ....

Więc jak to u nas w Polsce bywa -różna jest interpretacja przepisów przez władze a zwłaszcza w takich sytuacjach :polew:

Nie mam słów - szkoda się denerwować - :hi:

Opublikowano

Ale`ciepło :dance::naughty:

Wciągnę Peroni ..i ide na drina .. :kox: :kox:

Opublikowano

gdzie smigasz????

Opublikowano

gdzie smigasz????

Do Enklawy , albo do Tygmontu troche muzyki posłuchać :wink4:

Opublikowano

sam???

Opublikowano

Mnie bardziej nurtuje sprawa policji jadącej z wideoradarem łamiącej przepisy (prędkość, ciagła, czerwone światło itp.) i poszukującej "ofiar" jak to pokazują np w tvn turbo

Tu się zgadzam z tobą

Potwierdzam to święta racja było nawet dziś w tvn-turbo pojechali za srebrną A6 przez duże skrzyżowanie na CZERWONYM .... i jedż tu na swoim zielonym i traf takiego ( palanta ) pana władzę to i tak po całym zdarzeniu powiedzą ogólnie że gonili przestępce i naszym obowiązkiem było przepuścić ten "uprzywilejowany" pojazd który poruszał się bez koguta i sygnału .... i wlepią mandat oraz punkty karne ( jeśli wyjdziemy cało z wypadku ) .

Tu się mylisz. Teraz jest takie prawo że wszystkie służby w tym karetka i straż, że jak przejeżdżają na czerwonym i w kogoś uderzą to jest ich wina. Kiedyś było inaczej.

Oglądając program na osi w tvn turbo padło kiedyś podobne pytanie i zaproszony funkcjonariusz policji odpowiedział ....

cyt. w momencie kiedy zaczyna się np. pomiar prędkości należy włączyć koguta i sygnał ....

Więc jak to u nas w Polsce bywa -różna jest interpretacja przepisów przez władze a zwłaszcza w takich sytuacjach :polew:

Jeżeli jest to prawdą co mówisz, to prawie każdy mandat który wystawiają był by nielegalny.

To tak jak w Ameryce, policjant nie powie regułki przy aresztowaniu i delikwenta mogą wypuścić.

Opublikowano

sam???

No.. :tongue4: Potrzebuje się wysza..wyciszyć :polew:

Opublikowano

Adecneo Tylko w razie takiego zdarzenia jak nie będziesz miał świadków (nawet jakby byli to władza od zawsze potrafiła skłonić delikwenta do złożenia zeznania zgodnego z tym co będą chcieli osiągnąć) to sąd uwierzy policji nie Tobie. A jak byś przypadkiem ucierpiał w wypadku i chciał od nich odszkodowanie to czeka cię kilku lub kilkunastoletnia sprawa.

Opublikowano

"Dla zabezpieczenia bezpieczeństwa dzisiejszej uroczystości zdecydowaliśmy sie zabezpieczyć uroczystość"

-minute temu w ten sposób wypowiedział sie policjant w "wiadomościach" na temat pogrzebu ofiary na którym mogł pojawić sie jakis bandzior

masakra

Opublikowano

a co wy ludziska porabiacie w sobotni wieczór?

Opublikowano

ja dzis mam noc giercowania :kox:

Opublikowano

ja kończe pierwszego(nie ostatniego) drinka :gwizdanie:[br]Dopisany: 07 Luty 2009, 19:58_________________________________________________zmykam wprowadzać w życie zasadę trzech P :tongue4:

Opublikowano

ja to chyba będę musiał jutro się wybrać i pogadać z Cuberkiem o naszych kropkach :naughty: panie moskal ale kropek może być mi nie przeszkadza

Opublikowano

Tu się mylisz. Teraz jest takie prawo że wszystkie służby w tym karetka i straż, że jak przejeżdżają na czerwonym i w kogoś uderzą to jest ich wina. Kiedyś było inaczej.

ok w porzo może nie mam racji ale jak traktować np. ciężki lub śmiertelny wypadek spowodowany w/w zachowaniem się Policji z drogówki poruszających się nie oznakowanym pojazdem ???

