spetsnaz Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Z miejsca nie miałem startu, ale już 2, 3 i 4 jako tako Co do obciążenia to ja miałem kocyk, zeszyt i długopis więc mniej więcej sumuje się na wagę Lukasa Z miejsca ja natomiast mam straty na napedzie... nastepnym razem mozemy zrobic powtorke Z AKE cięzko mi się łapać, ale ze stockowym AWX`em mogę wyskoczyć na krechę.. co będzie to będzie
spanky Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 lukaszr ... gratulacje zakupu .. furak wypas ....
lukaszr Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 lukaszr ... gratulacje zakupu .. furak wypas .... Nie dziękuję . Cieszę się, że w końcu udało mi się znaleźć coś sensownego. Będę musiał się do Ciebie uśmiechnąć przy okazji. Ale to zgadamy się w następnym tygodniu lub przy okazji
spanky Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 lukaszr ... gratulacje zakupu .. furak wypas .... Nie dziękuję . Cieszę się, że w końcu udało mi się znaleźć coś sensownego. Będę musiał się do Ciebie uśmiechnąć przy okazji. Ale to zgadamy się w następnym tygodniu lub przy okazji spoko .... a na Zlocik rozumiem ze jedziesz nowym nabytkiem .... ?
adamooo Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Z miejsca nie miałem startu, ale już 2, 3 i 4 jako tako Co do obciążenia to ja miałem kocyk, zeszyt i długopis więc mniej więcej sumuje się na wagę Lukasa Z miejsca ja natomiast mam straty na napedzie... nastepnym razem mozemy zrobic powtorke Z AKE cięzko mi się łapać, ale ze stockowym AWX`em mogę wyskoczyć na krechę.. co będzie to będzie he ja mogę stanąć na kreskeczke mam stockowy AWX
Norbi Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Bardzo dobrze Kolor piękniutki - taki właśnie chciałem - czarniutki jak węgiel, a dokładnie kolor: EBONY BLACK PEARLESCENT. Czarna kolor ładna kolor... stary po roku Ci cały lakier zejdzie jak będziesz chciał ją mieć czystą Zobaczysz co znaczy ciemny lakier dla całego syfu z ulicy Zgadza się, bardzo ciężko utrzymać ten kolor w czystości. Moja poprzedia 4-czka była czarna i chcąc mięc ją czystą nonstop jeździłem na myjkę raz .dwa razy w tyg.i po roku lakier był matowy NIGDY WIęCEJ MYJNI AUTOMATYCZNEJ!!!
wit.s Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Lukasz. No gratki chłopie. Niestety nie będę na najbliższym spocie/zlocie, więc ... prawdopodobnie dzisiaj-jutro odwiedzę Cię w domciu coby furaka przetestować
Norbi Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Z miejsca nie miałem startu, ale już 2, 3 i 4 jako tako Co do obciążenia to ja miałem kocyk, zeszyt i długopis więc mniej więcej sumuje się na wagę Lukasa Z miejsca ja natomiast mam straty na napedzie... nastepnym razem mozemy zrobic powtorke Z AKE cięzko mi się łapać, ale ze stockowym AWX`em mogę wyskoczyć na krechę.. co będzie to będzie he ja mogę stanąć na kreskeczke mam stockowy AWX Jaki tam stockowy... zepsuta turbina, popaprany program [br]Dopisany: 16 Sierpień 2007, 09:14 _________________________________________________ Lukasz. No gratki chłopie. Niestety nie będę na najbliższym spocie/zlocie, więc ... prawdopodobnie dzisiaj-jutro odwiedzę Cię w domciu coby furaka przetestować Jak to na zlocie nie bedziesz ??
malik Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgadza się, bardzo ciężko utrzymać ten kolor w czystości. Moja poprzedia 4-czka była czarna i chcąc mięc ją czystą nonstop jeździłem na myjkę raz .dwa razy w tyg.i po roku lakier był matowy NIGDY WIęCEJ MYJNI AUTOMATYCZNEJ!!! Jasne. Jeśli ktoś myje na automacie to takie są tego rezultaty. Wystarczy jednak wyczaic dobrą ciśnieniówkę i bedzie OK.
