baska240 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Witam,podczas postoju silnik wpada w drgania,nie zawsze ale jednak.Co może być przyczyna?Nieraz drgania są silniejsze czasem słabsze.Przy niższych temp. zdarzały się częściej i były silniejsze...Każdy mechanik chce co innego wymieniać
SotoM Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 ja mam tak samo i jako mechanik stwierdzam ze to wina koła 2umasowgo ponieważ gdyby to była wina poduchy to by trzepało cały czas niezaleznie czy jest zimno,ciepło czy skwar na dworze...
chris.lkr Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 a ja bym stawiał na poduszki, łatwiej je sprawdzić w jakim są stanie bo czasami wystarczy je obejrzeć dokładnie bez wyciągania i będzie wiadomo czy są zużyte czy też nie.
baska240 Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Opublikowano 1 Maja 2011 hmm...wolalabym dowiedziec sie czegos, co by mnie bardziej optymizmem natchneło :>,kolo dwumasowe ta wydatek rzedu 2000 zl:(.A może jednak plecionka ukł.wydechowego?objawy podobne...hmm
vauxhall95 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 mi sie pojawily ostatnio drgania,ale jak jade np po kostce brukowej stane drgania sa mocne ,generalnie jak wskocze na jakies dziury to potem sa drgania.Czyli jakby poduszka,zerkne plecionke jeszcze.Nieraz wogole nie ma(jakies 70%)
probi101 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 u mnie powoli zbliża się wymiana poduszek pod silnikiem. Z tego co zauważyłem mam minimalne drgania, najbardziej po odpaleniu silnika są odczuwalne.
baska240 Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Opublikowano 1 Maja 2011 Dokladnie ,nieraz nic wogole niedrga,a czasami wstyd stac na swiatlach, samochod trzesie sie jak traktor :>
vauxhall95 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 a u mnie tylko galka i delikatnie silnik ale ewidentnie strona silnika nad poduszka pasazera(ta pod turbo)
cowboy1 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 witam przyczyn moze byc kilka,warto sprawdzic rolke alternatora i napinacz,
kubson Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Jeśli po dodaniu gazu drgania ustają to są to najczęsciej poduchy
_Krzysiek_ Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 A jeśli drgania pojawiają się w przedziale 1700 - 2200 rpm zarówno na postoju jak i podczas przyśpieszania?? To też poduchy czy może coś innego?? Ostatnio pierwszy raz telepało mi całą buda po ruszaniu z jedynki lub cofaniu. Coś jest nie tak tylko nie wiem czy to poduszki czy też dwumas Na pedale sprzęgła brak jakichkolwiek drgań.
koper84444 Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 Może być również zużyta plecionka na wydechu.
lukaszooo Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 a moze poprostu zle ustawiony rozrzadz (kąt synchronizacji) nie wiem jak jest w zwyklych wtryskach ale PD ma to ogromne znaczenie
tomek gdynia Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 żadne poduszki,żaden alternator....sprawdź pompowtryskiwacze-jeśli jeden źle dawkuje masz taki objaw...zregenerowałem wszystkie i mam święty spokój...
lukaszooo Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 kolego u niego sa wtryski :gwizdanie: a gluwnym objawem walnietych wtryskow jest kopcenie i slaby rozruch,
tomek gdynia Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 nie zerknąłem co ma za motor- w b7 2.0 są takie objawy
slaviozo Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 u mnie tez delikatnie drga ale kiera i gałka buda nie telepie jedynie tłumik z tyłu skacze i chałąsuje ajk go przytrzymam to ciszej sie robi to plecionka czy tez moga byc inne objawy jak dwumas czy te poduchy ;] sory ze wbilem sie do tematu i tylko na wolnych bo jak dodam minimalnie gazu to ustaje wszycho a na wolnych czasem sobie drga a czasem nie tak ....
Jani Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 u mnie jest podobnie jak u kolegi. na wolnych obrotach drga gałka i delikatnie kierownica.pod dodaniu gazu drgania ustępują. aha , drgania nasilaja sie przy cieplym silniku.. co może być przyczyną?
89pawel89 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Ja stawiam na poduchy, sprawdź kolego czy odgłosy z silnika cichną podczas gdy wciskasz sprzęgło to dwu mas, ale jeżeli nie ma żadnych niepokojących dźwięków to poduchy.
Rekomendowane odpowiedzi