Jeżeli jest to prawdą co mówisz, to prawie każdy mandat który wystawiają był by nielegalny.

To tak jak w Ameryce, policjant nie powie regułki przy aresztowaniu i delikwenta mogą wypuścić.

na pewno to słuszne co piszesz a co do cytatu to taki tekst usłyszałem i wykorzystałem w temacie

Opublikowano

no i jeszcze jedno pytanko ma ktoś z was wyimaczki do radia chorus ??potrzebuje je pilnie wyjąć

Ja będę miał.

Opublikowano

z tego co sie orientuje to pojazd,bez wlaczonego koguta nie posiada uprawnien jako pojazd uprzywilejowany,

co do pomiarow predkosci to zeby pomiar byl wiarygodny i zgodnie z prawem powinien trwac na odcinku ok 100m,nie kazdy o tym wie ale czasem warto obejrzec film z pomiaru waszej predkosci,jezeli na nagraniu zobaczymy ze odleglosc w czasie pomiaru zmniejsza sie lub zwieksza niedzy autem mierzacym i namierzanym to panowie moga sobie ten pomiar w du.pe wsadzic i smialo mozna isc do sadu,dlatego tez nawet jak nagle zauwazycie ze was namierzaja jadac za wami to warto od razu nawet ostrzej dac w pedal hamulca,jest szansa ze nie dokonaja prawidlowo pomiaru.

moskal co do xenonow slyszalem ze maja (oczywiscie nie wszyscy,tylko te krokodyle dla osobowek :angry:)urzadzenie do pomiaru dlugosci barwy swiatla(tak to sie chyba nazywa) i jesli nie miesci sie ono w granicach odpowiadajacym zwyklej zarowce a lampa nie ma homologacji na xenon-chyba E1- to moga zabrac dowod,

slyszalem cos jeszcze o czym nie wiedzialem-policja nie ma prawa sprawdzac terminu waznosci gasnicy,tylko czy jest ona na wyposazeniu auta

Opublikowano

ja kończe pierwszego(nie ostatniego) drinka :gwizdanie:[br]Dopisany: 07 Luty 2009, 19:58_________________________________________________zmykam wprowadzać w życie zasadę trzech P :tongue4:

Jakoś tylko jedno mi przychodzi do głowy :mysli:

Opublikowano

moskal co do xenonow slyszalem ze maja (oczywiscie nie wszyscy,tylko te krokodyle dla osobowek :angry:)urzadzenie do pomiaru dlugosci barwy swiatla(tak to sie chyba nazywa) i jesli nie miesci sie ono w granicach odpowiadajacym zwyklej zarowce a lampa nie ma homologacji na xenon-chyba E1- to moga zabrac dowod,

na 100% lampy Depo , valeo , FK maja homologacje E1.[br]Dopisany: 07 Luty 2009, 21:26_________________________________________________

Jakoś tylko jedno mi przychodzi do głowy :mysli:

mam chyba to samo na myśli :naughty:[br]Dopisany: 07 Luty 2009, 21:27_________________________________________________

ja to chyba będę musiał jutro się wybrać i pogadać z Cuberkiem o naszych kropkach :naughty: panie moskal ale kropek może być mi nie przeszkadza

mi tez nie przeszkadza , tylko dziwi mnie ze po drugiej stronie barykady tylko jeden wyhaczył , a conajmniej dwóch sie spokojnie kwalifikowało. mi to lotto :good:

Opublikowano

wit.s i moskal Nie będę się wypowiadał na ten temat :przebiegly:

Co do wypadku z udziałem Policji ten kto potocznie złamał przepis jest winny. A co do świateł to prawo mówi że barwa świateł ma być biała lub żółta.

Gaśnice musisz mieć i musi ona być sprawna i szybko dostępna. W prawie nie ma żadnej zmianki jeśli chodzi o datę ważności.