Flyer Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Idealna opcja to cisnieniowka z recznym myciem i suszenie na automacie+wosk (reasumujac automat bez szczotkowania)... Jest w wawie taka myjka?
Norbi Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgadza się, bardzo ciężko utrzymać ten kolor w czystości. Moja poprzedia 4-czka była czarna i chcąc mięc ją czystą nonstop jeździłem na myjkę raz .dwa razy w tyg.i po roku lakier był matowy NIGDY WIęCEJ MYJNI AUTOMATYCZNEJ!!! Jasne. Jeśli ktoś myje na automacie to takie są tego rezultaty. Wystarczy jednak wyczaic dobrą ciśnieniówkę i bedzie OK. Wszystko się zgadza, teraz tylko ciśnieniowa i jest ok :th:
letallec Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ja jezdze na Wilanowska, kolo Galerii Mokotow. Automatyczna do bani (sprawdzilem na primerze, a na nie probowalem nawet :> ). Natomiast reczna jest OK. Mycie + wosk okolo 35PLN, i wyjezdza sie po godzinie calkiem ladnym i suchym autkiem.
letallec Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Wiem, wiem ze dlugo, ale naprawde sie staraja...
Flyer Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 W moim rodzinnym Plonsku jest taka myjka, najpierw woda pod cisnieniem, pozniej leca szczotka z jakims plynem/szamponem, pozniej oplukuja i bryka wjezdza na suszenie+wosk. Calosc trwa moze 10-15 min, chyba, ze ktos robil offroad to i 20-30 min.
malik Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 W moim rodzinnym Plonsku jest taka myjka, najpierw woda pod cisnieniem, pozniej leca szczotka z jakims plynem/szamponem, pozniej oplukuja i bryka wjezdza na suszenie+wosk. Calosc trwa moze 10-15 min, chyba, ze ktos robil offroad to i 20-30 min. Panowie. Mi chodzi o samoobslugowa myjkę cisnieniową - na monety. Znajdzcie jakas myjke na drodze z/do pracy i wystarczy korzystac dwa razy na tydzien zeby miec zawsze czyste i lsniace autko. Ja polecam myjke pod Fortem Wola bo ma duzo stanowisk i zawsze dobre cisnienie wody. Jak zlapiecie wprawe to umycie autka zajmuje doslownie 5 minut. A kosztuje 5-7PLN (w zaleznosci od przybrudzenia). - Najpierw program 1 (mycie woda pod cisnieniem z proszkiem) - Nastepnie od razu program 3 (konserwacja polimerami) bo cisnienie i tak jest wystarczajaco duze i nie trzeba brac osobnego splukiwania wczesniej, - Na koniec program 4 (nablyszczanie zdemineralizowana woda). - Nastepnie nalezy rozpedzic autko do okolo 80-100km/h zeby woda splynela w kilka sekund. Trzeba uwazac na policje Pozniej pod domem/praca wystarczy wytrzec pozostale kilka kropelek szmatka z mikrofibry. Dodatkowo raz na 2 miesiace konserwacja auta dobrymi kosmetykami np. Meguiars. Szczegolnie polecam 3 fazowy system Deep Crystal. Wiecej informacji tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,1514.0.html Dzieki ochronie dobrym woskiem, brud nie wzera sie w lakier i mycie bezdotykowe samą woda pod cisnieniem jest w stanie poradzic sobie z kazdymi zabrudzeniami.
Lukas Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 A kosztuje 5-7PLN no nie wiem czy dasz rade bo ciezko obiec cale auto za 2zł Co do Kubicy to czuje ze bedzie masa ludzi i nic sie nie zobaczy
spetsnaz Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 he ja mogę stanąć na kreskeczke mam stockowy AWX Jak zrobisz nowy program... jak masz wgraną serię nie mam szans
malik Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 A kosztuje 5-7PLN no nie wiem czy dasz rade bo ciezko obiec cale auto za 2zł Założymy się? Pod Promenada jest 4ro stanowiskowa myjka BP.
Rekomendowane odpowiedzi